Montserrat
Fjellområdet Montserrat ligger ca, 40 km fra Barcelona, og er absolutt verdt en dagstur. Via tannhjulstrikker a la Fløybanen fraktes en først opp til det fantastiske Benediktinerklosteret Santa Maria de Montserrat, og vil en høyere opp går "trikken" videre. Der oppe er det vandrestier, og en forunderlig vrimmel av topper som kan bestiges.

Legger til to ekstrabilder som gir et mer inngående bilde av området
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-30 15:31:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-30 15:32:54
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger95
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_609131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Solvår B.

Nydelig serie av de spennende fjellformasjonene. Jeg klarer ikke å velge - synes bildene hører sammen.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

fin serie dette, men likte best den godt vinkla originalen, men v2 har også sin sjarm
Fred S.

Takk til Solvår og Lars IF. Ekstrabildene er ikke ment som del av en serie, Lars, det er rein "informasjon" om stedet. Kun hovedbildet jeg ønsker vurdert,

v h fred
Trygve B.

Du er god på landskapsbilder, får alltid frem fine kontraster. Komposisjonen er også bra. Likte orienteringen du la ved bildet. Er selv i Spania akurat nå. mvh Trygve
Avsluttet .

Mektig landskap, med tøffe, harde kontraster. Liker det monokromme uttrykket. Flott lys og skypartier.
Liv F. D.

Mektig og flott av de speseielle fjellene. Liker best #1 her. De mørke fargetonene er med på å gjøre bildet enda mer spektakulært. Fikk litt skrekkfilmfeeling av å se på dette.
Bråtonene er topp valg!

mvh
Liv ")
Tove H.

Mektige fjell, liker fargetoner i blått som understreker det kalde, bratte, ugjestmilde. Uttaler meg bare om v1, fint med tilleggsinfo i v2 og v3.
Harald N.

Likar best orginalen, fint toneomfang. Flott lys, særleg likar eg fjella bak og himmelen.

Mvh Harald
John A R.

Flott serie. Liker best orginalen med herlig lys og nydelige linjer :)
Fred S.

Hjertelig takk til dere seks siste.

vh fred
Kirsten H.

Dette stedet gjemmer en dramatisk historie fra middelalderen. Her holdt katarene til, og den katolske kirke slaktet ned alle som kunnes mistenkes for å være vantro.
I v2 ser man jo litt av klosteret. Jeg liker denne versjonen selv om jeg også har sansen for de dramatiske fjellformasjonene.
mvh Kirsten
Fred S.

Takk for kommentar, Kirsten, Det er riktig at Montserrat-området, såvel som selve klosteret, har spilt viktige roller i enkelte epoker. Blant annet ble Napoleons hær overrumplet og nedkjempet her i 1810, i slaget ved el Bruc, en landsby i Montserratfjellene som finnes også i dag ( En liten norsk kunstnerkoloni holder til der)

Derimot er jeg litt i tvil om katerene: De holdt til først og fremst sør i Frankrike, delvis i Italia, og hadde konflikter med paven. De slaktet ned katolikker, ja, og ble også selv slaktet ned og etterhvert utryddet av pavelige korsfarere. Et viktig kloster i denne sammenhengen var Mont Segur, i nærheten av Carcassonne ( ligger i Provence, tror jeg) Tror kanskje du forveksler Montserrat med Mont Segur,

vh fred
Bjarte W.

Mektig bilde med fine linjer og former. Etterbehandlingen setter en litt dyster og mystisk stemning.

- Bjarte
Bjørnar P.

Spennende uttrykk. Blåtonen gir nattstemning, som kler bildet. Flott komponert og etterbehandlet. Likte spesielt at fjellene og bakgrunnen glir over i hverandre. Det skaper en trolls stemning. Blir nok en tur dit ved neste anledning.
Lars-Anders M.

Vakkert motiv. Godt fotografert
Kirsten H.

Jeg har nok forvekslet de to stedene i farta, ja. Takk for korreksjonen, Fred. Jeg må visst brushe opp hukommelsen min. Jeg har hatt med skoleklasser på tur til Carcasonne for noen år siden, dette var flaut.
Fred S.

Takk til Bjarte, Bjørnar, Lars-Anders og Kirsten.
Kirsten: Flaut ? Langt i fra. Det er flauere at jeg i svaret later som jeg kan en masse historiske fakta om katarene, og briljerer med carcassonne og Mont Segur. Visste ingen ting om katarene, og Mont Segur har jeg aldri hørt om. Men hva har en Google for...

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu