La dolce vita 2
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-22 18:18:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-07-22 21:45:36
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon 1D mkIV
  • canon 24-105
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_599157} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.

Her har vi "Italiafareren" igjen, med like flotte postkortmotiver fra Piemonte.

Originalen kjenner jeg igjen i ny innpakning og ny vinkel. Like fint som sist, dog er det et eller annet med skarpheten, litt utenfor sentrum. Venstre husrekken der hvor landsbyen begynner pluss vinstokkene nedenfor. På meg virker det nesten som du hadde noe urenheter (fett?) på objektivet akkurat der, fordi det er skarpt igjen litt lenger ned.

Versjon #2 er joe helt skjønn med sine bygninger og det bølgete landskapet nedover vinberget og ut til åsene bak. Personlig liker jeg kraftige, litt overmettede farger, men noen vil kanskje mener det var litt vel mye...?

Skal jeg pirke så måtte det være å rette opp linjene litt.

Alt i alt en fin serie som i hvertfall jeg kommer til å følge md nøye. Er selv "frelst" når det gjelder Italia, både landskap, menneskene og ikke minst maten og vinen er meget tiltalende!
:o)

Mvh,
Walter
Jan S.

Hyggelig med kommentarer igjen, Walter! :) Dette er forøvrig en helt annen by, men alle byene her i Piemonte ser noenlunde like ut. Bilde nummer en er over La Morra som er en fantastisk by med flott utsikt. Forøvrig har de også et vinutsalg som er overveldende og med en veldig interessert selger som kan det mest eom de fleste viner i området - må oppleves! :)

Bilde nummer 2 ser jeg akkurat det samme som deg og skulle gjerne tatt bilde om igjen. Utfordringen med å få rettet det opp er at da vil huset komme skjevt ut - ser at det ikke er mye å gjøre med dette dessverre - burde tatt meg litt mer tid for å få riktig vinkel på bildet!

Nok en gang - takk for tilbakemelding angående bildene, Walter. ellers enig i at bildene kan være for fargemettet, men som deg foretrekker jeg dette, selv om jeg kanskje har overdrevet litt i dette tilfelle!

Ha en flott dag videre :)

PS: Spar penger og reis - jeg kan gi veldig mange tips 4etter 15 dager i Italia og 3 dager (snart) i Nice! Bildene her kommer etterhvert!

MVh,

Jan
Jan S.

PS: Ser nå at jeg har skrevet opp feil objektiv. Det er her brukt TS-E og har nok med uhell hatt den justert noen grader slik at kantene er blitt uklare, noe som ikke var intensjonen. Vel observert! :)
Walter S.

Ha! Det var da stilig.

Versjon #3 med "feilstillt" tilt-objektiv synes jeg det ikke gjør noe at kantene er litt uskarpt. Dette ligner jo meget på Diorama-effekt hvor du har skarpheten i midten og den følger hustakene i en rett linje bakover - inn i landskapet!

Jeg synes det er flott slik. Enda en gang bevis på at tilfeldigheter av og til kan være på din side.

Det er forresten en meget spennede komposisjon med spenstige kontraster på hustakene med disse særegne taksten, et gjentagende mønster i oker, oransje og siena. Helt topp!
:o)

Mvh,
Walter

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu