Kerið
Kerið er en krater i Grímsnes på sørdelen av Island. Den ligger lengst nord i en krater rekke som heter Tjarnarhólar. Den er ikke aktiv lenger, heldigvis. Vannet i krateren er ikke varmt, slik det er i noen andre ''utdødde'' kratere på Island.
Bildet inngår i albumet *Turist i eget land* - Var på kongress på Island i slutten av august. Reiste til de vanlige turistmålene nært Reykjavik og knipset som alle de andre!!
Utstyr
  • Canon Powershot A70
  • Canon 5.4 - 16.2
  • Brennvidde5.4mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 50
  • Nei
  • AnnetSpotmåling av solsiden. Lettet skyggesiden i etterbehandlingen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger404
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60184} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjarne S.

Heisann!
Vakkert landskap, dramatisk! Savner litt dybdeskarphet her: f/2.8?? Oppleves litt mørkt i skyggen på min skjerm. Heldig med været var du i allefall. Sjøl var jeg her i februar i snøføyk og minusgrader:)

Mvh
Bjarne
Steinulf L.

Svært utfordrende lys her ja. Flott natur, men ville nok gått for en mindre blender.
Jóhann Á.

Takk til dåkk!
Så det først nå at det er 2.8. Bildet er tatt på Program og valgt derfor selv. Syns det blir mye dybdeskarphet likevel. Mere en hvis det var på vanlige speilrefleksen. Når det gjelder de noe uskarpe områdene oppe til venstre, er det noe som kommer på noen av bildene, uten at jeg helt har skjønt hvorfor.
Når det gjelder lyset er det turistens skjebne. Er man på en arrangert tur, får man ta det man får! Litt morsomt å oppleve det også!!
Petur E.

Hej Jóhann
Kerið! Flott bilde frá því gamla fróni.

Fint bilde fra Island. Måske havde bildet blivet bedre hvis du havde ventet ind til solen havde været kommet højere op, eller stået på den anden sid av kratet. Eller hvad ved jeg, det er bare gætt.
Mvh Petur
Bjørn H.

Hei .. Flott dokumentar og oversiktsbilde .. Kunne tenkt meg litt mer spennende lys !!! Grei dybde alikevel, men her kunne du vel fint brukt f 8 eller f 11 .. (så at du hadde brukt program) ... !!!

Sikkert fin opplevelse du har hatt her ,, Storslått natur !!

Bjørn
Kurt S.

Hei. Her kjenner jeg meg igjen ja. Var på Island noen dager i november 1999 og besøkte bl.a dette stedet. Det var en uforglemmelig tur.
Til bildet: Det tekniske er allerede nevnt . Ellers er her flott komp og fine farger. Menneskene i bildet er med på å vise dimensjonene i dette storslåtte og imponerende landskapet.
mvh Kurt.
Fred S.

Island er vakkert, dette bildet yter landet sånn middels rettferdighet. Litt vanskelig å få oversikten; mye land, men få linjer å følge, og, hvis du ikke er lei av å høre det, en smule uskarpt. Da er det jo fornuftig av det å ikke gjøre som jeg når bildene mine er uskarpe; ''dra i spakene''. Noe kjent med området, har Monty Python spilt i scener herifra ?
vh fred
Jóhann Á.

Pétur: Jo, erget meg kanskje litt over at det var såpass sterk sol den dagen! Vanskelig lys og det kommer fram i senere bilder også. Men som sagt, turistens skjebne er overlatt i hendene på guide og sjåfør.
Bjørn: Helt riktig Bjørn, kunne brukt mindre blender. Gikk på den andre siden og da brukte jeg 5.6. Kanskje skarpere, men da var det motlys som gjorde det hele lite flatterende!!
Kurt: Tror du har tatt turen The Golden Circle? Da kjenner du resten også :o) Fin tur, det var det!
Fred: Kanskje rett i det med linjeføringen. Blir liksom gående rundt og rundt i krateret!! Om MP gjengen har vært der vet jeg ikke, guiden sa ingenting om det ;o)
Kurt S.

Joda det var Golden Circle. Kjempeflott tur. Vi opplevde forresten altslags vær på turen fra strålende solskinn til sludd, sne og regn. Har mange bilder fra turen, men vil ikke legge noe av det ut her. Hadde bare mitt gamle Yashika speilrefleks da, og de bildene duger ikke digitalt. Men fine minner er det uansett.
mvh Kurt.
Avsluttet .

Hei Jòhann

Har desverre ikke fått rotet meg over havet og besøkt Island ennu. Dette bildet gir en ekstra kikk for å ta turen snart. Er det en spesiell tid på året du vil anbefale å ta turen?

Det meste er jo sagt her, men synes perskektivet her var strålende.

Vh Svenn
Jóhann Á.

Tja, Svenn, hva skal si? Sommermånedene juli og august når nok å satse på for værets skyld. Også hvis man skal reise utenom bygde strøk. Veiene inne på øya i villmarken blir fort stengt eller lei å kjøre. Men med den vegetasjonen som er på Island, busker og mose er høsten også fin i farger. Men da kan du regne med litt av hvert i været. Men for all del, ta en tur Svenn!!!
Avsluttet .

Hei igjen

Jepp det skal jeg. Gleder meg til å ta kystlandskapet på Island inn i søkeren. Tror jeg må gå til innkjøp av flere megabite. Takk for svar !!!

Vh Svenn
Inger Anne Maritsdotter V.

Så flott natur;har heller ikke vært på Island(men det frister...)
Vh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu