Etiopia, fluer og store maver ....IGJEN!
De sulter fremdeles 20 år etter Geldof. Hvordan kommuniserer man det som skjer i sultrammede områder? Historiene til disse barna er en historie vesten er lei av å lese mer om og knapt rystes av...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59901} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tor Rune L.

Syns ikke dette bildet er særlig bra. Rotete motiv, og dårlig teknisk kvalitet. Hvorfor komprimerer du så hardt?

TR
Avsluttet .

Hva er et godt bilde?

Hvis et godt bilde er et perfekt komponert bilde av en solnedgang, eller et teknisk perfekt studiofotografi av en stylet jente så er dette ikke et godt bilde.

Hvis et godt bilde er et bilde som forteller en historie, og som representerer et synspunkt, en gjennomtenkt mening eller et viktig budskap så er dette et svært godt bilde.

Jeg er ihverfall ikke i tvil om hva jeg mener. Bilder uten innhold, uten refleksjon, uten historie, uten budskap er dårlige bilder. Dette er et godt bilde.

Det er tullete å klage på rotete motiv. Bildet gjengir mennesker i en forferdelig situasjon. Slike mennesker kan kanskje ha en tendens til å virke rotete, men det er jo faktisk en del av det bildet skal gjengi. Jeg synes bildet har en god komposisjon, med de to barne i forgrunnen, den ene litt foran den andre som er litt opphøyet. I bakgrunne skimtes mange andre - kaos virker det som, og nederst i høyre hjørne ser vi en mor, kanskje, med et gråtende barn på fanget.
Espen Stranger S.

Noen steder viser man bilder for å fortelle et budskap. Men her diskuterer man metoden man bruker for å fortelle budskapet. I så måte synes jeg bildet er likegyldig.

Man kan jo spørre seg selv: Blir bildet bedre av at man leser tittelen og evt. følgeteksten?

Nei. Men det forklarer i det minste hva som er intensjonen med bildet, f.eks. hvis det er et rent dokumentasjonsbilde. Men det er ingen unnskyldning.
Avsluttet .

Enig med ESS - ingen historie bak bildet - og ellers er utsnittet ikke bra - hodet kuttes. Men det er et gråtende barn bak gutten til høyre; DET hadde kanskje vært noe?
Stein Michael H.

Bare en generell kommentar ang. Pål Lader sitt innlegg.

Bilder trenger ikke ha en mening, eller en utfyllende historie. Forskjellige bilder appellerer til forskjellige mennesker med grunnlag i hvordan man velger å oppfatte og tolke dem.

Det som er tullete er å være bastant på hva som skal legges til grunn for at et bilde skal være bra.

Å kommentere svakheter bildeteknisk eller fortelle at man liker et bilde er helt greit. Men å objektivt fortelle at et bilde ikke er bra, det er forkastelig.

Håper dere skjønner hva jeg mener?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu