Lille Rødhette
Et bilde der jeg prøver å skildre rødhette som en litt annen person en den lille uskyldige vi får møte i barnefortellingene. Denne rødhette er mest trist, men har også et utrolig sinne i seg.
Synes bildet ble bra og kontakten med øynene var supre. Er veldig fornøyd med dette bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 60D
  • SIGMA 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_592869} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .

Et flott og gripende foto Turi, som ville gjort seg like godt i sort/hvitt.
Roar K.

Dette ble jo reine maleriet for ansiktet minner faktisk mer om malt enn fotografert.
Nå har nok du vesentlig vært fokusert på modellen som er helt super for det er småting rundt som bør rettes på:
Jeg starter med venstresiden der veggen bak ender om med en skeiv vinkel som skaper en lys åpning nede som tekker ufortjent oppmerksomhet. Det kraftige lyset på planken ved siden av henne trekker også litt i meste laget oppmerksomhet. Her valgte jeg å bruke Skew. Hvis du bruker photoshop så klikk Select og deretter All før du går til Edit og klikker Transform og velger Skew på menyen som kommer opp. Sett så musepekeren i nedre venstre hjørne og dra rett ut til bildekant skjærer rent inne på stokkrekka bak. Da følger også den lyse planken med og blir redusert nok til ikke lenger å være noen forstyrrelse.
Deretter gikk jeg til motsatt side der du har ei linje som durer rett ut i krysset nede. Jeg satte musepekeren i hjørnet og dro rett ut til høyre til den skrå vindusstolpen bak der ble rett. Jeg så da at den åpningen lener seg ørlite bakover, men synes det blir så lite at det kan aksepteres for i utgangspunktet lente det seg innover mot oss.
Slik synes jeg bildet fremstår renere og roligere selv om jenta kanskje havner litt vel nær venstre ramme.
I og med at det er modellen du vil ha fram så trenger du egentlig ikke alt dette rundt så jeg forsøkte med et portrettbilde i i tilnærmet kvadratisk format der jeg kuttet oppe slik at bare en stokk blir lufta over hodet hennes. Deretter kutta jeg så drastisk at det gjensto kun 5 mm mellom det røde sjalet nede og høyre bildekant. Da ble formatet 836 i bredde og 869 i høyde. Jeg gikk så til Canvas size og endret høyden til 836 slik som bredden hvorpå jeg gikk til Image size og endret til 850x850 og ble fornøyd.
Nå har jeg fortalt deg hva jeg gjorde så du har en oppskrift hvis du har lyst til å prøve. Men det er jo ikke sikkert du liker det akkurat slik jeg kom fram til så da kan du jo gjøre endringer underveis nå som du har et utgangspunkt hvis du da i det hele tatt synes dette har noe for seg.

Roar
Avsluttet .

Nydelig bilde av Rødhette dette synes jeg.
Hun ser ganske trist og forgrått ut føler jeg.
Jeg så Red Riding Hood på DVD for noen dager siden.
Den likte jeg veldig godt.
Der var heller ikke Rødhette så uskyldig som vi ofte tenker at hun er.
Du er et stort talent innen foto må jeg bare få lov til å si til deg.
Stå på videre Turi.
Turi N.

Tusen takk for gode kommentarer alle sammen! Skal nok få prøvd ut tipsene dine Roar, bare jeg får tid! Er forsåvidt enig i at de lyse områdene gjør bildet litt "uryddig".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu