Lune sommerkvelder ved sjøen ...
... kan man ikke få nok av. I hvert fall når lyset er slik som her. Solen har gått ned, men gløden henger igjen på himmelen og i skyene, lenge - og avtar etterhvert, nesten uten at man merker det. Så kommer den vakre og ofte litt melankolske blåtimen ...
Det er noe helt spesiellt, noe så vakkert og samtidig litt mystisk med slike junikvelder i Norge. Slike opplevelser griper meg og minner meg om hvor flott vi har det her ved kysten.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-20 16:09:12
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-07-20 16:10:06
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-07-20 16:10:53
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetISO 200 og stativ, samt kaldt blod nok til å ikke la seg forstyrre av myggen som suser rundt ens hodet.
    ;o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_598824} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
André T.

Fantastisk fine farger og skarphet! Elsker refleksjonene i sjøen.
Jan Åge H.

Flotte bilder alle sammen..,god teknisk kvalitet. Ja, her var det sommeridyll. :) Mvh. Jan Åge
Liv F. D.

Flott serie sommerbilder fra det nydelige landksapet !
Sommeridyll som bare det!

mvh
Liv ")
Oddmund K.

Nydelig sommerserie av beste kvalitet :)
mvh Oddmund
Kirsten H.

Vakre bilder som får meg til å lengte etter varme sommerkvelder ved sjøen. Det har ikke vært mange av dem i sommer. God helg!
mvh Kirsten
Lars Ivarson F.

fint utval, der originalen og v3 vart mine favorittar..likte vinkling, komp, lys og fargar, best i desse..velsnitta..flotters
Carsten W.

Måtte gjennom serien flere ganger. Jeg tror V2 tiltaler meg mest fordi detaljer kommer best frem og pynter dette vakre lyset.
Arild V.

Skarpe og flotte bilder alle sammen, der de formidler idyllen med varme flotte sommerkvelder. Personlig så likte jeg V2 best.
Walter S.

Takker Andre, Jan Åge, Liv, Oddmund, Kisten, Lars, Carsten og Arid for hyggelige kommentarer til "Lune sommerkvelder" - jeg sette pris på det!

Mvh,
Walter
Bjørnar P.

Originalen min favoritt, da den oppleves å formidle mest harmoni og idyll for meg. Alle bildene viser god teknikk under opptak og etterbehandling uten "kreativ" HDR-teknikk som ofte ødelegger den naturlige stemninga. Dersom dette er HDR, har du i så fall brukt teknikken slik den den var ment å bli brukt.
Trygve B.

Her må man bare bøye seg i støvet, nyte, se og oppleve. Meget bra. mvh Trygve
Walter S.

Dette er HDR, ja, sammensatt av 5 eksponeringer med 0,7 EV i mellom. Fast blender og varierer med eksponeringstiden (Auto.Brackets, som på Nikon fra D300s og oppover kan brukes med 3, 5, 7 eller hele 9 eksponeringer).

Bruker selv et program som heter Dynamic Photo-HDR i fra MediaChance (se link):
http://www.mediachance.com/hdri/ til 95% av alle mine HDR-bilder. Jeg føler at jeg har best kontroll på sluttresulatete med det.

Bare unntaksvis bruker jeg Photomatix (som KAN være ganske så slemt med å lage støy i undereksponerte deler), der hvor det er vanskelig å få lagt bildene nøyaktig "overett" (når jeg ikke benytter stativ, eller når objekter som mennesker, biler, etc. bevegers seg).

Takker for hyggelig kommentar, Bjørnar!

Mvh,
Walter
Nils Henning A.

En fantastisk fin serie.

Nils Henning
Avsluttet .

Nydelige og flotte stemningsbilder av sommerkveldene fra Østfoldkysten, dette var en meget flott serie Walter!

Mvh Tom Egil
Olav Bjarte K.

I landskapsfotograferingen handler det alltid om lys - lysets innfallende vinkel, temperatur og på hvilke landskapselementer det treffer og blir reflektert fra.

Denne lille serien må være et skoleeksempel på dette.

Originalen viser (Som du sier sjøl) et miljø hvor små rester av varmt lys er tilstede.

V#2 er det bildet jeg liker best, lyset er fortsatt sterkt og ikke for varmt - det har en god substans - verken dag eller natt - absolutt kveldsstemning.

V#3: Her er motivet plassert høyt i bildeflaten med et mettet solstreif og uten den klassiske forgrunnen - bare sjø. Det er helt greit, speilingen i sjøen "redder" deg ut av dette. Også det et nydelig bilde.

V#4: Her kan jeg pirke, til tross for manglende lyst og litt usikkerhet; de lyseste partiene kunne har vært mer dempet for virkelig å understreke at nå er det slutt på dagen.

En fin og inspirernde serie, som ikke bærer preg av knips og snap - men omhyggelig planlegging og god teft. Det kaller jeg et "staffelifotografi" ;)

God helg!

Vennlig hilsen.



Ann T.

Meget bra kvalitet som vanlig. Liker v4 best denne gangen. Veldig stemningsfullt og med bra komp. og farger toner.
Mvh. Ann
Duy P.

Hei Walte!
Jeg er ingen ekspert i landskapfoto i hele tatt. Men så lærerikt å lese din HDR teknikk beskrivelsen og kommentaren til OlaV Bjarte.
Knall fine bilder. Skulle gjerne hatt mer tid å lære mer om landskap og macro hvor utstyrene mine støver ned.
Fortsatt god fotohelg.

:) duy
Walter S.

Hallo!

En spesiell takk til Nils Henning, Tom Egil, Olav Bjarte, Ann og Duy for tålmodighet og koselige kommentarer, som jeg setter stor pris på!

@ Olav Bjarte: Hjertelig for ekstra dyp evaluering og "dissekrering" som jeg setter pris på. Får liksom et helt annet syn påmine egne bilder, etter at du har "kjørt gjennom" med din innsikt. Takk!

@ Duy: Ikke la dine landskapsobjektiver støve ned! Blås støvet av dem og ta deg en tur UTEN teleobjektiv, så får du noe annet på brikken kanskje.
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu