DYKKET
Eit av dei mest populære reiselivsprodukta på Andenes er kvalsafari. Her er spermkvalen knipsa idet han skyt fart ned mot djupet etter først å ha vaka i vassflata.
Utstyr
  • Canon EOS 500 N
  • Canon Ultrasonic zoom
  • Brennvidde350mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger195
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tore U.

Stilig bilde, men jeg synes det blir litt lite kontrast. Mister litt detaljer i hvalen.

mvh Tore
Knut Ådne F.

Enig ang kontrast... og er hvalen så ''prikkete'' i virkeligheten? Ellers tøft bilde
Dagrun S.

Prikkane, er ikkje det vassdråpar han skvett av seg då?

Forresten så har eg lagt inn feil opplysningar angåande kamera. Det er tatt med Canon EOS 500 N, men linsa er den same som er oppgitt i teksten. Beklagar dette, men eg brukar det digitale cameraet så mykje at eg i farten gløymde at dette var ein vanleg speilrefleks. Det går vel liksom ikkje an å gå inn og endra dette utan å leggja ut bildet på nytt igjen?

Carsten A.

Motlys, reflekternde havflate og mørk hvalkropp går ikke så godt sammen. Uansett teknisk krevende, kunne kanskje vært bedre løst med et polafilter. Mye strølys stiller dessuten meget høye krav til objektivet. Dreier det seg her om en zoom viser bildet mange av de begrenninger en kan støte på med slike objektiver.

Canon D60, 35mm film og Kodak PhotoCD? Er opptaket digitalt eller gjort på film?
MVH CA
Dagrun S.

Eg skreiv lenger oppe at eg faktisk gjorde ein feil under tekstinnlegginga, at det er tatt med Canon EOS 500 N, men med Canon Utrasonic zoom 80-350 mm. Altså er det brukt 135 mm film (huff gløymde eit tal der) og lagt inn via PhotoCD frå butikken. Det ikkje Kodak sin heller, men eit anna firma, men det var dette eg kunne kryssa av på. For i det heile tatt å få eit skikkeleg nærbilde av kvalen måtte eg strekka zoomen ut til 350 mm.

Dette er også ein prosess som skjer fort, og eg hadde heller ikke anledning til å ta bildet frå ein annan kant, sidan eg var med ein turistbåt.

Diverre klikka digitalapparatet mitt då kvalen kom, slik at det måtte bli reservekameraet. Linsa høyrer foresten til digitalkameraet. Svært kjedeleg, men slik er det. Eg er glad eg fekk eit bilde av dette.

Lurar på korleis bilda til dei andre turistane var som hadde noko mindre utstyr enn kva eg hadde. Kanskje dei blei betre?

Mvh Dagrun
Carsten A.

Kommentaren fra DS lå ikke inne da jeg skrev min kommentar.

Joda, du kan endre slike feil. Gå inn på din side, hvor dine bilder er listet opp. Klikk på ''Rediger'', og du kan endre omtrent alt, dog ikke kommentarer.

Forøvrig har du ikke sagt hvilket objektiv du har brukt, bare at det er et Canon-produkt brukt med 350mm brennvidde. Er dette et zoom-objektiv, liggger nok forklaringen på en del av bildets tekniske svakheter akkurat der. Mange zoom-objektiver har svake motlysegenskaper.
MVH CA
Per R. G.

flott standar motiv sett dem bedere men et godt forsøk
ellers er jeg enig med Carsten
Avsluttet .

Kanksje det ikke er så proft at ikke alt går i lag, men eg syns faktisk at bildet skulle vært sånn, gikk litt i ett, men det var bra,for det var litt uvanlig..!

Bra sett og knipsa;)

MvH

RoS
Dagrun S.

Trur nok at det er fordi det er tatt med eit dårleg filmkamera og at eit postordrefirma har laga cd av det. Trur eg hadde fått eit betre bilde med digitalkamera mitt, men akkurat på denne seansen klikka heile apparatet, så eg måtte bruka eit gamalt kamera som ikke tar gode bilde lenger. Men motivet er eg faktisk godt nøgd med. Det er nesten som eg føler eg må dit opp på nytt for å ta nytt bilde med digitalkamera. Har gode utsikter for å koma tilbake dit, men turen ut på feltet kostar over 800 kroner, så det spørs om ikkje dette var den sjansen eg hadde. Ellers takk for alle kommentarar folkens!

:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu