Global Village, or Whatever
Kirketårnet i Jante, Terra Cognita

Byggvarslet av Schiller i ''Die Jungfrau von Orleans''

Ferdig bygd av Axel Sandemose
Bildet inngår i albumet Endless Urban Wilderness - Bynatur. Slik jeg opplever den.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger624
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60556} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kai-Wilhelm N.
Enkelt, dramatisk og virkningsfullt.
topp!
Det eneste som skurrer litt, er flika nederst til venstre på tårnet, den ble litt for lys.
-kai
Tormod I.
Dette hadde jeg sansen for. Symbolikken er god. Aner ikke om det er tilfeldig at det ble slik, men at korset på toppen av spiret lyser opp midt i det mørkeste av det mørke var meget bra.
Den lille flekken nederst på tårnet er ikke veldig forstyrrende akkurat, men den tilfører heller ikke noe til et ellers så strøkent og reint bilde. Burde muligens vært tatt bort ved enten ørlite beskjæring eller noe enkel PS magi.
Øyvind A.
Dramatisk til tusen. Tror jeg skjønner poenget, sånn omtrent. Jante-mentaliteten er overalt. Du lar deg vel ikke stoppe av den du, Bjørn?
mvh Øyvind
Birna R.
kan jo også tolkes at de mørke eller nedbrytende kreftene samles der hvor det er mest behov? så får ens overbevisning bestemme om dette er positivt eller negativt. mine refleksjoner er gitt i form av bildeteksten.

bildet ble tatt under oppmarsjen til de mørkeste regnbygene over Oslo jeg har sett på mange år, bokstavelig talt ''på spranget'' på vei inn til en beskyttende og tørr café, som det vrimler av i dette strøket. komposisjon etter innfallsmetodenm, derfor endel beskjæring etterpå.

originalen lå forøvrig på en nettverksdisk som var nede for vedlikehold (en 250GB disk full av bilder gikk heden, men den sto i et RAID-system og innholdet var lett å rekonstruere, men det tar noen timer og jeg hadde det travelt. selv om mine bilder overlevde diskkrasjet er dette likevel en tankevekker for folk som tror at deres digitale bilder er ''trygge'' på en harddisk). derfor måtte jeg ta utgangspunkt i en liten jpg-fil fra bildearkivet som ligger på NT-serveren min. jeg ser nå at det har blitt litt uønsket posterisering, men siden bildets mening ikke endres av dette får det passere for denne gangen.

Avsluttet .
hei Bjørn
Egentlig burde jeg ikke skrive en kritikk på dette bilde - for det appelerer IKKE til meg overhode.......... skjevt er det, ''gale'' farger, bare et kirketårn?????? ( så hva??? )
- men overse denne kritikken - den er IKKE skrevet - så skjønner du hva jeg mener - kanskje?

Dyktig fotograf er du uansett - sett for mange bilder fra deg til å si noe annet - men DETTE liker jeg IKKE.

mvh
Tom B.
ps.: Ha en LYKKELIG helg :-D
Birna R.
jammen det har da aldri vært min hensikt at ''alle'' skulle like alt jeg lager. det er jo knapt så jeg liker alle mine egne bilder.

fargene er det riktigste her i den forstand at for mitt, og andres, øyne, *så* motivet slikt ut et kort øyeblikk. akkurat så tung kontrast var det.

om kirketårn er rett eller galt(skjevt) kommer an på ens eget perspektiv det , jeg oppfatter de skjevt bestandig og det er naturlig at bildene viser det samme.

tankene mine rundt dette bildet ligger nok et annet sted enn det du har nevnt, men det spiller ingen rolle, du har iallefall engasjert deg og om det er i en negativ retning er da i skjønneste orden. jeg liker slikt jeg.
Avsluttet .
:-D
du har i alle fall ikke forandra deg Bjørn - på de siste ...... er det 25 år siden nå....... :-D
Birna R.
ingen av oss har nok gjort det

mvh
Guttorm N.
synes bilde har noe ''mystisk'' over seg - spennende med det farverike kirketårn mot uværshimmelen,
men ville kanskje beskjært noe i overkant
Birna R.
håpet ligger i det lyse, blanke og ubeskrevne Guttorm - viktig at det får plass nok.
JOHN S.
Et enkelt og kreativt bilde. Med det lille korset, og den lyse og mørke himmelen forteller bildet utrolig mye.
Meget bra.
Tom E. F.
Rett eller galt?
Rett eller skjevt?
Hva er best?
Hvem har rett?
Er jeg bedre enn deg?

Vi er bedre enn dere!
Vår gud er bedre enn deres!

- og slik krangler vi mennesker, har gjort det i historiske tider og vil fortsette å gjøre det.

..bare noen tanker som spant ut av bildet..
mvh Tom E. F.
Lars L.
Håp over mørke krefter...
Rom for flere tolkninger her. Enkelt og kraftfult.

Av ikke bildemessig relevans finner jeg det ganske selvmotsigende at du må restore innholdet av en kaputt disk i et RAID system før du kan få fatt i innholdet. Hele poenget med RAID er jo at man skal slippe slikt ved en disk krasj (gjelder ikke RAID-0 oppsett som strengt tatt ikke er RAID=Redundant Array of Inexpensive Disks)
Birna R.
nix lars, måtte ikke kjøre restore for å få tak i innholdet (en ''levende'' disk er nok i et RAID 1 som du jo vet, maskinen er det bare å boote på nytt så funker alt som fø dog uten speilsikring)

jjeg ville ikke ta sjanser og valgte derfor å rekonstruere speilsettet før jeg aksesserte det på nytt - skjønner? mange bilder lå i kø og ventet på å bli overført til disken via de automatiske rutinene mine (ColorFactory), og jeg var usikker på hvor det hele hadde gått galt.
Rolf S.
Skal si du har vært på rett sted til rett tid, for dette er det dramatikk i. Spesielt legger jeg merke til plasseringen av elementene og kontrastene på himmelen. Spiret med korset som danner en kile inn mot det mørke, runde hølet på himmelen bidrar også til at dette er blitt vellykket.

Bra, Bjørn!
Mehrzad G.
Du er jammen modig som er så ærlig !!!!!!!!
Flott bilde !!!

mvh Mehrzad
Arne S.
Liker enkelheten i dette bildet. Flott komponert, med utnytting av flater og et dynamisk plassert hovedelement.

Dessuten er det jo en fortelling...

:) arne
Tom B.
Jeg liker dette jeg.

En smule enkelt i symbolikken kanskje, en smule enkelt visulet også, men likevel en måte å lage biler på som jeg liker og kjenner meg igjen i.
Du har forresten en liten dings rett ned til venstre for tårnet som kunne med fordel å blitt klona bort, men skitt au.
Banding er det her, men det har vel noe med downsizingen å gjøre.
Du kan nok jobbe mer med det (beklager at jeg ikke klarer å være mer presis), men som human etiker liker jeg den begynnelsen på en historie som du gir meg.....

TomB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu