Andromedagalaksen
Testet ut det nye Panasonic FZ200-kameraet mitt i natt. Kjøpte det fordi det har spesifikasjoner som gjør gammelt og veldig tungt utstyr overflødig med sin 600mm 2.8. Planlegger å gjøre mye astro-foto i år ja:-)
Dette er bare en innledende test, men viser kameraets potensiale. Å stacke flere bilder vil gi mye høyere oppløsning, men det skyet for fort over i natt. Tar det igjen senere ...
Utstyr
  • FZ200
  • -
  • Brennvidde108mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetTja. Man retter kameraet mot Andromedagalaksen og eksponerer i et minutt...?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_606398} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Odd E. k.

Et flott foto av galaksen langt der ute og som sikkert inneholdem mange tusen sollsystemer. Mulig liv på noen av de også slik som her på jorden men i en annen kategori, muligens...godt fanget. En kan lett fange den med øyet også fra jorden, fasinerende.

Mvh

Odd E.
Harald K A.

Hei Morten,
Får du virkelig et så godt bilde av Andromeda med bare et minutt?? Fantastisk bilde. Hvis det stemmer det du sier skal jeg jammen prøve litt utover vinteren.
Flott gjennomført!

Fotohilsen
Harald
Morten Ø.

Hei Harald,
FZ200 har jo 600mm 2.8, og RAW, noe som betyr at på høyere ISO kan man tåle litt mer støy for å få detaljer. Dersom man i tillegg legger flere 1 minutts eksponeringer over hverandre så forsvinner støyen. Normalt bruker man noen timer for å få et høyoppløselig astro-foto f.eks. 15 bilder á 10 minutter. Med FZ200 kan man heller ta 60 bilder á 1 minutt og stacke i blokker. Det tar ca 2 timer pga. darkframe etter hvert bilde. Det er dette som er planen min. FZ200 er gull for astrofoto. Det veier jo ingenting:-)
Kjersti N.

Blir litt nysgjerrig på en ting her. denne syntes vel ikke med det blåtte øyet? kunne du forklare hvordan du zomer den inn, og fokuserer? Fott astro bilde

Mvh kjersti
Jostein G.

Andromeda, melkeveiens nabogalakse! Wow! Spennende lærdom her! Hørte noen nevnete noe om 40 millioner sivilisasjoner bare i vår galakse, så he he...ja ja jeg kan jo huske feil... astrofysiker micheo kaku eller hva han heter som er kilden... Ehh....fantastisk bilde syntes jeg ! Føler ført ut i stjernehimmelens enorme dimensjoner her. Ikke mangel på lysglimt her akkurat!





Mvh Jostein
Morten Ø.

Takk Jostein! og Hei Kjersti:-)

Joda, du kan se Andromeda med det blotte øye. Dersom du vet hvor du skal se:-) Den synes t.o.m. på skjermen til FZ200 dersom du kikker ekstra nøye etter, og er på rett plass. Fokus er seff manuel.

M-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu