Gullfoss 3 Perspektiv
Et ''kort'' fra Island. Gullfoss i all sin prakt. På mitt forrige bilde sto jeg på den ''klippen'' til venstre. I lag med de andre.
Bildet inngår i albumet *Turist i eget land* - Var på kongress på Island i slutten av august. Reiste til de vanlige turistmålene nært Reykjavik og knipset som alle de andre!!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-18 22:46:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-09-18 22:48:58
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-09-18 22:50:51
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon powershot A70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61118} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Kurt S.

Du store verden for et flott syn. Ja det er slik jeg husker Gullfoss. (men det var grått og surt da jeg var der)
Strålende komposisjon. Menneskene på bildet viser godt dimensjonene i dette fantastiske landskapet. Synes jeg kan høre brølet fra fossen her.
mvh Kurt.
Sidsel A.

Vakkert å se på hel skjerm. Flott perspektiv. Føler at man ikke bør gå ut på kanten.
mvh Sidsel
Fred S.

Fy Flate for et syn ! Her får en et helt annet inntrykk av fossen enn på det forrige du la ut. Alle tre er du skikkelige ''Greetings from Iceland''-kort, egentlig burde du lagt ut de tre enkeltvis, i og med at du amputerer så mye i hovedbildet. Flotte er de alle, det er sikkert og visst.
vh fred
Jóhann Á.

Takk til dåkk!
Joda, Fred, var jo inne på tanken. Orket ikke å bruke en uke på å legge ut bilder, og så har jeg lagt ut et bilde tidligere. Syns det ble et greit innlegg i turist prosjektet ;o) Nå, når jeg så det på skjermen, hadde det faktisk kanskje vært bedre hvis jeg hadde byttet bildene. Da hadde horisonten ikke blitt brutt. Men som vanlig ble det hele kanskje vel mye!! :o)
Jandee S.

Bra jobba!!! Bildet fikk meg til å føle som om e var der.. :-)
Avsluttet .

Ja dette var et pent bilde(r). Det at horisonten er brutt plager ikke meg Jòhann. Slik skal det gjøres.......spennende bruk av bildeflaten.

Vh Svenn
Rune Edvin H.

Litt synd med denne veien de har bygget ut dit. Langt bedre enn mine bilder fra gullfoss. Har du forresten noen sinne prøve å fotografere den rett etter soloppgang for å få litt mykere, men allikevel et kjølig lys?
Rune
Jan W.

Et mektig og imponerende skue som er videreformidlet i et meget presentabelt bilde.

Mvh. Jan
Marianne M.

Hei Jóhann.
Oi,dette var skikkelig storslagent. Island står veldig høyt oppe på ønskelista mi over land jeg har lyst til å reise til,og det rykket vel enda noen hakk opp nå tror jeg! hadde garantert kjøpt med meg dette ''postkortet'' hjem jeg :-}
Vennlig hilsen Marianne
Jóhann Á.

Takk igjen!
Nei, Rune, har aldri vært der så tidlig. Skjønner poenget dit. Ville også fått en helt annen belysning i fossen. Veien har vel kommet noen av de siste årene. Nå er lenge siden jeg var der sist, men da var det kun en sti. Gjort for turistene. Det har også vært ulykker hvor folk har falt i fossen, så det er vel et forsøk på å vise veien og ha ryggen klar hvis noen går utenom. Som det altid gjør!!
Glad for at du kunne tenke deg kortet, Marianne, og for all del, ta en tur.
Bjørn H.

Hei Johann ..

Storslagent og et vakkert bilde av ''Gullfoss''

du får fint frem perspektivet og dimensjonene her ..på en fremragende måte ..

Synes bildene fortjener å stå hver for seg

Bjørn
Helene E.

Nydelig !!! Farger, dybde, bruk av menneskene som en målestokk ...
Hadde aller helst sett de tre bildene hver for seg. De ''forstyrrer'' hverandre og de to små dekker over spennende ting i det store bildet. Legger du ut en versjon der du har storbildet uten de to små ?
Helene
Carsten A.

Hovedbildet viser et storslagent landskap, bra presentert. Likevel, lyset blir litt flatt her. Jeg er selvsagt klar over at det på en reise er vanskelig å treffe det rette lyset - men det er nå engang slik at vanskelighetsgrad mv. ved å lage et bilde ikke kan telle så mye ved vurderingen av et bilde.

Selv om landskapet i hovedbildet er det mest storslagne i de tre bildene, syns jeg det ser ut som det innfelte bildet til høyre har det beste billedmessige kvalitetene (ikke minst om himmelen der blir beskåret). Så det ville jeg gjerne se presentert selvstendig og i noe større format.

Å vise et hovedbilde med 2 innfelte mindre bilder gir meg mer assosiasjon til en turistbrosjyre enn det som er den beste billedmessige visningsmåten. Derfor syns jeg alle tre bildene burde presenteres selvstendig på vanlig måte, det er de da også sannelig bra nok til.
MVH CA
Tom A. T.

Jeg syntes også dette er mektig og storslagent, og fortjener å vises som tre selvstendige bilder.
Må ha vært et utrolig flott skue å være til stede her.
mvh Tom T
Jóhann Á.

Takk til nye!
Ja, Helene, jeg legger ut alle tre nå. Det med brosjyren/kortet var jo litt tanken, Carsten. Og jeg er i og for seg enig i det at situasjonen ved opptaket har lite å gjøre med betraktningen. Noen ganger!
Carsten A.

Sånn ja, og mitt valg (ut fra billedmessige vurderinger) blir V3 - dog med himmelen beskåret.
MVH CA
Fred S.

Takk for tipset, Johann. Eneste rette å gjøre dette, et imponerende trekløver. Versjon 3 er faktisk også min favoritt, men hovedmotivet er hakk i hæl.
vh fred
Avsluttet .

Likte v3 best. Det høye perspektivet tiltaler meg. Kameravinkel i forhold til sollysets innfallsvinkel er veldig flott her og du har et utsnitt som passer bra. Menneskene nedenfor er et stort pluss og skaper et godt intrykk av hvor du står og hvor langt unna du befinner deg. Lys og farger i bildet er fine. BRA !!!!

Vh Svenn
Helene E.

Ja, bildene fortjente absolutt å få stå alene, uten å konkurrere med hverandre. I versjon 2 får vi nå med alle elementene som jeg nå ser er viktige for bildet (tidligere dekket av de to små). Versjon 4 er også et mektig bilde.
Enorm natur du viser her.
Helene
Jóhann Á.

Takk for at dåkk tok dåkk bryet igjen!
Oversiktsbildet er jo klassikeren, alle som har vært på Island har et slikt bilde. Når det gjelder de andre to ville nok v4 blitt bedre med annen lukkertid. Men v3 har jeg blitt klar over nå at har en del kvaliteter jeg ikke så i utgangspunktet. Ikke ille, kan bli bedre, men det er ikke mye himmel å ta av, Carsten! :o)
Kurt S.

Hei igjen Johann. Takk for tipset. Kjempeartig å se disse bildene, speielt når man har vært der en gang i tiden. Som flere andre her blir nok V3 også min favoritt, men V4 synes jeg også ble kjempeflott. Nei forresten V4 er min favoritt - veldig vanskelig å bestemme seg for slikt :o) Tror ikke jeg har sett bilder av fossen fra de vinklingene før. Majestetiske bilder !!
mvh Kurt.
Bjørn H.

Hei igjen ja .. Selvfølgelig, du har lagt de ut som nye versjoner ...

Jeg tror valget helt klart faller på V3 ... Skikkelig trøkk, og viser fint dimensjonene, mennesker , natur ....

Supert Johan

Bjørn
Tom A. T.

Se der ja, fikke jeg endelig betrakte dette fantastiske skuet uten forstyrrelser. Ening med CA at v3 kanskje er det beste ''bildet'', men v2 viser de fantastiske dimensjonene på en veldig ''synlig'' måte.
Meget bra.
mvh Tom T
Brigt A M.

Jeg har sett mange postkort som ikke kommer opp mot det som du viser oss av Gullfoss her.
Jeg har hvert der noenganger men det samme skjer hver gang, man blir helt oppslukt og fasinert og har nesten ikke tid til å se inn i søkeren mens man tar bildet.
Jeg blir nesten litt missunelig når jeg ser bildet ditt.
Akkurat nå kan Gullfoss knappest kalles en foss, men snarere et stryk det er kjempe flom i området så hele fossen er fyllt opp.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu