Typisk Jerpe
Litt usikker på om jeg skulle legge det ut, men synes bilde har så mye "typisk jerpe" at jeg gjør det læll. De fleste jerpebildene blir jo "lagd i studio", dvs at jeg legger til rette noen kvadratmeter, der alt av småkvist og uønskede elementer blir grundig fjærnet.
Noen ganger lager jeg kunstige barheng mellom meg og der jeg håper å kunne lokke Jerpe bak. For å få et slags filter. Bakgrunnen blir veldig vektlagt den også, så da blir jo ofte bildene rene og pene, hvis en kan bruke et slikt utrykk.
Denne hannen ville ikke dit jeg ville ha den, og bilde har jeg tatt igjennom barheng, og med solopplyste kvister i bakgrunn. Synes sjøl at bilde ble kult.
Spennende å høre hva dere mener?
Kult. Ser det har dukka op noe halo rundt nebbet etter oppskarping, men det gidder jeg ikke å gjøre noe med denne gang. Sløvt men..
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_612166} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Svein R J.

Synes att dette var flott med ett herligt lys over hode og bryst skarpt med dus fin miljøbakgrunn kan ikke klage på dette.

Mvh Svein
jarl kjetil j.

Joda det blei kult. Fint og naturlig skogsmiljø. De opplyste kvistene i bakgrunnen danner nærmest en "spotlight" effekt over jerpegutten. Lyset treffer jo perfekt inn i bryst og hode slik at dette kommer ekstra godt frem. Liker også posituren der det virker som han bruker hele lungekapasteten for å få frem den karakteristiske "pipekonserten" Halo rundt nebb, ja ser det, man bare fordi du nevner det ;)

jkj
Bernt Ø.

Dette er et fantastisk jerpebilde. I tillegg til at positur og lyssetting er optimal har du fått en magisk bra bakgrunn. Et et vinnerbilde.

Mvh,
Bernt
Tommy S.

Er enig med det som er nevnt over. lyset på bakgrunnrn gjør bildet spesielt. Er amatør på dette feltet, så kan jeg spørre hva du lokker jerpa med og hva var ca avstanden til fuglen.

Mvh Tommy
Tommy S.

Er enig med det som er nevnt over. lyset på bakgrunnrn gjør bildet spesielt. Er amatør på dette feltet, så kan jeg spørre hva du lokker jerpa med og hva var ca avstanden til fuglen.

Mvh Tommy
Per G.

Magisk er rette ordet her. Samtidig er hele jerpegutten med på bildet. Ikke det unike strølyset på fuglen denne gang, men så var det bakgrunnen som tok den kaka! Vi andre dødelige har mye å strekke oss mot. God helg
Mvh
Per
Ane Therese R.

ett flott bilde av jerpa med et nydelig lys på bryst og hode, likte også den tøffe bakgrunnen veldig godt ;)
Liv F. D.

Fantastisk flott av jerpa i den nydelig skogen. Ja, lyset og bakgrunnen gjorde bildet her.

Teknisk meget bra!

mvh
Liv ")
Hans-Jørgen H.

Moro å høre ka du driv med av studioarbeid uti gammalskauen Bjørn Aksel.
Kuuult og fasinerene bilde med skikkelig mystisk lyssetting på hodet og bryst.
Eventyraktig er rette ordet.
Tyrin.
Asle B.

Knallflott jerpebilde du serverer her! Lyset er spesielt og du har fått til en tøff og sløret omramming. Meget pent!

Mvh
Asle
Odd Chr. K.

Passe filtrering dette. Litt trolsk og tåkeaktig, men ikke mere enn at detaljene i plystrepippen er godt ivaretatt. Den opplyste bakgrunnsgardina drar litt oppmerksomhet, men ordet kult er dekkende det... Funker i massevis!
Odd C.
Bjarte W.

Humrer litt med meg selv her, for min første tanke før jeg leste underteksten din var 'Hvordan får du fuglen til å sitte akkurat slik at lyset treffer hode og brystparti?", men ser jo at denne egentlig var litt tverr på det området. Men som sagt, strølyset gjorde mye her. Det tekniske er jo utmerket, som alltid fra deg. Jeg liker miljøet også - ser ut som du er midt inni tjukkeste granskauen. Litt synd med barnålene/småkvistene du har hatt foran linsen, men de er det jo fint lite å gjøre med.

- Bjarte

Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer. Tommy, jo bruker både fløyte og mp3 spiller. Avstanden varierer fra 3-15 meter.
Bjørn a
Odd A.

Flott bilde av jerpa i fin positur og med fint lys. Liker at den er i et naturlig miljø. Det er skjelden at jeg støkker ut jerpene i omgivelser som "studioet" du beskriver.
Mvh
Odd
Rita Barbro S.

Store min, dette bildet har jeg ikke fått med meg.
Ikke helt sikker på om du skulle legge ut dette jerpebilde!!Sier du.
Får jeg muligheten til et slik klassebilde en gang.....

Knallbra

Rita Barbro
ketil o.

Flott naturfoto dette. Fint med sterile bilder også,bevares. men både jerpa og andre dyr fugler eksponerer seg sjelden i sterile miljø. I kveld slår jeg et slag for "naturlige" bilder.
God helg.

ketil
Trond W.

Helt ærlig synes jeg dette ble et av de beste jerpebilde jeg har sett. Hele settingen med miljø lys og stemning var meget tiltalende.

Trond
Marit O.

Rett og slett nydelig av jerpa,her stemmer alt
fryd og se på Bjørn Aksel !!

Mvh

Marit
Lillian Utstrand G.

Dette bildet ble bare helt fantastisk! Her sitter fokus der det skal være, lyset som treffer kvisten nederst i bildet, ser for meg ut som det reflekteres i fuglens hodeparti/front, og så dette tåkeaktige ellers, gjør dette veldig delikat.Nydelig bakgrunn også!
Mvh Lillian
Geir K.

Meget flott bilde av jerpa.

Geir
anders s.

et særdeles lekkert bilde av jerpa dette her
her stemmer det meste
absolutt ett av dine bedre bilde av jerpa
mvh anders
Avsluttet .

Vakkert bilde av jerpa i fint miljø :-)
Rolf S.

Et flott og stemningsfylte bilde avJerpa, dette har du all grunn til å være fornøyd med.
Helsing Rolf Selvik
Kirsten H.

Her er det bare å henge seg på rosen over og rope et stort BRAVO!
mvh Kirsten
Harald N.

Dette er bare knall!
Her må eg sei med enig med Rita Barbro.

Mvh Harald
Odd E. k.

Fantastisk flott bilde av jerpa i skogsholtet. Upåklagelig flott fokus inn på hodepartiet der mye av kroppen blir skjermet at grener mellom deg og fuglen. Også bakgrunnen eller miljøet om en kan kalle det det, er meget flott og trollsk og går så fint inn i fargene til fuglen. Rett og slett et nydelig bilde fra øverste hylle.

Ja, vet hvor mye arbeid som kan ligger bak slike bilder av planlegging. Ikke alltid at planleggingen lykkes, men her har miljøet, din plassering og fuglen sitt valg av sitteplass føret til et severdigt bilde...

Mvh

Odd E.

Hilfred M.

Svært bra av jerpa!
Vakkert!!
På min skjerm ser jeg ikke halo over nebbet, men over nakke / rygg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu