Stenberg
Liker egentlig ikke HDR så veldig godt. men syntes dette ble litt kult.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_608764} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Per Olav V. T.
Sorry, dette funker ikke hos meg.
Motivmessig kan det kanskje være ok for de som kjenner til plassen men en tom gårdsplass er stort sett kjedelig. Ekstreme glorier mot himmelen er etter min smak svært skjemmende.

HDR bør etter min mening brukes på en måte som ikke avslører at HDR er benyttet. En kan få til mange kunstneriske preg i photoshop og med andre teknikker, men HDR-teknikken er (stort sett) ødeleggende i det bildet ser kunstig ut (men mange liker det). De vil kanskje angre når de om 50 år stort sett sitter igjen med denne typen manipulerte bilder.

Hadde du hatt en himmel med skyformasjoner og et eller annet blikkfang inne på gårdsplassen nærme fotografen, en person, katt, fotball eller noe annet som skapte dybde, kanskje lagt deg ned mot bakken, så ville dette muligens ha potensiale til å bli komposisjonsmessig interessant i en sort hvit presentasjon eller gjengitt i farger.
Avsluttet .
Du er inne på noe her. Men i likhet med kritikken over, så mener jeg noen flere elementer ville styrket komposisjonen.

Skyer og annet er jo ikke så lett å fange om du ikke er der på rett tid, så et tips er å bruke deg selv. Ta bilde med fjernkontroll. Du kunne for eksempel gått over plassen, stått i døra mm.
Bent Iver E.
Takk for kommentarene, enig i deg dere skriver, bildet er tatt Staenberg, Eller Toten museumet, ukjent for de fleste etenifra. Men, jeg syntes effekten i bildet ble litt kul, men det er en smaksak. Liker egentlig ikke hdr godt selv eller, som det står i Bildeinfoen.

Men takk for komentaren :)

Bent.
Bent Iver E.
ang, fjernkontroll, ble det brukt, men noe billig "China" vare med minimal rekkevidde har jeg ikke sjanse til og være lengre en par meter fra kameraet :)

Avsluttet .
Jeg bruker selv Canons fjernkontroll til cirka 300 kr. Den virker opp til fire-fem meter. Du kan jo også bruke forsinkelse, og da har du tid til å løpe i posisjon ...
Vidar K.
Jeg er ikke så sikker på om bildet hadde fremstått annerledes selv om fjernkontrollen hadde vært av en annen fabrikant. Poenget må vel være at kamera står i ro.
Det er vel mer selve HDR redigeringen som virker å være overdrevet noe som blandt annet har gitt disse gloriene rundt hus og trær.
En abstrakt HDR bilderedigering kan vel også justeres slik at man unngår disse vil jeg tro.
Bent Iver E.
Takk for kommentaren :)

Nei bildet hadde vært klin likt uansett hva slags type fjernkontroll so ble brukt, men var vel noe rundt det med hvis man selv skulle få bevegd seg forran kamera.

Har desverre lite erfaring med PS enda, og det er gjort som et forsøk :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu