Ærfugl
Straumen, Inderøy
Er fornøyd!Kan være lurt å spørre om råd ang. valg av program. Takk for tipset!;)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_625502} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Bernt Ø.
+1
Hei Gudrun, ser du fikk flotte bilder i det vakre ettermiddagslyset vi hadde tidligere i uka. Fuglen er godt eksponert og den mørke bakgrunnen fremhever den fint. Et tips kan være å gå så lavt som mulig - gjerne med objektivet i rett over vannivå - da får du isolert fuglen enda bedre og får renere bilder. Dette kommer selvsagt an på hva du er ute etter av effekter.

Program: Jeg bruker Lightroom som redigeringsprogram og er godt fornøyd med det. Gir enkel og god systemering av bilder samt alle basic redigeringsmuligheter, så som fargebalanse, kontraster, farger, skarphet og eksponering. Dersom du liker å manipulere bilder bør du velge noe annet - Lightroom er ikke egnet for det.

Mvh,
Bernt
Gudrun E.

Hei Østhus,og tusen takk for kommentar. Setter stor pris på å få tips, da jeg er uerfaren både med fotospråk og bruk av kamera. Nydelig ettermiddagslys er viktig, samt riktig programvalg har jeg nå lært. Sliter med fokus ...den røde prikken i midten.
Hvis jeg trykker knapp halvt ned, og fokuserer på hode/øyne, for deretter å flytte fokuspunktet når jeg trykker knappen helt ned, vil da hode bli skarpt??? Skal jeg f.eks velge One shot Af or Al Servo AF når jeg fotograferer f eks fugler? Har så mye jeg lurer på, men best learning by doing.
Takk for "skalken" og flotte bilder ble det. Har forresten bilder av to store. Veit itj heilt ka arten heita`? "Tangspræll" kanskje?:)
Har photoshop, virker ok? Liker å manipulere også.

Mvh Gudrun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu