Ut på tur
To lekne jenter + en bamse og en hund på tur.
Jeg jobber med komposisjon, og ønsker i første rekke tilbakemelding på det.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_593639} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Carsten A.
En koelig situasjon.

Rent billedmessig tror jeg nok at reultatet hadde blitt enda bedre om fotografen hadde inntatt en lavere posisjon, gått ned på kne f.eks., da hadde barn etc. kommet litt mer fristilt i forhold til omgivelsene.

MVH CA
Carsten A.
koselig, skulle det vært!
Elisabeth B.
Sjarmerende barnebilde...med god sommerstemning! Liker breddeformatet og veien som forsvinner..ut i den store verden!
Mvh
Elisabeth
Elisabeth K.
Til dere begge, tusen takk for tilbakemeldingene.

Til Arnholm; Jeg ser hva du mener, og er enig med deg i at resultatet ville blitt bedre. Jeg tar rådet ditt med meg på neste tur.
Inger G.
et herlig bilde ...Enig med Elisabeth.
Barn er raske og blinkskuddene går fort over i et nytt,- ikke alltid man rekker tenke posisjoner :-)
Hilsen Inger
Elisabeth K.
Jeg støtter kommentaren din, ikke alltid man har tid til, eller i det hele tatt tenker over posisjoner og komposisjoner i det man tar bildet. Heldigvis er det mulig å etterarbeide bilder. Da har man ihvertfall en fair mulighet å "rette opp feil i fra i går", f.eks gjennom beskjæring.

Jeg forsøker alltid å lære av de "feil" jeg gjør, slik at jeg neste gang kan gjøre det bedre. I den sammenhenten er det alltid hyggelig å få konstruktive tilbakemeldinger fra andre på hvordan de ville løst oppgaven. Det er mye læring i det.
Carsten A.
Har selv et bilde som minner litt om ditt.

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=20145

Der gikk vi opp en bakke,jeg med kamera bak, to barnebarn foran, så plasseringen ga seg selv. Bildet ble laget på film ca. år 2000
Børge W.
Herlig barnebilde, hvor den stakkars bamsen og hunden er nisser på lasset:) ideelt sett er jeg enig med kommentaren til CA i at kamerastandpunkt burde vært lavere for at ikke hovedmotivet skal forsvinne mot bakgrunnen.
Elisabeth K.
Carsten - bildet ditt er kjempeflott - fine farger, klare farger, et annet lys, og du har det perspektivet som du nevner i din første kommentar på mitt bilde, her. Dette med lyset i bildet - har du gjort justeringer i fargebalansen el.l.? Sammenlignet med ditt bildet, så er mitt mye "gråere" - litt slik som det var den dagen - det var overskyet og utrygt for regn da disse to frøknene var ute å løp. Jeg kan sikkert få mer ut av bildet mitt ved litt etterarbeide.

Tusen takk for tilbakemeldingen, som denne gangen var i form av henvisningen til ditt eget bilde. :)
Elisabeth K.
Hei Børge W.

Jeg er også enig med CA i hans kommentar. Det er bare å ha CAs tips på minnet neste gang et tilsvarende motiv dukker opp foran linsen. :)
Carsten A.
Elisabeth K.: Jeg tviler på at man finner noe bilde fra meg som kommer rett ut av kameraet. Det er praktisk talt alltid noe det må tas hensyn til under etterbehandlingen (unntak vil kunne gjelde ved rent tekniske demonstrasjoner og illustrasjoner).

Hva etterbehandlingen består av avhenger av det aktuelle opptaket. Med opptak på film skjer etterbehandlingen i mørkerommet (originalen i mitt bilde var gjort på film), med digitalt opptak med dertil egnet programvare.

Med nyere digitale kamera stilt på automatisk fargebalanse(AWB - heter det hos Canon) er fargebalansen sjelden noe noe jeg bekymrer meg om, det gjelder i særlig grad om opptaket er korrekt eksponert i diffust lys (overskyet vær). Derimot kan det være slik at en eller to farger er for lite mettet, eller det omvendte - rødt og gult i klesdrakt eller i naturen kan ofte være slik. Ved opptak innendørs stiller dette seg normalt anderledes.

En større eller mindre grad av beskjæring er ofte nødvendig. I ditt bilde ville jeg selv sett at bildet beskjæres ovenfra til et stykke nedenfor der veien forsvinner, og fra venstre inn til omtrent halveis veibredden. Vurdering av behovet for beskjæring hører også med til etterbehandlingen.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu