Furua står oppreist, rank og sterk.
Utsikt fra veståsen mot Dokkadeltaet.
Tatt 4. juni 2003 kl 18:15, da jeg var på friluftstur.
Bildet inngår i albumet Naturbilder - Diverse bilder av vakker natur som jeg har villet forevige. Om jeg har lykkes må andre å bedømme...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-03 11:03:12
    Versjon #2
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger294
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59657} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hans Petter G.

Det er pent dette, men hvis det var furuen som tiltrakk deg burde du kanskje gjort den mer dominerende i bildet. Slik den er nå er den kuttet og plassert ut på siden nærmest som en siluett og uten at blikket egentlig fester seg ved den.
Inger-Lise S.

Hei! Dette var et flott utsnitt,et jeg helt sikkert selv ville valgt!Nemlig å få furua med i kanten på bildet! Titelen var fin til bildet,slikt betyr noe,selv om det strides om det! For meg vekker titelen både nysgjerrighet og noe dypere....Fargene er fine.Jeg tror jeg ville ønsket fjell,vann og resten av bakgrunen mye klarere.Om du har kamera til det,vet jeg ikke.Jeg har ikke(tror jeg..):Jeg har et kompakt digitalkamera.De riktig kresne/dyktige,ville muligens ønsket furua også skarpere...Har du brukt stativ?Stor forskjell da!
mvh Inger-Lise
Øyvind A.

Utsnittet er ok (og veldig tradisjonelt). Detaljer i bakgrunnen ser ''utflytende'' ut. Er det tilsiktet?
mvh Øyvind
Tore U.

Heisann.
Bilde og utsnitt er godt, men i slikt lys og på en tydeligvis varm dag blir bakgrunnen for disig. En annen tid på døgnet i et noe annet lys ville kledd bildet betraktelig bedre.
mvh Tore
Hans Olav S.

Jeg har et simpelt dårlig kompakt kamera, uten zoom og andre innstillinger. Jeg kan velge mellom macro og auto focus. Det var en svært varm dag, 37 grader i sola, og det er varmedisen som gjør det fjerne landskapet litt utydelig. Jeg kunne ha fått med hele furua hvis jeg tok bildet vertikalt, men da måtte jeg velge bort en del av landskapet, og det ville jeg ikke. Jeg har ikke stativ, jeg er komplett amatør på fotografi.
Hans Olav S.

Jeg prøvde å få bildet skarpere i Photoshop, og det hjalp litt. La ut den som versjon #2.

Mvh
Hans Olav
Vegar Olsen B.

Harmonisk bilde! Fin dybde og skarphet i bildet. Det er ikke noe å utsette på utsnittet. Bildet er plassert mitt i det gyldene snitt, og det gjør at bildet ikke blir for tungt på noen sider.

Bra bilde...
Vegar
Hans Olav S.

Takk Vegard. Jeg er veldig glad i det gyldne snitt, siden jeg har en fortid som kunstner med oljemaling, akvarell og tegning. Jeg har nok dratt det med meg da jeg begynte å fotografere.
Avsluttet .

Dette er et ypperlig exempel på at man ikke trenger allverdens mest sofistikerte high-tec kameraer som ''koster skjorta'' for å lage nydelige bilder. Synes dette er et MEGET VAKKERT landskap ( kanskje litt for grønt i det grønne??? ), hvor disposisjonen av flaten et utført på en ypperlig måte, god balanse og komposisjonen sitter hele veien. NYDELIG.

mvh

Tom B.
Avsluttet .

Hei.

Jeg synes at bildet var kjedelig. Det ser ut som om du har tatt bildet midt på dagen og da er heller ikke lyset særlig spennende. Kanskje du skulle prøve å ta landskapsbilder på en annen tid av døgnet neste gang? Daggry og skumring gir jo ofte fint lys.

-Karl Otto
Lars Olav T.

Ser ut til at det er litt mye rødt i bildet, muligens også litt for mye magenta. Tror jeg ville plassert furua lenger til kanten for å kunne bruke den som en innramming. Nå er den litt midt i mellom. Enten det, eller fått med hele.

Mvh. Lars
Hans Olav S.

Du Karl Otto kunne jo titte på de andre bildene mine som har spennende lys i stedet. Alt til sin tid. Her var det det fine landskapet som lokket meg til å forevige det. Andre ganger kan det være lys og stemingen som gjør det.
Du Lars Olav burde kanskje justere monitoren din litt, stille gamma og fargemetning f.eks.
Furua er ment å være innenfor det gyldne snitt sammen med omgivelsene, og det er den jo. Furua er bare en del av helheten.
Lars Olav T.

Tror ikke det er monitoren min som er noe feil med. Har prøvd på flere forskjellige, og de viser stort sett det samme. Monitoren min er ikke hardwarekalibrert, men jeg har testet mot enkelte bilder som viser hvor gamma skal ligge, og det stemmer rimelig bra.

Mvh. Lars
Inger Anne Maritsdotter V.

Her har du gått langt for å ta bildet,vakker utsikt;syns du er svært dyktig amatør-naturfotograf med det kamera du har.
mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu