Ønsker kommentar på første RAW bilde
Er ikke veldig erfaren med RAW og LR og er derfor ute etter kommentarer mest på fotobehandlingen.
Det var -20C og ønsker å gi bilde et preg av kulda. Sterkt solskinn og har derfor brukt PL filter. Rask lukketid og stativ for å oppnå maks skarphet
Litt betenkt over om blåfargen er hetl rett og om skyggen ble litt for fremtredende.
Utstyr
  • Canon *EOS 6D
  • Canon 400mm f/5.6L
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetPolafilter og stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger120
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_621796} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ole G.
Ser ut også kalt ut ja!
Basisinfo viser at bildet er tatt på iso 3200. Om det er riktig tror jeg nok at du med fordel kunne velge iso nærmere 100 slik at blenderen blir 8 eller 11. Spesielt liten blender gir fare for difraksjonsuskarphet. På skjermen mitt synes bildet å vise korn i himmelen. Objektivet ditt skal være knallskarpt helt fra blender 5,6!
mvh Ole
Leif B.
Takk Ole. Bra med tilbakemelding. Valgte bevist ISO 3200 for rask eksponering/skarpheten og f/14 for dybdeskarpheten.
Ole G.
Ok! Når du har tatt vinterbilde i Raw er det ekstra kjekt å prøve å justere hvitbalansen. Det er enkelt i LR. Ulike alternativer gir forskjellig fargetemperturer på himmelen og på snøen. Jeg har også EF 400mm f/5,6 og er godt fornøyd med det. Når lukkertida kommer ned under 1/500 sek. har jeg funnet ut at det svarer seg å låse speilet for å unngå rystelser på stativ. Det er sikkert også avhengig av hvor solid stativ du bruker.
Bjørnar P.
Med et stabilt stativ og et stillestående motiv betyr lukkertiden lite eller ingenting. Speillås kan dog være ok for å utelukke vibrasjoner fra speilet. Dybdeskarpheten er mer enn stor nok for dette motivet selv på største blenderåpning. F/14 er derfor overkill. Høy ISO for å få en mye kortere lukkertid enn du trenger kombinert med kraftig nedblending for å gi deg en dybdeskarphet du heller ikke trenger gir deg en ISO-verdi som gir mye mer støy og lavere kontrastomfang enn nødvendig. Bruk av pola-filter fordi lyset var sterkt forstår jeg ikke. Det tvinger jo bare ISO-verdien høyere, og hva er poenget med det? Dersom poenget med polafilter ikke var å redusere lyset med å polarisere det (for å få f.eks dypere blåfarge på himmelen) forstår jeg derimot valget.
Det virker som du har lagt stor vekt på at bildet skal bli skarpt. Dersom dette også gjelder web-bildet du har lagt ut, bør du foreta oppskarping etter nedskaleringa også. Meget mulig din original i full størrelse er skarp nok, men web-bildet ditt bærer preg av mangelfull oppskarping.
Olav M.
som man spør: Ja, blåfargen nærmer seg -40 på MIN skjerm... :-) Bra komp & idé, funker !
Litt redusert i blått / varmere farge / mer metning på hus / mer svart i fjellparti, ødelegger ikke "kulda" ? Prøv, man har jo RAW(d) til det ;-)
-Og ja, flere nyanser i høylys. Iflg "DPR" kan settingen: ISO 200 og HTP "on" (HighlightTonePriority=på) gi flere nyanser i høylys med dette kameraet, med skyggeparti beholdt (dog med litt forhøyet risiko støy-økning i skyggeparti). -Men "støy" ? på ISO 200 ? på dette kameraet ? neppe...
Trygve J.
Dybdeskarphet på det bilde?!Hør på Bjørnar Pedersen. Slike bilder tar seg best ut skarpt,noe du har bommet litt på her.Gå tilbake,sett opp kameraet med 100 i ASA med bra stativ,og bruk speillås samt timer skulle gjøre susen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu