Høstens bøkeblader.
Jeg velger å legge til et siste bilde fra høstens gylne lunder. Det majestetiske bøketreet (Fagus sylvatica) er fotogent året rundt; om våren når de lange bladknoppene rulles ut og treet får sin skarpt grønne farge, - sommerens tette lauvkroner som skaper et mystisk grønt skjær i lundene, - høsten som bildet viser, - og vinterstid med snø eller rim i krona.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikkor Ai-S 2.8/20 mm
  • Brennvidde20 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/10 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_613759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Kirsten H.

Bøketrær er såååå vakre! Jeg tror dette bildet har poteniale til å få mere variasjon i gulfargene, men gult er vanskelig. Du kan jo prøve å dempe eksponeringen for så å øke kontrasten. Bare et forslag.....
mvh Kirsten
Terje A.

Den litt duse fremtoningen, sammen med tåka, gir et rolig og severdig bilde.Det bakre treet,litt til høyre for midten,blir på en måte "endestasjonen",her stopper det,her viler jeg blikket.

Mvh Terje
Oddmund K.

Vakkert, rett og slett :)
mvh Oddmund
Solvår B.

Et herlig høstbilde. Bare å nyte.
: ) Solvår
Ronny K.

Gullskogen...
Vakkert var det
Alasdair B. M.

Du har virkelig en fanget høsten med dette bildet. Den har en flott og varm stemning, samtidig som høstdisen henger lett over trærne som bidrar til litt mystikk.
Alf B.

Stemningsfylt og vakkert bilde av høstskogen med god dybde og flotte klare farger, komposisjonen er også veldig bra.

Alf
Ann T.

Et vakkert høstbilde. Flotte farger og bra dybde.
Mvh. Ann
Olav Bjarte K.

Takk for alle kommentarene!

Vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu