VELGER Å LEGGE UT NOEN DYRE OG FUGLE MOTIVER FRA NORDMARKA!!
Bildene fra Nordmarke er vist her tidligere,men jeg velger å legge dem ut på nytt,for nye tittere her på"d o t t e n" Det er benyttet Hasselblad 500 cm /Distagon 1,4 Planar,2,8 og sonnar 250 mm F,5,6 Jeg jobbet mye i Nordmarka i 70/80 årene,og på denne tiden ble jeg kjent med mange rovfugler,ugler ,storlom og rever! Det kommer mere bilder fra "arkivet"
Bra bilder fra Nordmarka! Bildene viser Perleugleunger som er satt opp på en gammel rotvelt i skogen,her blir de fotografert og ringsmerket."Mikkel"rev er fotografert i utgangen av hiet:Landskapsbilde er fra "storlommensrike,ødemarksfuglen,blir den også ofte kaldt her i landet!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-02-07 11:06:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-02-07 11:07:32
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTrix-film 27 din ( 400 asa) Canon skander,noe etterbehandling!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Henrik S.

Hei

Fine klassiske naturbilder du viser her, minner meg om bildene til Sverre M Fjelstad på 70-tallet:-)

Mvh Henrik
Dag Tore ..

Hei Henrik! Takker for god tilbakemelding! Jobber med å legge ut flere bilder i løpet av vinteren. Ha en god fotodag;) DAG
Arvid O.

Herlig svarthvitt bilde av ugleungene !
Bjørn Aksel B.

Henger meg på Henrik her. Lukker øya og føler jeg sitter i stua og ser på Sverre M sitt naturmagasin på 70 tallet. Bilde fra "de dødes tjern" er flott. Trollskt:)
mvh
Bjørn A
Dag Tore ..

Tusen takk til;)Arvid Olsen/ Bjørn Aksel.fint at dere likte bildene!;) Mvh DAG
Avsluttet .

Kvalitetsbilder du serverer her. Herlig å se godt filmarbeid igjen. Dersom bildene er laget i mørkerom, er dette et flott arbeid med fin toneskala. Enig i at bildene fører tankene tilbake til Fjelstad, mens det stemningsfulle landskapsbildet minner om naturbildene til Hans Lidmann i hans flotte naturbøker. Ellers var jo Hasselblad Rolls Roys i den tiden. Var ingen autofokus eller autmatikk der i gården, så da måtte fotografen kunne sitt håndtverk, noe du viser at du kan med disse bildene :-)
Liv F. D.

3 kjempestilige bilder med gammelt preg. Liker godt #1 og #3 her.

mvh
Liv ")
Dag Tore ..

Stein Erik Storli;)Takker for en "super"tilbakemelding,dette varmer!! Har beholdt Hasselbladen med div,objektiver! I 70/80 årene var dette et "smykke" for Naturfotografene! Ha gode fotodager utover;)DAG
Dag Tore ..

Tusen takk for fin tilbakmelding;)Liv F, Ditlefsen;) DAG
Cato E.

Må bare henge meg på rosen og får samme følelse som nevnt om Fjelstad. 3 lekkre bilder fra Nordmarka du serverer oss her Dag Tore. Blikkontakten til de 4 uglenøstene er jo bare fortreffelig. Her er det bare å nyte 3 lekkre mesterbilder fra 70/80 tallet.

Mvh
Cato
Geir-Inge B.

FINE BILDER!! LIKER BEST VERSJON 1!! ELLERS MÅ JEG BARE SI AT JEG SYNES DU BRUKER FOR LITE UTROPSTEGN I TITTELEN PÅ BILDET DIT!!!!!!!!

;)
Odd E. k.

Sverre M. Fjelstad var det første som traff meg da jeg åpnet opp dette bilde av de flotte uglene i s/h.Nydelig fanget oppe på stubben. Nostalgi over disse bildene. Godt fanget i flotte utsnitt.

mvh

Odd E.
Per F.

Flotte bilder du presenterer her Dag Tore.Henger meg på all rosen over og må trekke fram versjon tre som oser av villmarksstemning og det er veldig flott komponert.

Mvh Per
Rita Barbro S.

Hei!
Henger meg på den velfortjente rosen Dag Tore.
KVALITETSBILDER som gir en sekser.

Mvh
Rita Barbro
Dag Tore ..

Tusen takk til alle dere,hadde ikke regnet med å få så mange "positive" tilbakemellinger. Sette veldig stor pris på dette!;)Dag Tore Silseth
Rolf S.

Enig med de andre, jeg tenkte også på Fjelstad når jeg såg bildene, det var høydepunktet foran tv skjermen å følge med på hans program.
Min favoritt er det siste fra storlomensrike.
Hvis oss gjerne flere bilder fra den tiden.
Helsing Rolf
Bjørn Åge O.

Flott serie enig med de andre naturfotografer.drar meg tilbake til Fjelstad tiden,som var hødepunktene på tv skermen den gang FLOTT v1 v2
Dag Tore ..

God kveld i stua!Rolf Selvik,tusen takk for fin tilbakemelding av bildene fra Nordmarka! Det kommer mere i sort/hvitt,har også mye rovfuglbilder,mest reirfotos.I dag er helt imot å publisere slike bilder, ,men det skader vell ikke å legge ut noen av disse fra 70 / 80 årene i dag? Er spendt hva dere synes om dette!!! Hilsen DAG
Hans-Jørgen H.

Assosierte med Fjelstad umuddelbart jeg og....
Så flott og artig av perleugleungene.
Litt nostalgiske og ba serie!
Hans-Jørgen.
Dag Tore ..

Tusen takk;) Hans-Jørgen Hovelstad;)DAG
Jostein G.

Det uglebildet var jo bare prisless bra der de står på rekke og rad med de store øynene sine på en kledelig rot! Reven også fasinerende i hiåpningen, men noe midtstilt komp. Supre bilder og fin markastemning over V3 ! Riktig topp naturbilder alle tre syntes jeg ! :-)





Mvh Jostein
Vidar A.

Mesterbilder dette, og et nostalgisk tilbakeblikk fra svunne tider! Har ingen erfaring med foto som ikke er digital, så dette var særs interessant til sammenligning. GOD ide av deg å legge ut gammelt KLASSISK arbeid, blir et frisk pust i en digital verden. Flott med så mange STORE øyne og

MVH Vidar
Svein Bjørnar S.

For et syn - Fantastisk!!

Mvh Bauni.
Dag Tore ..

Jeg må takke allesammen, her på "dotten" Dette var uventet og meget "positivt å få mange fine tilbakemeldinger fra dere.Har mye på lager,så det kommere mere bilder fra " S.M fjelstad tid.Har mange minner fra den tiden som naturfotograf,den gangen var man sprek og ung!! De tidene kommer desverre ikke til bake!!!! DAG T Silseth
jarl kjetil j.

Henger meg på rosen her. Flotte tilbakeblikk til en svunnen tid hvor vi ikke hadde rukket å ødelegge så mange flotte områder og naturen var i bedre balanse. Selv om man ikke blir yngre med årene er det ingen som kan ta fra deg minnene som du har i bakhodet eller i bildearkivet. For meg virker det jo også som du fortsatt er aktiv og mye ute i felt. Moro å se gamle bilder av flott kvalitet. Ha en god helg!

jkj
Bernt Ø.

Kvalitetsbilder, Dag! Jeg ser fram til flere bilder fra arkivet ditt.

Mvh,
Bernt
Dag Tore ..

Tusen takk til;)Jarl Kjetil/ Bernt Østhus,setter stor pris å få gode tilbalemeldinger fra "Proff" gutta!! God fotohelg til dere begge;)Dag T Silseth
Svein R J.

Her er vel det meste sagt Dag flotte bilder med assosiasjoner med Fjelstad er nevnt henger meg på all ros topp bilder

Mvh Svein
Dag Tore ..

Tusen takk;)Svein Raymond!! God fotohelg! );DAG
Ane Therese R.

3 herlige bilder! orginalen var jo knalltøff! :))
Frode L.

Hei Dag.

Henger meg på all den velfortjente rosen, må si du har opplevd mye fint i naturen, sikkert mange flotte opplevelser som sitter godt i hodet.

Tre flotte bilder der jeg likte orginalen godt, artig å se disse bildene dine fra denne tiden.

Frode.
Dag Tore ..

Tusen takk til;)Ane Therese og Frode Langdalen!! DAG
Tove H.

Nydelig fanget av uglene - innertier! Flott i svart hvitt!
Bjørnar O.

Originalen er bare knallflott,men som min datter sier..dei ser skumle ut:))

Mvh Bjørnar
Tone A.

Også eg huskar naturprogamma til Sverre M.Fjeldstad og bilda hans.
Det er 3 heilt ulike bilde du har lagt ut her.
Perleuglene har fine positurar og vidopne auge som ser rett på fotografen. Kan henda dei er redde etter å ha blitt ringmerka?
Flott lys som får fram gode detaljar i fjærdrakta.
Det låge fotostandpunktet gjer mykje slik at uglene blir litt uhyggeleg med sine store auge kikkande ned på meg, uhu.
Skulle ønska at ein kunne kutta nede så holet under greina var borte.
V2 er fin med reven som ligg på vakt mens han kviler.
V3 likar eg svært godt pga den stille stemninga. Gode kontrastar mellom den mørktona forgrunnen med sine delvis nedhogde tre og lystona bakgrunnen pga skodda som mjukar opp.
Frodig skog i bakgrunnen mot dei delvis nedhogde trea i forgrunnen.Fine speglingar i det stille vatnet kor kun 2 fuglar gir litt liv.
Flott i Nordmarka og om det er nostalgiske bilde så er jo dei jo like aktuelle i dag.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu