VEPSEVÅK MATER UNGEN MED VEPSEKAKE !!!
Denne gangen fra arkivet, velger jeg å legge ut bilder av den sjeldne vepsevåken.Det er ikke mange naturfotografer som har sikret bilder av dennne stolte rovfuglen.I dag er den desverre meget sjelden å treffe i vår fauna??Jeg er helt i mot å legge ut reirbilder,men her er et untak, fordi bilde er fra 70 årene og er fra Nordmarka,rede lå 8 meter over bakken.Bildene ble tatt fra nabotret! Reirbilder som er tatt i dag,ta jeg stor avstand fra.dessuten er det lover og regler for slik fotografering,og det må også respikteres!!(Det kommer mere naturbilder fra Normarka,kos dere med disse sjeldne bildene,og jeg ønsker dere på " d o t t e n" en trivlig fotohelg i vinterkulden!!!
Bilde 1, holder en ok kvalitet! Nikon 300 mm Aif-1,5,6,film Trix 400 asa Kamera Nikon F. Bilde 2,er desverre noe uskarpt,noe begvelser i bilde,som her mates av hunnen. Vepsekaker er ungens livrett!!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-02-09 01:28:03
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger141
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_624194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Roar K.

Artig å se bilder av noe som var og kanskje aldri kommer igjen.
Som du sjøl sier så sitter originalen best. Men v2 er ikke borte den heller. bevegelsesuskarphet er da fullt lovlig.

Roar
Bernt Ø.

Nok en gang topp dokumentasjon fra ditt arkiv. Svart hvitt og 400 asa gryn gir en egen nostalgisk kvalitet som løfter severdigheten mange hakk ut over at bildet er unik dokumentasjon av vepsevåken.

Mvh,
Bernt
Svein R J.

Flotte dokumentasjonsbilder dette Dag

Mvh Svein
Liv F. D.

Enda en gang et herlig arkivbilde. Så bra at du viser dem frem! Kjempestilig og nostalgisk. Setter meg tilbake til 60-tallet dette Dag Tore, da det var én TV-kanal og èn naturfotograf :)

mvh
Liv ")
Bjørn Aksel B.

Dette skulle jeg betalt mye for å oppleve Dag. Vepsevåken er i dag på kraftig tilbakegang. Ikke hvert år jeg ser den heller. Henger meg på Bernt også.
Flott opplevelse!
mvh
Bjørn A
Gudmund N.

spennende! Har aldri hørt om vepsevåken, utrolig mange fuglearter det finnes!

Da har jeg lært noe idag også, Dag:)

Flott dokumentasjon!

Mvh GN
Odd E. k.

Et tett og nært bilde av hvepsevåken på reiret samme med ungen. Skarpt og i et flott utsnitt. Nostalgi over dette Dag Tore. Nydelig fanget i et flott utsnitt.

Mvh

Odd E.
Dag Tore ..

Tusen takk til alle sammen for den meget positive tilbakemellinger og den gode responsen ,på å få se naturbilder fra 60/70 årene.dette faller jo litt utenom dagens digitale bilder! Men i legden har også slike sort/hvitt en meget stor verdi, også for våre etterkommende!!! D .T.Silseth
Berit A.

To flotte og severdige bilder av vepsevåken med unge. Herlig å se. :)
På hytta har vi antakeligvis vepsevåk i nærheten. Hører den før vi ser den, men da svevende høyt over elva. Har sett 5 stykker samtidig. Lyden er py-juu. Hvis den kommer til sommeren også, så skal jeg prøve å få tatt bilde, da jeg nå har litt bedre fotoutstyr.
Dag Tore ..

Tusen takk for tilbakemeldingen,artig det med rovfugler på hytta! Jeg mener at dette er musevåk. Her er små tips om vepsevåken.Hekker helst i blandingskog,men foretrekker gammel granskog og overtar gammle reirplasser ette hønsehauk,spurvehauk,og noen ganger musevåken.Hekker aldri i høyfjellet!(Under 500 meter Er helt avhengi å hekke i lavlandet, der det er godt med vepsekaker av veps,men den spiser også større innsekter og frask! Håper våkene kommer tilbake i år!God kamera jakt og god fotohelg );DAG
Jostein G.

Et knallbra bilde orginalen og V2 er jo også veldig bra! Her har du fått med klørne som holder kaka, fin positur på ungen og den voksne i et fortreffelig bra utsnitt! En sjeldenhet av de store dette! Muligens du har lagt denne ut tidligere langt bak der et sted....men like severdig for det! Spektakulære greier dette som Knut Jørgen Ødegården nok ville sagt! he he :-)
Av utseende kan den nesten minne litt om en gjøk... men da med våkens klør og nebb!




Mvh Jostein
Trond W.

Dette er ikke hverdagskost. Uansett teknisk kvalitet er det gøy å ha bilde av denne.

Trond
Dag Tore ..

God kveld i stua! Tusen takk til;)Jostein/Trond!! En riktig god fotohelg til dere begge!!;)DAG
Duy P.

God søndag Dag Tore.
Joda sjeldenhet tilhører dette motivet til. Herlig at d kan dele gode fra ditt arkiv. Finnes sikker mye bra der fortsatt.
Et solid og god dokumentasjon av denne arten. Ikke mange av oss som her den. Med ungen og maten (vepsekaker).
Fortsatt god søndag.

:) duy
Dag Tore ..

Hei Duy,God søndag også til deg,takker også for god tilbakemelding med "vakre" ord! Jobber i arkivet med å finne flere bilder fra de svunnende tider;) God fotodag! ;)DAG
Børge W.

Topp dokumentasjon av Vepsevåken. Synes gamlegutta var veldig flinke til å få frem det autentiske i bildene. Flotte toner i dette s/h bildet:)
Dag Tore ..

Tusen takk;)Børge Wahl!!! DAG
Avsluttet .

Liker godt disse gamle bildene. Bildene har en "sjæl" og gir en fin stemning.

Øyvind
Dag Tore ..

Tusen takk;)Øyvind (DAG
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu