Analogt objektiv på digitalt fullformat
Test på en D700 + en gammel traver fra analogtiden, en Tamron 28mm f/2.8 med BBAR Multi Coating og F-mount, som før i tiden satt på et gammelt, analogt Nikkormat EL i fra slutten av 70-åra. Skulle bare se hvordan objektivet tegner på en fullformatsensor. Til objektivets forsvar må jeg nevne at det den søndagen var dårlige lysforhold med grå-hvit skydekke, og derav lite kontrast.
I bilde nr. 665503 viser jeg opptak med samme objektiv, men på APS-C-sensor, hvor den selvfølgelig drar fordeler av "sweetspot"-effekten.
Objektivet tegner helt fint, også ut i kantene. Objektivet, som har en nærgrense på 25cm, tilsvarer vel Nikon sin egen 28mm f/2.8 AI, bare litt mindre fornemt stamtavle da...
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-01 15:28:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-01 15:32:44
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-09-01 15:35:07
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • manuellt Tamron 28mm f/2.8
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_604922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Heidi N.

Også denne gangen viser du en fin detaljrikdom og flotte farger. Ikke de samme imponerende motivene som i forrige "runde", men likevel behagelig og fine motiv.
Heidi
Jan G.

Flotte perspektiver med god skarphet som trekker en innover i kulturlandskapet. Naturlig koloritt og meget gode komposisjoner.
Mvh Jan
Walter S.

Nei, og det er klart at fravær av sol og dermed kontrast må ta en stor del av skylda for at bilden ble litt "flate" og lite dynamiske. Flatt lys er sjeldent inspirerende.

Jeg gjør det mest for å vise at "gammelt glass" (manuelle, analoge objektiver fra 60- 70 og 80-tallet) faktisk KAN brukses til en del typer fotografering. Så ikke kast de hvis du har noe liggende i skuffer og skap.

Tungvindt? Ja, men ikke verre enn at det går an å venne seg til det. Vi gjorde jo ikke noe annet i gamle dager, før autofokus kom! Vi skrudde på blenderringen og på fokuseringsringen til splittbilde på mattskiva fortalte oss at nå var det bra.
:o)

Uansett, takker jeg for at du stakk innom og la igjen din kommentar, Heidi. Dette gjelder også Jan Gjerde!

Mvh,
Walter
Håkon Ø.

Noen fine utsnitt igjen fra kulturlandskapet i østfold. Liker linjene som åkrene skaper, og dine evner til å komponere fine bilder av de. Syntes ikke det er mye å pirke på her, fine presentasjoner.
Venche J.

Hah, du kan da ikke klage på den gamle traveren. Hele bildeserien er topp den. :)
Venche.
Walter S.

He-he! Takk for "trøsten" Venche. Neida, ikke noe å klage over her. Fornøyd med utstyret.
Takker både Venche og Håkon for hyggelig besøk og kommentar!

Mvh,
Walter
Peter C.

Nydelig!
Kompositionen är topp-
Men jag undrar hur det hade tatt sig ut i kvälls-solnedgång...?
Walter S.

Sikkert bra det også, Peter. Har i vært der siden den gang, men som regel ser alt bedre ut i lyset fra en soloppgang eller solnedgang.

Takker for kommentaren forresten!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu