Maritime Isegran - båtene gjøres vinterklar
Oktober: Dette er de siste bildene jeg tok med min lille Sony NEX-5n, som er på nesten alle måter, et "stort" kamera. Ikke av størrelse, men hva den klarer. En APS-C sensor på 16,1 Mp - forøvrig den samme sensor som er i Nikon D7000 - sørger for god oppløsning.
Desverre fikk jeg ikke med noen spennende reflekser i vannet den dagen, p.g.a. et nærmest grått skydekke. Dette drar litt ned på opplevelsen av maritime bilder, hvor vann og reflekser av blå himmel og hvite skyer er en vesentlig del av.
Jeg har blandete føleser for dette kamera. Det er liten og nett og kan godt gli ned i jakkelomma, hvis jeg setter på mitt "pannekake"-objektiv på 16mm f/2.8 og er i så måte et ypperlig feriekamera og jeg har det med alle steder. Men det har en del negative ting som irriterer meg. Bl.a. er meny-systemet noe av det dummeste jeg har sett på noe kamera, og noen av instillingene du skal gjøre MÅ man bruke menyen til.
Vedkommende som har konstruert NEX sitt meny må være enten total ukjent med hvordan man tar bilder, eller må ha dyptgående sadistiske tendenser!
:o/
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-12-01 12:12:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-12-01 12:14:05
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-12-01 12:15:17
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Sony NEX-5n
  • Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 OSS
  • Brennvidde31mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetStativ og ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_617012} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Lars-Anders M.

V2 er best. Liker båten i forgrunn.
Olav Bjarte K.

Kan være enig med Lars-Anders. V2 er et spennende bilde.

Originalen bidrar med høyest isegranfaktor, og jeg merker at jeg er svak for V4.

Et fint tilbakeblikk!

Vh.

Kirsten H.

Det er alltid vanskelig å vite hvor man skal kutte masta på seilbåter hvis man ikke skal ha med hele. Jeg synes du har gjort gode valg på alle bildene her. Jeg blir også imponert over bildekvaliteten på dette Sony-kameraet, det matcher speilreflekskvalitet på alle bildene. Jeg er hele tiden på jakt etter gode "feriekameraer" når mitt Nikdon d700 blir for tungt. Dette ser absoluttt ut til å være et godt alternativ.
mvh Kirsten
Håkon Ø.

Herlige bilder Walter, så flott ute på Isegran, lende siden jeg var der nå men flotte minner dukker opp med bildene dine.
Walter S.

Hjertelig takk til Lars-Anders, Olav Bjarte, Kirsten og Håkon for kommentarene.

@ Kirsten: ja, denne NEX-5n er et lite og snertent kamera som leverer meget gode filer (JPEG + RAW), og den finner man nå brukt for en 2-3 tusen kroner, siden det har kommet en ny NEX-6 som erstatning. Jeg har brukt min NEX mye! Ofte var det mere dynamikk i filene fra NEX enn det var i fra min Nikon D300s.

Er du interessert i den så har jeg skrevet litt om den i den siste kommentaren (nederst) i denne tråden.:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6766...;offset=70

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu