Hytter og sund venter på sommeren
Listranda på østsiden av Asmaløy / Hvaler er godt besøkt av både hyttefolk og passerende småbåter noen få sommermåneder om året, resten av tiden er det stille der...
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Sony NEX-5n
  • Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 OSS
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetIso 100 og stativ. 3 eksponeringer med 0,7EV i mellom gir 1 HDR-bilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_633190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eirik B.
+1
Du er flink til å få til HDR bilder med nettopp høyt dynamisk omfang, uten at det ser unaturlig ut.

Fin klassisk komposisjon.

Mvh
Eirik
Jostein S.
+1
Hei
Dette er jo skjære idyllen
Nydelig, en får lyst til å dra dit ut
Fine linjer og god dybde
Farger og ikke minst lyset som du er så kjent for
Jostein
Petter Jan A.

Helt strålende vakkert bilde.
Walter S.

Takker så mye, Eirik, Jostein og Petter Jan, for hyggelige kommentarer!

@ Eirik: Det du nevner om HDR - "... som ikke ser unaturlig ut" er meget hyggelig å høre. Dette er noe jeg bestreber meg på. HDR er jo egentlig ikke en "effekt-maker"-teknologi (som mange feilaktig tror og bruker det til...), men en måte å øke det dynamiske område på, både opp- og nedover, og likevel få med detaljer / tegning i både høylys og skyggepartier, slik som her i skyene og inne i skogen.

Artig at vi tar opp dette akkurat i dag, da det foregår en "het" diskusjon om "Naturlig HDR" i Forum: http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=677757 for tiden...
:o)

@ Jostein: Ja, Hvaler har mange idyller å by på. Bare været er "medgjørlig" så går det an å finne mange fine foto-steder for oss "konservative" stativfotografer!
;o)

@ Petter Jan: Hyggelig at du synes det om mitt bilde!

Mvh,
Walter
Roar Frich V.
+1
Flott bilde. Jeg syns at bildet er unaturlig. Skulle bildet vært helt naturlig så hadde det blitt et kjedelig bilde.

Jeg mener at man skal kunne gi bildet en glød av personlige følelser. Det handler om å skape et bilde. Får en følelse av at bildet gjenspeiler den gleden du har ved å være ute i naturen, og følelsene ved opplevelsen.

Syns at bildet er dekorativt og samtidig at det er troverdig som fotografi. Jeg mener at du har en god smak, og evner å skape et dekorativt landskapsbilde.

Bildet ser veldig mye oppskarpet ut. Dette syns jeg du har klart å gjøre på en god måte. Ofte fører kraftig skarping til at detaljer i bildet blir stikkende å se på, men jeg synes dette bildet er behagelig og se på.
Walter S.

Du har selvfølgelig helt rett i dine betraktninger, Roar. Bildet er ikke "naturlig" i den forstand at det viser naturen som den var.

Når jeg snakker om "naturlig" i forbindelse med "HDR", så mener jeg at jeg prøver å unngå disse ekstreme forvandlinger til "painterly" eller "grunge" (som de mest outsvevende pre-set'ene i Photomatix heter) og med syke kontraster til følge.

Jeg snakker om "naturlig HDR" i forhold til denne spesielle effekt-makeri som jeg personlig ikke kan fordra.

Jeg tar meg selvfølgelig også frihet til å forme mitt bilde til det JEG liker. Fremhever de tingene som jeg ser skjønnheten i og som personlig appellerer til meg og med det setter jeg "mitt" preg på det endelige resultatet.

Oppfatningen av hva som er et "godt" bilde varierer fra fotograf til fotograf. Alle har sin mening om akkurat hvor "naturlig" et landskapsbilde bør være. Min oppfatning er farget av min bakgrunn som kunstmaler og tegner, hvor jeg nå bruker mitt kamera til å "male" mine inntrykk.

Som jeg skriver i min profil, så lager jeg bilder som jeg VIL at naturen skal se ut, mere enn som naturen faktisk er (for den er som regel ganske kjedelig...spesielt akkurat nå).

Forøvrig så takker jeg deg for vel gjennomtenkt og godt analysert kommentar her inne!
:o)

Mvh,
Walter

P.S.: Når det gjelder oppskarpingen, så er det min svakhet (sammen med overmettede farger) og som jeg nok kunne dempe litt...kanskje...?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu