Har Gätzschmann virkelig rett?
Gätzschmann er en hjerteløs eh.. rakker. Her om dagen var dommen at jeg burde kaste mine surt tilfrosne fossekallbilder. Noe man godt kunne leve med til han vred om kniven: “Jeg har sett på bildene sammen med kona, og hun var helt enig”. Kona til Per har god smak (med mulig unntak for valget av Per), og må tas alvorlig.

Så jeg har forelagt bildene for min egen kone, som av sunn respekt for fotografens psykiske helse sa “Synes di e fine, eg”.

Så her er de, for offentlig etterprøving. Kastes eller ei?

Og spøk litt til side - ærlig tilbakemeldinger imøtesees med takk;-)!
Prøvde å være litt kunstnerisk. Motlys og frostrøyk gjør at fuglen gror igjen en smule. Litt uortodoks komp for å få med de fine linjene i snø og vann - bak fuglen...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-01-23 16:20:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-01-23 16:21:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-01-23 16:22:12
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-01-24 07:43:27
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_622280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Svein O.

Ser da ingen grunn til å kaste disse, alle er fine på sin måte. Likte godt nr. 2 i det duse motlyset. Men nå er jeg nå ingen proff :)
Liv F. D.

Fantastisk flotte bilder av isbaderen. Nydelig i vinterlys.

mvh
Liv ")
Jan G.

Fuglebilder er ikke min gebet, men jeg er storligen imponert over hva dere som steller med dette får til, av skarphet, farger, miljø og komposisjon. Så også med denne serien. Jeg synes at du har lykker med å gi bildene et kreativt innhold. Ellers kan man jo bare, som jeg, spare meg for frosten, og gå på Stavanger Museum og fotografere utstoppede fugler.
Mvh Jan
Avsluttet .

Du må ihvertfall ta godt vare på originalen, for her er det nydelig stemning, og flott miljø. Linjene og komposisjonen er exelent. Et bilde som også bør ineressere folk som ikke tilhører "menigheten."
Svein R J.

Orginal= flott fluktbilde med fin vannsprut og lys bak, noe mørk foran.v2Kunne værtett flott stemningsbilde av kallen i frostrøyken men synes det mørke feltet i midten på bildet ødlegger litt.
v3 synes fugl blir for mørk og uskarp her.v4 er ett ok dokumentasjonsbilde av fossekallen i miljø.
Men alt dette er bare min ærlige oppfatning av bildene har snart tatt 1000 bilder selv og er ennå ikke fornøyd vanskelig fugl :-( Men flott vinterlys er det jo:-)

Mvh Svein
Dag Tore ..

Fossekallbilder er i skuddet om dagen.det ser vi her på" Dotten" Bildene du legger ut i dag,er av god teknisk kvalitet,også meget bra miljø,nå på vinteren! Etter å ha vurdert bildene nøye,går jeg for orginalen.Meget godt fluktbilde,som vi ikke ser så oft.Her sitter fokusen perfekt i vakkert vinterlys! Dyktig jobbet denne gangen;)B.Østhus;) Mvh;Dag T.Silseth
Berit A.

Her viser du oss kulda slik den er om dagen. Detaljene på fuglen blir jo litt borte, men det gjør det jo i frostrøyken. Likte det lave ståstedet ditt. V1, v2 og v4 er flotte.
Tror kona di har god smak jeg. :)
Per G.

Heia Bernt! Håper ikke du ble skræmt!!!! Kjenner deg for godt til det så dette går nok bra skal du se.? Ut fra en ny runde med bildene er jeg fortsatt der at v4 er et kaldt og godt fossekallmiljøbilde. De øvrige er ikke i nærheten av mange fossekallbilder som "florerer" på dotten. Lett å si for meg som ikke har et eneste digitalt fossekallbilde!! Samtidig reiser du her en liten pekepinn til mange på dotten som mener alt er skarpt og godt komponert, hvilket relativt ofte ikke er riktig. Det bør være en oppmuntring til oss alle om å være ærlige til hverandre. Personlig gir jeg aldri en god komentar uten å mene det oppriktig. Ser frem til nye fossekallbilder fra en utmerket fotograf.
Mvh
Per
Bernt Ø.

He he - takk for hyggelige og raske tilbakemeldinger. Og for ordens skyld - Per og jeg samarbeider tett om å bli bedre fotografer og deler blant annet bilder løpende på dropbox. Da er streng og direkte kritikk en forutsetning. Stort sett er vi umiddelbart enige om styrker og svakheter ved bilder, men av og til - som for originalen ovenfor - er vi uenige. Per stiller store krav til detaljtegning, som langt på vei utelukker den type bilde som originalen er, hvor lang tele er nødvendig for å få denne effekten. Når fuglen i tillegg dekker lite av flata, det er frostrøyk og motlys, ja da gror det igjen.

Og for min del er det originalen som er beholdningen blant de ovenstående - jeg ble rett og slett fornøyd med den, mens de andre fortjener negativ kritikk;-).

Mvh,
Bernt
Duy P.

Hei Bernt!

Nok enig med en del fotografere og ikke minst deg og Per´s sitat "Mange på dotten som mener alt er skarpt og godt komponert, hvilket relativt ofte ikke er riktig. Det bør være en oppmuntring til oss alle om å være ærlige til hverandre".

Man lærer aldri av å være stolt av sine "gode,fine,perfekte" bilder. Der imot konstruktive er gratis råd som en hver kan ta med seg videre.

Nok om det, over til denne serien.
Org har fine linjer, stemning og action. Litt mørk og fokus kunne vært enda bedre.
V2 + V3 alt for stor flate og manko på teknisk, skarphet og detaljer (kanskje alt for stor elv er utfordringen).
V4 et grei dokument motiv i det store elva.

:) duy
Tor Inge O.

Jeg har samme oppfatning som deg Bernt. Beholdningen er orginalen, Liker linjene og lyset og fargetonene i bildet som gir bildet orginalitet. Kallen er selvfølgelig en del av komposisjonen selv om den i seg selv er dårlig eksponert. Her er det ikke et artsbilde men et nydelig naturbilde. De andre har ikke den nødvenfige kvaliteten.
mvh
Tor Inge
Rolf S.

Likte godt bildene, særlig orginalen og versjon 4 falt i smak.
Helsing Rolf
Odd E. k.

Flotte bilder av fossekallen i miljø. God skarphet og i flotte positurer der den jakter på mat. Stemningsfullt med tåken der fuglen blir noe uthvisket i motlyset. Liker komposisjonene og de flotte utsnittene (mener det!)

Mvh

Odd E.
Trond W.

Tøft! Likte aller best v4.

Trond
Jan Inge K.

Alle versjonene formidler jo stemningen fra Fossekallens kalde hjem på hver sin måte, men jeg synes v4 skiller seg ut. Her blir fuglen små i det store, som den jo skal være/er, mens blåtonene gjør at jeg nesten fryser her hvor jeg sitter varmt og godt på et hotellrom og nyter bilder...:-)
Bernt Ø.

Takk for gode tilbakemeldinger. Jeg har lagt ut en ny versjon av originalen, hvor brystet på kallen er lysnet opp og samtidig skarpet. Redigering er noe jeg avskyr som pesten, og Elements er en programvare som like godt kunne vært skrevet med hieroglyfer. Skjønner ingenting av det. Jeg tror nok en redigeringskyndig kunne fått mer ut av bildet, men det er jo ikke der moroa ligger...

Mvh,
Bernt
Odd Chr. K.

Motlys, frostrøyk og detaljer i fjærdrakta er vel mission impossible med mindre man overeksponerer noe voldsomt ev. vrir etterbehandlingen hemningsløst - metoder som begge gir unaturlig resultat. Godt å se at det er flere som synes Elements og andre redigeringsprogrammer ikke er spesielt festlige... men med korrekt eksponering og skarphet på rawfila så er det kun grunnleggende justeringer som skal til etter min mening. De som er datakyndige og vil ha overnaturlig "wow"-faktor får holde på med sitt... Filer som behøver tung medisinering, for til slutt alikevel å framstå middelmådig, burde nok heller fått aktiv dødshjelp...
Her ville jeg beholdt originalen som framstår flott i v5 etter en lettere kur...
Lykke til med forholdet til Per (og kona hans:)
Odd C.
Kolbjørn P.

Likte også best #4, lyset og stemningen, følelsen av kulde. Ser ikke helt originalen, men syns diskusjonen er interessant. Tror nok mange kjenner seg igjen her. Oppleve at bilder du liker godt selv får blanda mottakelse hos andre. Noen ganger kan det nok være naturopplevelsen du forbinder med bilde formidles best til den eller de som var med på turen, mens andre ganger kan det være vanskeligere å forstå. Igjen, interessant tema.
Stig A.

v4 er flott den, men et minimum av estetisk sans kan ikke gi anen konklusjon enn at originalen tar kaka. Vakkert og naturtro
Bernt Ø.

Takk også til dere siste som har kommentert bildet.

Mvh,
Bernt
Gudrun E.

orginalen er stilren og pen!

Mvh Gudrun :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu