Bylandskap VI: Ledaal-låven
På den tiden låven ble bygd omkring år 1800 var Gabriel Schanche Kielland Stavangers rikeste mann. Ledaal ble bygget etter danske forbilder og det ble brukt dansk arbeidskraft og materialer. Ledaal ble til å begynne med kun bebodd om sommeren og ble ellers benyttet til representasjon. Først på 1860-tallet ble den helårsbolig samtidig som gårdsdriften ble profesjonalisert.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-08 08:43:22
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_601582} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Solvår B.

Du fortsetter din fine dokumentasjon. Kan se at dette er bygget etter danske forbilder.
Jeg skjønner at takrennene er nødvendige, men de skiller seg ut og blir veldig moderne i forhold til den gamle bygningen.
: ) Solvår
Bjarte W.

Fin dokumentasjon dette av den gamle bygningen, med tilhørende interessant undertekst. Synes kanskje taket ble noe dominerende, og ville kuttet ned til 3. takstenen i venstre kant. Fine linjer som gir god dybde.

- Bjarte
Harald N.

To gode bilete av den gamle bygningen.

Mvh Harald
Lars-Anders M.

Bra bilde av huset. Lyset er bra.
Lars Ivarson F.

likte kongens love best i v2..fint kompa med syrin og fint snitta
Roar K.

V2 er vel norsk nok. Originalen derimot ga meg litt følelse av Danmark slik du har valgt å vise den i utsnitt og vinkel. Kanskje ikke så rart i og med at dansketia ikke lå så langt unna da låven ble bygget.

Roar
Olav Bjarte K.

Jeg likte godt begge versjonene. V2 er etter min mening hakket foran til tross for noe spakere himmel. Tror også at denne versjonen kan stå seg godt uten luft over mønet.

Fint!

Vennlig hilsen.





Trygve B.

Gode bilder og meget god informasjon. Jeg liker måten du presenterer bilder og tekst på. (nydelig Kiellands tekst du siterte nettopp) mvh Trygve
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu