Hus i Sjøgata
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_599220} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.

huset til høyre hadde mest karakter, så jeg ville konsentrert meg om det. Ville også sløyfet kontrastjusteringa under etterbehandlinga. Kan virke som du har brukt tone mapping i en eller annen form, som har ført til et lys som er veldig unaturlig. Ville også kuttet en del nede.
Morten E.

Er litt uenig her, synes en moderat økning av kontrasten gir bildet mer piff og liv. Jeg ville heller ikke kuttet nede på bildet, da bakken ikke er for prangende og i veien for hus/himmel.

Lyset synes jeg er helt greit, i og med at det er HDR det er snakk om. At bildet er uten skavanker det sier jeg ikke.

Men takk for ditt innspill.
Bjørnar P.

Mer "liv og piff" blir det med tone mapping og tilsvarende teknikker, men det oppleves lett unaturlig. Dersom målet ikke er naturtrohet, er det selvsagt helt greit å gjøre det. I motsatt fall ville jeg heller brukt de vanlige verktøyene for kontrastøkning. Da får du liv og piff uten at det oppleves som kunstig.
Morten E.

Joda, det kan fort oppleves unaturlig, enig der. Men vil jeg ha naturtro bilder så blir bildene tatt på vanlig måte istedet.

Smaken er som baken, som kjent. :)
Mona K.

Jeg er enig med Bjørnar. Var det mitt bilde ville jeg fjernet huset til venstre, inkludert den hvite skaphengeren. Ville også kuttet en del nede i bildet.

Det er sant at grusen ikke forstyrrer, men den tilfører heller ikke noe. Jeg tror bare det å kutte en del av forgrunnen, så plantene og gresset kommer nærmere, vil gi mere liv.

Morten E.

Mona Karolin: Dette er vel ikke av mine bedre hdrbilder, for å være ærlig. Du skal ha takk for innspillene, dog :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu