Spetteprosjekt
Nå som Haukebua mi stort sett er opptatt :) :) :), må jeg finne på nye ting. Min gode venn Johnny har over flere år fulgt med på ei stor maurtue som hver vinter innvaderes av diverse spetter. Heldigvis deler han tua med meg. Grønnspett og Svartspett er de hyppigste besøkende, men Gråspett og Flaggspett er også innom utover vinteren. Da får hauk bli hauk, og spett bli spett. Utrolig vare skapninger. Reagerer voldsomt på lyd. Sikkert veldig utsatt for predasjon når de er inne i tua.
Bare en sped start. Ikke noe høydare teknisk, men vi får håpe på bedring utover vinteren.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-01-18 18:01:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 1DX
  • Canon eos 500 mm f4 is
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetISO 2000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_621679} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
anders s.

et solid fluktbilde rett mot av den vakre grønnspetten hadde vert noe:-) synes at dette ble 2 ok artsbilder
mvh anders
Odd E. k.

Meget flotte bilder av grønnspetten og svartspetten i miljø. Skarpre og i flotte farger.Flott fotovinkel inn på fuglene. Liker også den gode komposisjonen og det fine utsnittet. Godt dolumentert.

Mvh

Odd E.
Rolf S.

Spennende prosjekt og situasjoner ved maurtua, likte godt begge bildene, slike er ikke hverdagskost.
Helsing Rolf
magnar p.

ja enig med rolf, spennende prosjekt og fine bilder !

vh magnar
jarl kjetil j.

Ja det florerer vel ikke av slike bilder akkurat. Merkelig at det er en spesiell tue de opererer ved, noen forklaring på det? Fine artsbilder som samtidig viser adferd.

jkj
Bernt Ø.

Blir artig å se resultatene av dette prosjektet, Bjørn Aksel! Spennende arter det ikke finnes mye bra av - kjenner jeg deg rett blir dette bra..

Mvh,
Bernt
Jarle S.

Tror det er første gang jeg ser et nærbilde av svartspett her på siden.Fin dokumentasjon av 2 spettarter som jeg sjelden ser på våre kanter.
Takk for titten.

Mvh
Jarle
Bjørn Aksel B.

Takker og bukker alle sammen. Jarl Kjetil; trur vel ikke det er noe spesielt med tua, men spettene er nok veldig knytta til enkelte ting livet igjennom. Grønnspetthannen er i reviret sitt hele året, og har nok full kontroll på godsakene. Litt kulde og snø, så lenter den nok til maur og mauregg. Svartspett er nok spesielt, men der er nok årsaken at tua er plassert på en gammel og svær stubbe. Kanskje noe stokkmaur inne i den. De andre spettene blir kanskje tiltrekka av den grønne og svarte. Har du fått Duy på døra ennå da?
mvh
Bjørn A
stein ola h.

Knallfine bilder.
5D MK III Silent mode :-)

/Stein Ola
Bjørn Aksel B.

He he, ja Stein Ola, bra saker det, men kameralyden er ikke problemet. Tar jeg fingeren og drar bortover jakkeermet e.l, beveger beinet, tar av votten, ja da skyter den ut av tua. Helt utrolig. Blir bare lodenklær heretter. Skraping og susing er ikke gull. Det er vel slike lyder Mår, mink, og hauk lager tenker jeg som er skremmende.
Bjørn A
Torbjørn P.

Spettene er utrolig flott fugler. Liker spesielt godt v1 pga kontrasten mellom hvit snø og de utrolig fargene på grønnspetten.

Er det som for gråspetten at de som er røde i knollen er hanner?
Bjørn Aksel B.

Nei hunnen er rød hos Grønnspetten også, men kun hannen har røde kinnstriper.
BA
Dag Tore ..

Dette høres meget spennende ut,du er jo ekspert på på slike ting! Meget bra bilder du presanterer her.Vakkere spetter i fint lys og utsnitt!Noe uvanlig "biotop! Teknisk meget bra, av vakre "hakkespetter" i fint lys! Ha en fin fotohelg!Det er bare å stå på i vinterkulden!! DAG
Svein R J.

Ja ja selfølgelig går du fra flotte haukebilder til like spektakulære bilder av grønnspett og svartspett to flotte bilderc av disse flotte spettene

Mvh Svein
Tommy S.

Fine bilder av spettene dette Bjørn Aksel. har selv prøvd og sitte å våke på ei tue men spetten så meg nok, for så fort jeg gikk unna og fulgte med på lang avstand så var den der igjen. Satt du i ett skjul?

Mvh Tommy
Per G.

Gode bilder og en fin posjon biologilære. Har tidligere komentert svartspettbildene dine fra maurtua og nå må også grønnspetten få toppkarakter. Sjeldne og svært spesielle bilder som virkelig legger seg i bunken av kvalitetsbilder fra deg B.A. Noe å strekke seg etter dette.
Mvh
Per
Bjørn Aksel B.

Takk igjen, ja Tommy den må du gjemme deg for. Sett gjerne ei svart flaske eller noe som "dummy" i hølet når du ikke er der også.
Bjørn A
Bjørn Ketil K.

To flotte artsbilder og gode tips her.
Likte dette:)

Mvh Bjørn K
jarl kjetil j.

Duy har kommet for å avlegge manndomsprøven, meldt 13 kalde imorgen! Akkurat fått han i seng ;)
Svein Ove L.

To gode portrett av maurslukerene. ;) artig at de kommer tilbake til samme maurtua gang på gang. Gleder meg til fortsettelsen.
Odd Chr. K.

Litt synd at haukebua er opptatt hele tiden... - noen er tydeligvis født med frekkhetens nødegave:) Ser jo at du er tvunget ut i prosjekter som bærer frukter da... To fine - og mye interessant info i tekst og kommentarer.
Mvh
Oddemann
P.S Siden du har hue i ei tue om dagen, så er vel bua ledig til uka?:)))
Bjørn Aksel B.

Jada Oddemann det er bare å stå på:)
BA
Harald N.

To flotte spettebilete.

Mvh Harald
Liv F. D.

To knallfine bilder av spettene. Teknisk gode bilder, der detaljene kommer så godt frem. Fine, naturlige farger.

Lekkert!

God foto-helg Bjørn Aksel!

mvh
Liv ")
Kjell Ivar Ø.

Flotte bilder å intresang lesning og tips.
Svartspetten har jeg til gode å se.
Kjell Ivar
Marit O.

To flotte tekniske bilder med flotte farger og detaljer Bjørn Aksel !

Mvh

Marit
Bjørn Åge O.

Flotte bilder med en god formidling på når spettene går på tuer om vinteren.støtter meg til all rosen som er gitt.,,KNALLBRA
Duy P.

Høres så stakkars ut for Bamsen faren fra Mysen. Frekke og grådige venner du har da BA. Okkuperer bua di og forventer mer og mer hele tiden. Ikke nok med det men masete er de vel også. Så tar de med andre venner :) :) :)
Noen må jo ta være på den vakre dame når du har lånt den bort. Lover deg at vi tar godt være på den.
Dette er vel en av dine prosjekter for sesongen. Selv om i maurtua så disse to er detaljert som alltid. Neste gang er de vel på trærne.

:) duy
Bjørn Aksel B.
+1
Takk igjen. Duy, jeg vil ikke ha de i trærne. Det er bilder fra tua som er spennende:)
Bamse
Avsluttet .

Artig å se spettene plyndrer tua. Fine adferdsbilder!

Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu