Late julikvelder ved Vesterelva
Avslappet atmosfære ved vannet her i Fredrikstad / Isegranhalvøya, hvor slike treskøyter trives meget godt i dette maritime og tradisjonelle båtbyggermiljø som finnes der ved Fartøyvernseteret. Solen er i ferd med å forsvinne bak åsene i vest og lyset er bare helt magisk!
Dette er noen testskudd med en lånt (takk Alasdair!) Carl Zeiss Planar 50mm f/1.4 ZF.2 på min D300s. Jeg gikk andektig rundt på Isegran og kjente med hånden på kvaliteten i dette kvalitesobjektivet med manuell fokusering. Det føltes godt!
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-10 21:43:05
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Carl Zeiss Planar 50mm f/1,4 ZF2
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetEnkeltbilde tatt på stativ. ISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_597551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Olav Bjarte K.

Hei!

Et høyst uvanlig format til deg å være!

Jeg liker og er glad i kvadratet - det omfavner motivet på "en litt annerledes" måte - og går mer rett på.

Motivet du har funnet denne gangen passer inn i denne firkanten. Du har plassert skuta høyt i bildet, det gir en ekstra snert. Samtidig dukker det opp et separat motiv, et som jeg tror kan stå på egne bein; En beskjæring rett over hekken i høyde med brygga gir samme motivet - men er enda mer over på den late siden når refleksene og sivet er satt mer i sentrum.

Fint, tiltalende og med gode og naturlige farger.

Vennlige hilsener herfra, og kos deg med dette objektivet!
Walter S.

Hei Olav Bjarte - og takk for din alltid positive tilbakemelding.

Ja, det er noe eget med slike "tyske" (made in Japan by Cosina) objektiver. De er tunge, solide og utrolig fingjenget og med plenty omdreininger fokuseringsringen med myk men presis gange i snekken. Objektivet inngir tillit og trygghet. Jeg har ennå tilgode å sjekke DOF'en på blender 1.4 - 2.8 osv...

Mvh,
Walter

P.S.: Formatet ble til ganske så tilfeldig. Jeg måtte kutte vekk en del forstyrrende elementer på hver side av motivet. En traktorgraver og en kompressor.
:o)
Lars Ivarson F.

to fine, men du verda kor godt eg likte komp og lys i v2..toppers
Jan G.

Et vakkert miljø fra sjøkanten, fint komponert og med passe god fargemetning. Spennende billedtekst hvor du formidler din lidenskap for det fototekniske og kanskje også fotohistoriske?
Mvh Jan
Walter S.

Takk til Lars og Jan for hyggelige tilbakemeldinger her inne. Setter pris på å få vite andres reaksjon til mine bilder.

@ Jan: Akkurat disse bildene innehar flere av mine lidenskaper / interesser. Både sjøen, kysten med kystkultur, gamle båter, seilsport og båtliv i sin alminnelighet, fotografering, som du jo påpeker og spesiellt dette med å prøve ut "fremmede" objektiver påmine kamera'er er bland disse lindenskapene og interesser. Takk for fin innsikt!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu