Hjemreise
Bildet inngår i albumet Barn -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-16 12:04:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Zeiss Distagon T* 2/35 ZE
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger295
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_606269} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Thomas J.
nært og fint. crop litt oppe og nede så kommer man enda nærmere. fine farger og valører.
Vidar A.
Meget fint og stemningsfullt. Syns ikke det er nødvendig med mer crop. Bra belysning.
Arve S.
Enig med Vidar.
Skarpheten ligger der den skal, i øynene.
Avsluttet .
Synes dette var et fint portrett. For meg virker gutten sånn passelig sliten og lei, og trolig klar for å komme hjem (ref tittelen). Litt vanskelig utfra omgivelsene å gjette hvor han befinner seg, men kanskje på et venterom, eller er det en båt?

Jeg liker godt den svært korte dybdeskarpheten og plassering av fokus som fremhever øyet. Lyset er mykt og fint og lyser opp ansiktet godt. Liker også godt fargene - bildet består hovedsakelig av blått og oransje (hudtoner og deler av bakgrunnen) , som igjen er komplementære farger og harmonerer godt.

Liker også godt symmetrien med ansiktet sentrert og armene og øynene plassert på linje 1/3 og 2/3 vertikalt i utsnittet. Hudtonene danner også en rektangel med håndledd, panne, håndledd som hjørner. Hodet er også (nesten) sentrert i et rektangel øverst. Skillet mellom sofaputene er det eneste som bryter i all symmetrien.

Etterbehandlingen synes jeg er fin. Litt mørke skygger skaper litt trøkk i uttrykket, fine myke overganger i mellomtonene og høylysene. Passelig moderat fargemetning. Flott skarphetsinntrykk. Eksponering synes spot-on.

Fint foto :)

Mvh Jens :)
Øyvind T.
Takk for fine kommentarer!

Bildet er et snapshot tatt tidlig morgen på ferja til Strømstad etter en ukes ferie på Koster. Uttrykket sannsynligvis en kombinasjon av trøtthet, ettertanke og en porsjon vemod over ferien som er over. Farger og lyssetting slik de var.
Lars L.
Et portrett som fanger melankolien i avreisen på en fin måte. Rett frem og med var belysning og farge/tonefordeling. Jeg synes den uskarpe bakgrunnen gir et hint om miljø og er med å skape bildet.
Jan-Wilford A.
Likte bedre fargene på den første versjonen du la ut. Der var stemningen fanget mye bedre.
Øyvind T.
Har aldri lagt ut mer enn en versjon, men ser at fargene av en eller annen mystisk grunn er mye kaldere når jeg ser bildet på en iPad kontra min vanlige iMac-skjerm. Har aldri opplevd dette med andre bilder og skjønner ikke hva det kan skyldes.
Jan-Wilford A.
Ja, dette var rart, ser med samme maskin, MacBookPro Retina og det er stor forandring i farger og kontrast. Stemningen fra det jeg så tidligere er ikke helt der lenger. Men bildet er bra fanget allikevel.
ketil g.
Ekte og nært. Mange fortellinger her.

etil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu