Orreportrett
Ble i trangeste laget denne her. Hele bilderuta ble full med blåhana. 500mm ble i kraftigste laget. Denne orreleiken huset 21 orrhaner i 2010. Etter dramatisk nedgang de siste åra håpet jeg det skulle stoppe å stupe nedover i fjor, da det var fem stk haner på leiken. I år er det tre!! Nå trengs det et par virkelig gode år med produksjon. Hos storfugl er det heldigvis stabilt sammenlignet med i fjor.
Bare et portrett til teksten
Utstyr
  • canon EOS 1DX
  • Canon eos 500 mm f4 is
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger169
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_633294} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bernt Ø.

Vakkert og teknisk godt - jeg er hertil imponert over isoleringsteknikken din - det er knapt mulig å se overgangen mellom skarpet hode og nedtonet bakgrunn. Orrhanen kommer nærmest ut av bildet uten at det ser kunstig ut.

Vi får håpe de tre hanene er produktive!

Mvh,
Bernt
Per G.

Flott portrett av en nydelig blåhane. Ikke noe å pirke på her, med andre ord som forventet fra deg. Håper de få som er igjen lykkes i år da.
Mvh
Per
Magnar L.

Flott portrett av "båhanen" dette. Teknisk helt supert.
En liten kommentar til tilbakegangen av fugl på skogsfuglleikene.
På mine heimtrakter er det nå nesten tomt for storfug og orrfugl. En kjempetrist utvikling dette. Hva er det som skjer?
Men på tross av tilbakegangen av fugl er det fremdeles jakt på disse artene. Helt uforståelig etter min mening.

Mvh
Magnar
jarl kjetil j.

Solid og teknisk strøkent av den flotte blåhanen. Dramatisk nedgang over hele fjøla ser det ut som, kunn 2 haner på myra "mi" i år og du og andre jeg hører om melder om lite fugl og dertil aktivitet rundt om på myrene. Håper det er litt brunfugl igjen og at det blir gode betingelser for de kommende kulla.

jkj
Bjørn Aksel B.

Takk skal dere ha gutter:)
Magnar, dette er nok temmelig sammensatt, men uansett viktigst er produksjonen. At hunnfuggeln kommer frem med avkom, og at dette får leve videre. Eggstadiet, og den første uka etter klekking er helt avgjørende. Denne perioden viser seg å være tida som predatorene tar for seg. Etter ei uke klarer kyllingene å bruke vingene, og er ikke så utsatt for bakkepredasjon(Mår, Rev, røyskatt osv) Været spiller også inn mht larver og innsekter til kyllingene. Helt avgjørende. Rødreven er nok den hyppigste røveren. Åtti og førsten på nittiårat med reveskabb forteller vel det meste. Nå har det jo alltid vært slike svingninger, og om noen år myldrer det igjen. Slik er det bare.
Jakt på skogsfugl i slike dårlige tider er sikkert ikke gunstig lokalt, men når det er sagt har stamfugl/gammelfugl en egen evne til å unngå børsepipene med kuler og krutt. Tok prøver av 84 fugler som var skutt for fem åe r tilbake. To av disse var voksne, resten årsunger. Uten produksjon dette året ville de samme jegerne altså sittet igjen med to fugler og ikke 84. Ble mye, men som sagt det finnes nok ikke en fasit, det forklarer noe.
mvh
Bjørn A
Kåre G.

Gratulerer med fint orrhanebilde. Ser ut til at jeg er den eneste som har gladnyheter på orrfulleiken. For to-tre år siden ble lyngheiene rundt leiken svidd av. I fjor var det bunnår på leiken med kun to fugler igjen. I år var den øket til fem, og rundt 4-5 unghaner som ble kjeppjaget før det ble lyst. Om lyngbrenningen er årsaken, vet jeg ikke, men det ser sånn ut etter flere år med nedgang. Med kald vinter og vår så ser det også ut til at flåtten er seint ute. Det er ikke synlig flått på fuglene. Sist år var de fulle av flått.
Kåre
Odd Chr. K.

Mye hane i ruta ja, men den var jaggu flott. Solid bue på halefjøra - er vel en gammel ringrev som tar ansvar for slekters gang dette... blir nok oppsving på bestanden igjen, så både fotografer og jegere blir fornøyd...:)
Odd C.
Svein R J.

Nydelig ikke vits i å si noe mer, håper jeg kan være med på noe slikt engang :-)

Mvh Svein
Magnar L.

Du har nok helt rett i at det er produksjonen av nye kull som er viktigst. Og at gammelfuglene har en egen evne til å unngå børsepipene heldigvis.
Men jeg mener nå likevel at når bestanden er på ett lavmål (som i mine heimtrakter) skulle all jakt vært stanset helt til bestanden igjen er jaktbar. Med så få individ blir hvert individ mye mere verdifull. På den tiurleiken jeg har fulgt med på ( i over 30 år) har det aldri vært så lite fugl som nå. Og dette er den eneste leiken innenfor ett stort område. I fjor var det en enslig tiur (den samme som i år) igjen på leiken, og noen få røyer. Det vanlige antallet på denne leiken har vært fra 3-8 tiurer og ett brukbart antall med røyer.
Vi får håpe på ett gunstig produksjonsår så vi igjen kan få oppleve oppgang i skogsfuglbestandene

Magnar
Per N.

Samme erfaring som dere har , færre fugl og små kull .
Tror dette går i sånne syklusgreier .
I noen av mine terreng var den få om ingen skogsfugl i slutten på åttitallet og et stykke inn i nittiårene , men dette har blitt bedre .
Samme gjelder småfugl , før fant jeg mange , både "spillende" og hekkende Jernspurv , Møller , Tornirisk , Munk og Hagesanger , selv Stæren glimter med sitt fravær her hos meg .
OBS :-) glemte å kommentere bildet ditt , du setter som vanlig standaren på hvordan fuglefoto skal være . Utmerket skarpehet og eksponering ifra ditt kamera .
mvh
Per N.
Øistein W.

Kjempe bra, teknisk flott og vakkert
Duy P.

Henger meg med rosene over her B.A
Håper art herren fra krigsonen klarer å bringe framtiden videre.

:) duy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu