Møllebyen i Moss I - Utstyrstest:
Måtte rote i arkivet i dag. Lenge siden det har vært foto-vær og -lys nå. Denne korte seansen i Moss tok jeg samme dagen jeg kjøpte meg en gammel klassiker (brukt) jeg har hatt lyst på lenge, nemlig et Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm f/2.8D ED vidvinkel-zoom, som jeg har lest meg frem skal være meget bra.
Bildene er tatt på frihånd og under tidspress. Ettermiddagen var kort og jeg bare måtte prøve ut objektivet før lyset forsvant.
Møllebyen i Moss er et flott industri- forretnings-område som har mange spennende motiver å by på, samt et Industrimuseum. Jeg var positiv overrasket over dette flotte og fotogene stedet. Takk for tipset, Olav Bjarte (som var med som guide og kjentmann!).
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-01-07 11:16:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-01-07 11:16:46
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-01-07 13:43:43
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm f/2.8D ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetIso 200, stive finger, rød nese og iskalde ører p.g.a. en kald vind og jeg som hadde glemt både vanter og lue...men, det å kunne leke med et nytt objektiv har jo sin kompensasjon da! Jeg overlevde.
    ;o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_620461} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
karin s.

Fantastisk,likte v2' det tredje bildet ditt er uskarpt walter,er det bare på min maskin,tåkete,det objektivt er utrolig godt,du har gjort et bra valg der,men tungt,!! Fint utsnitt.
Walter S.

Vel, det tredje bilde er gjort "uskarpt" med vilje, Karin. Har satt fokus på den jernkula på rekkverket, nederst til høyre og brukt blender f/2.8 for å lage uskarp bakgrunn med smal DOF. Testet bare ut DOF'en her, ser du.

Ellers takker jeg for kommentaren, og ja - det er tungt å bære men du verden så skarpt da gitt!
:o)

Mvh,
Walter
Dag Tore ..

En meget fin serie av den gamle bebyggelsen i Moss!Vakkert lys med god skarphet Hadde dette objektivet i mange år,en klasikker fra Nikon.Jeg beklager å måtte si det:Men du har nokk "bommet" noe på verson 3!! Ha en riktig god fotodag! DAG
Heidi N.

Fin serie, hvor jeg likte v2 best. V3 ble stilig på sin egen med måte pga valg av blender. Flotte bygninger dette. :)
Heidi
Jan G.

Ja, nå er vel industrien blitt historie også i Moss, og med den "mosselukta". Jeg håper at noen av industribygningene kan bli bevart. Er det ikke en kunstskole som holder til i en av bygningene? De har kanskje foto på fagplanen.
Mvh Jan
karin s.

ja, nå må politikerne våkne, om mosselukta er borte, behøver ikke de gamle ærværdige bygningene rives,noe som mange tar som en nødvendighet,og hiver opp moderne glass og betong, la oss få beholde litt historie,og det har i første omgang walter klart med disse bildene,lurer på hvor mange slitte hender som har tatt på den kula!!!.
forfrosne ører og istapphender hører med til gode bilder;)
Solvår B.

Nydelig serie av de gamle, vakre bygningene.
: ) Solvår
Tove H.

Flott serie av de flotte bygningene med historiens sus over seg.
Rune N.

Fin serie av et flott industrimiljø! Ser da ut til at objektivet holder mål!

mvh
Rune
Olav Bjarte K.

Ingen har funnet lua di, Walter.

Spennende å se denne serien som jeg har ventet på - V2 og 3 ble ekstra flotte i struktur og med restlyset på murverket...

Velkommen tilbake når fossen er åpen, - tenker du får testet mer da... ;)

Vh.
Morten E.

Industriarkitektur gjengitt på en super måte. Det gamle glasset holder mål i masssevis. Som alltid:)
Walter S.

Takker for kommentarene til denne lille serien, Dag Tore, Heidi, Jan, Solvår, Tove, Rune, Olav Bjarte og Morten.

Setter pris på tilbakemeldinger.

Mvh,
Walter
Agnar H.

Fin dokumentarserie. Gode, mettede farger og jevn god belysning. Dette er industriarkitektur som er viktig både å dokumentere og å ta vare på. Legg merke til det flotte mursteinsarbeidet som vises på V2, har ikke tid å lage slikt idag. Testen av objektivet bør få mer enn godkjent.
Walter S.

Takk for den, Agnar.

Ja, datidens håndtverkere (murere, tømrer, snekkere, o.s.v.) hadde tid til å lage ikke bare solide og varige ting, men tok også hensyn til det estetiske i bygget - noe som dessverre er i ferd med å forsvinne helt. Fortrengt av anbud, kalkyler og knappe fortjenestemarginer.

Og så er det alltid moro og ikke minst spennende å bli kjent med et nytt objektiv. jeg må bare venne meg til å gå INNPÅ objektene med denne 17mm. Det er ikke noe mål å stå på avstand for å få mest mulig med seg. Noe jeg sliter med i dag.

Mvh,
Walter
Lars-Anders M.

Bra arkitekturbilde. Mange detaljer å se.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu