Løvinnens frokost = serie
Store problemer med lyset her. Selv om sola står omtrent rett opp over ekvator så merker man den likevel vel godt under fotografering når man får den forfra. Forskjellen ser man her i de to siste versjonene for der hadde vi endret posisjon.
Sjåføren fortalte at det antagelig er restrene av en gnu som er måltidet. Gnu skal vistnok være et populært bytte for løvene.

Nå ligger også samtlige 165 redigerte bilder fra Masai Mara ute på

http://pbase.com/kneppen
OK - forholdene tatt i betraktning
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:23:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:24:06
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:25:28
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:26:16
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:27:22
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:28:12
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2012-10-19 10:28:51
    Versjon #8
Utstyr
  • Canon 7D
  • Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetAvstand var 21,9 meter på de 5 første og 12,2 meter på de tre siste. Brennvidde 210mm og 250mm. Alt dette i henhold til opplysninger i Adobe bridge. ISO 400. Lysmetting nedsatt med -0,33, men burde kanskje vært satt ned enda et par hakk i dette tilfellet. Men ting skjer fort så man begynner ikke å fikle med kamerainstillinger når slikt som dette skjer foran nesa på en. Polfilter i bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_612051} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Ingrid Milly L.

Hei!
Ser at du har fanget mange katter på brikka og med forskjellige positur og synlighet på bildet. Jeg lurer på om du bruker element ps. eller lightroom til redigering. Det som jeg tror kan bedres med bilder av dyr og fugler er å lysne litt i øyeområdet for dermed å bedre kontaktflaten hos det levende i motivet. Dette var bare et forslag fra meg som fersk bruker av fotoshop. Jeg bruker element til den forbedring selv om det sjelden blir gjort på fugler i nærbilder.
Jeg har ingen av disse på brikka og jeg synes at dine fargevalg passer veldig godt til bildene du lager, så også her.
Mvh. Ingrid Milly
Roar K.

Nå redigerer nok jeg litt anderledes enn folk flest da jeg er mer ute etter å skape bilder enn et perfekt foto som stemmer mest mulig med virkeligheten.
Jeg starter gjerne redigeringen i RAW med lys, fargemetting, Vibrance, full pot på clarity og så lys igjen hvis nødvendig opp eller ned før resten gjøres i Photoshop CS5. Har ikke brukt lightrom så langt

Roar
Ingrid Milly L.

Du har cs5 så den er jo veldig bra har jeg hørt. Adobe element er også bra på fugler, synes jeg.
Mvh. Ingrid Milly
Eli S.

Har vært lite kommentarer fra min side i det siste, men det er ikke dermed sagt at jeg ikke like bildene dine for det. Denne serien er intet unntak.
Liker alle bildene i denna serien.
Legger meg ikke så mye bort i hvordan du redigerer. Du har din egen stil, og den må du fortsette med.
:) Eli
Venke K.

V2 er favoritt for meg her. Flott lys, nydelige farger og en fin positur på dyret.

:-) Venke
Harald N.

Flott serie, her slår varmen imot ein, du har funne din stil som du beherskar godt.

Mvh Harald
Jan G.

En imponerende serie, jeg velger meg versjon #4, den har litt mer luft under dyret og fin dof. Koloritt og skarphet er på plass i hele serien.
Mvh Jan
Eirik B.

Flotte og nære bilder av løvinnen midt i matfatet. Disse bildene dine er hyggelige gjensyn.

Det å ta bilder i sterkt sollys kan være en sann utfordring. Jeg syns du har fått det bra til, og i versjon 8 synes jeg lyset faller veldig pent av. Men jeg ser hva du mener når du har endret posisjon.

Mvh
Eirik
Bernt Ø.

Flott serie av katten i matfatet. Fasinerende at du får så bra bilder og effekter med slik "hemningsløs" fargemetning. Som det er sagt ovenfor - du har skapt din egen stil, hvor jeg etterhvert ikke trenger å se på tittellinjen for å se hvem som er fotografen. Meget severdig.

Mvh,
Bernt
Kirsten H.

Fruen ser mett ut. Fin serie med mange gode bilder, men jeg synes umiddelbart at posituren i v4 er flott. En mett løve kan man godt nærme seg forsiktig, den vil helst ta det med ro en stund.
mvh Kirsten
Berit A.

En spennende serie igjen fra deg Roar. Hele serien hører jo sammen, men må jeg velge så synes jeg også at v4 og v8 er best teknisk. Fint miljø og farger og deilig å se at løvinnen er mett og lat, men fortsatt passer på byttet sitt. Kanskje kommer sjakalen etter denne gangen også. :))
Tove H.

Mett løve i det grønne.. eller gule...velger meg v2.
Lars Ivarson F.

syns at her er det vanskeleg å velje roar..velkomponerte bilete i kjend koloritt...sterk frokost
Trygve B.

En flott presentasjon. Interessant å følge med deg. Du utvider min horisont. Serien var meget god. V 4 falt jeg ned på, hvis jeg må velge. Mvh Trygve
Oddmund K.

Nok en herlig serie fra safarituren, syns du takler lysforholdene imponerende bra, løvinnen ser ut til å kose seg med frokosten..favorittene her er V2 der hun stopper opp og titter mot fotografen(e) og V4 der hun nonsjalant river av en bit til :)
mvh Oddmund
Helge H.

Hei Roar

Spennende serie fra fjerne strøk. Ingen favoritt her, men fototeknisk kommer vel kanskje V8 best ut...

HH
Bent S.

Henger meg på rosen, flott serie.

vh
Bent
Ane Therese R.

flott serie av løvinna der jeg likte best orginalen v2 og v8. liker fargene dine og liker hvordan lyset lyser gjennom kjøttstykket, ser ut som et vanskelig lys pga noen av bildene er løven en smule mørk, men syns du har klart det fint :) nydelig uttrykk på løvinna i v8 :)
Carsten W.

Jeg holder knappen for V5 og undrer litt at de andre ikke nevnet bildet. Fortellingen er på plass, samtidig er der et fint fargespill med rød på toppen og rund løven.
Asle B.

Tøff serie av løvinnen med frokost! Synes du har fått mye ut av dette på tross av utfordrende lysforhold. Umiskjennelig stil på etterbehandlingen her, ja:)

Mvh
Asle
Frode L.

Hei Roar.

Henger meg på den velfortjente rosen, nok en solid serie og denne gangen av en løve.
Må si at du har fått mange fine bilder.

Holder en knapp på v4 og 8.

God helg!

Frode.
Geir K.

En meget flott serie av løven. Heldig du som får fotografre under slike forhold. Kunne tenkt meg noen eksotiske dyr på brikken jeg også. Holder en knapp på versjon 4.

Geir
Bjarte W.

Eksotiske og flotte dyr dette. Her er det meste sagt. Jeg liker å se den i øyet, så v2 og v8 for meg.

- Bjarte
Odd E. k.

Hei Roar!

Lyset har stor betydning når en skal fotografere ute. Har en hardt lys ødelegges fargene i motivet og kontrastene kan bli for harde. Beste lyset er nok om morgenen og ettermiddagen når solen ikke står så høyt på himmelen. Ikke lett når en så nær ekvator, da vil solen kommer raskt opp og forsvinne ganske så fort ned under horisonten. Flotte bilder dette av løven ved matfatet. Ønsker ikke å belære deg med denne kommentaren, for dette kan du, men nevner det alikevel.

Mvh

Odd E.
John A R.

Flott serie av det spennende dyret! Likte best orginalen og V8 :)
Svein R J.

Herlig serie av denne farlige løven dyrenes konge likte best di siste versjonene

Mvh Svein
Cato E.

En flott og serverdig serie Roar. Selv vanskelige lysforhold som du nevner, så kommer du fint ut av det. V8 blir nok min favoritt her med v2 etter.

Mvh
Cato
Marit O.

Litt av en serie Roar,men veldig hard lys og rødfargen som kommer frem i kjøttet blir alt for dominerende !

Mvh

Marit
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu