Der satt den - og synspunkter mottas...
Jeg har ved et par anledninger i vinter satt av tid til en art alle har gode bilder av, og som man derfor kan argumentere for at man ikke bør bruke tid på.

Det er særlig fluktbilder jeg har fokusert på, noe som er vanskeligere enn man skulle tro for disse vakre fuglene. Fokus har vært fugl mot vannflater. Et annet eksempel ble lagt ut for noen dager siden, bilde nr. 685925

Originalen satt tilnærmet 100% i forhold til hva jeg forsøkte å oppnå, se dog egen vurdering nedenfor.

Vedlagt er også noen mer konvensjonelle fjæreplyttbilder. Synes de runde steinene var dekorative i ettermiddagslyset og lar det stå til selv om det går mange på dusinet av denne type bilder.
Bakgrunnen gjør hele bildet. Dessverre har jeg måttet jukse litt, ettersom nebbet og deler av hodet til den stygge fetteren stakk inn bak, og en liten tangboble under fuglen er klonet vekk.

Jeg tar gjerne synspunkter på den store bakgrunnsflata i forhold til den lille fuglen...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-02-23 08:18:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-02-23 08:18:56
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-02-23 08:19:18
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger148
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_625863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Svein R J.

Synes den er plassert flott i den store bildeflaten synes heller ikke det er for stort ett flott fluktbilde av fjæreplytten skarpt mot en bakgrunn som fremmer fuglen fint di forflytter seg raskt når di først tar til vingene disse.Ellers 3 flotte versjoner av plytten i sjøkanten der jeg går for v2

Mvh Svein
Tor Inge O.

Flott fluktbilde av Fjæreflytten. Fint utsnitt/plassering av fuglen i bildeflaten. Fine glidende fargetoner/overganger i bakgrunnen. All grunn til å være meget fornøyd.
mvh
Tor Inge
Odd Chr. K.

Helt enig med deg. Det hjelper aldri så mye hvor skarpt og spektakulært hovedmotivet er, hvis bakgrunnen (og/eller forgrunnen) knoter til bildet med ulumskheter. Ser man forstyrrende elementer i søkeren, så vet man på forhånd hvor bildet havner, og man kan like godt la være å bruke av lukkerens levetid.
V1 er flott den - liten fugl i stor flate. Fuglen drukner ikke. Den er godt eksponert, og vannflata har lekker farge. Litt kunstnerisk frihet, som fotografen kaller "juks", tynger muligens stoltheten en smule, men samvittigheten er ihvertfall lettet ved å "skrifte".
V2 har bakgrunnsmatch av det sjeldne slaget. Heldig, men også dyktig bruk av den "profilsteinen".
Mvh
Odd C.
Ivar B.

Bedre enn dette blir det ikke. Fuglen er plassert nydelig i billedflaten, og du har vært "heldig" med rikig plassering av vingene. Flott bakgrunn som på alle måter fremhever fuglen.
anders s.

trodde det bare var Ingrid Espelid som juksa jeg:-)
bilde nr 1 ble knallbra pga fargevalørene
di andre versjonene er bra,men kanskje litt gjesp
vannsprutt og denne pippen,bør du også bruke litt tid på

god elg :-)

mvh anders
Dag Tore ..

Meget vakker fugleserie,du presanterer av den vakre "fjæreplytten" Godt fremdtilt i mange gode fotoopptak i vakkert miljø og utsnitt,topp kvalitet i fint lys! Hadde ønsket noe mere utsnitt av fuglen på orginalen! Men som alltid fra deg,en meget dyktig fugleserie,med mange gode kvaliteter i fint miljø;) God helg;) DAG
Kjell Ivar Ø.

Orginalen og v2 er utmerkede bilder etter min smak, hver på sin måte. Flott serie av plytten.
Kjell Ivar
Svein Ove L.

Veldig bra dette av plytten. v1 flott i flukt..
Torgeir M.

Originalen et godt fotografisk arbeid. Fokus på fugl mot vannflater er utfordrende, men her har du lykkes. Resten av serien er også av høy kvalitet,så konklusjonen må være at dette tross alt var godt anvendt tid:)


Mvh

Torgeir M
Asle B.

Topp serie av fjæreplytten du serverer her! Originalen ble ren og pen, uten forstyrrende elementer, teknisk meget bra. Av portrettene holder jeg en knapp på V2, fint komp. Noen ganger er juksing helt ok:) Solide bilder!

Mvh
Asle
Duy P.

Hei Bernt!

Litt usikker på hvilken av versjon når det gjelder din "bekjennelse".
Fluktmotiv krever noe erfæring, klart hvis du kjenner til bakgrunns og fuglens farger. Da jo eksponeringsjobben noe lettere. Likevel krever mye annet som klaffer. Og du har gjort i her i versjon 1.

Ellers flott lys, lav fotovinkel og godt eksponert for de øvrige versjoner. Så lenger kloning for sitt eget bruk kan jeg ikke se noe problemer med det. Ærlighet være lengst. God fotohelg.

:) duy
Roar K.

I likhet med de tre andre versjonene tror jeg du godt kunne croppet litt hardere på originalen også og fått litt "mer fugl".
Et kompensasjonsklikk på sharpen hadde veid opp for tapet så gode detaljer som du har her.

Roar
Helge N.

Synes originalen fremstår som den klart beste. De lyse horisontale feltene fra dønningene i bakgrunnen gjør bildet for meg.
Er ikke helt på linje med Roar her, synes utsnittet er flott som det er.
Kåre Jonny og vennene hans er ett kulere bilde, men etter min mening er dette klart bedre.
Jostein G.

Bra jobbet dette. Et flott fluktbilde! Likte og V2...med sin skarphet og komposisjon.




Mvh Jostein
Bernt Ø.

Takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger. Beholdingen her er nok originalen. Artig med ulike synspunkter på nøkkelpunktene; a) den store flata og den lille fuglen og b) den smule retusjering jeg har utsatt bildet for. Hele poenget med bildet er etter min mening den store, reine vannflata med lysspillet i. Det gir derfor for meg ikke mening å croppe. Hodet på fuglen bak og tangbobla på vannet rett under fuglen ødela bildet fullstendig. Jeg liker ikke å manipulere bilder, og mener at man ihvertfall må lage en fotonote dersom man som her har jukset det til, selv om det er relativt små justeringer;-).

Mvh,
Bernt
Torbjørn P.

Hvis ikke dette er verdt å bruke tid på så vet ikke jeg. En knallserie. Flott eksponering i v1 og bakgrunnsfarge som hever bildet vesentlig. Resten er kanskje ikke så variert, men teknisk flotte med god eksponering og veldig bra bakgrunnsfarge her også.
Frode L.

Hei.

Henger meg på rosen over, en flott serie.

Frode.
Per G.

Spennende diskusjon dette Bernt. Du vet jeg deler dine synspunkter på manipulering, kloning etc, men gjøres det så vær som deg, ærlig om det. Fin serie hvor orginalen tar kaka.
Mvh
Per
Bjørn-Atle A.

Et absolutt severdig bilde av fjæreplytten. Fluktbilder kan være vanskelig, men kjekt når det sitter som her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu