Gapt over mer enn den kunne svelge?
Sist lørdag kom jeg over en toppdykker ved Østensjøvannet som strevde med en svær gjedde. Har aldri sett dem med så stor fisk før. Den hadde problemer med å svelge den. Da den ble skremt av en flokk grågjess som gikk inn for landing, dykket den. Siden så jeg den ikke igjen! Dette var langt fra land, men den kan jo ha svømt under vann og dukket opp utenfor min synsvidde. Jeg kunne likevel ikke la vær å undre meg på om denne hadde vært for grådig, og tatt sin død av det. Noen som har opplevd noe liknende.
Synes i utgangspunktet at kvaliteten var så dårlig at jeg ikke ville legge det ut. I etterkant er jeg kommet til at opplevelsen var såpass spesiell, at jeg deler den likevel :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-05 20:22:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-06-05 20:23:31
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark IV
  • Canon EF 300mm f 2,8 L IS II USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt og en god del croppet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_592218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Truls L.

Ja dette så ut til å være mer enn den kan svelge. Stilig bilde av toppdykkeren :)

Truls
Avsluttet .

Utrolig att den klarer å fange så stor fisk...flott dokumentert!

Øyvind
Frode L.

Hei.

Snakker om og være glupsk, dette kunne da ikke gå bra...
Synes da bildene duger mer enn godt nok for og dokumentere denne situasjonen.

Frode.
Dag Tore ..

Dette er bare helt unikt.Etter å ha studert bildene,må denne gjedda ha veid over en kilo! Bildene er meget bra,tross i den lang avstand.Ps Jeg stod like ved " mesterfotografen" ( dette var meget dramatisk,håper dykkeren klarte seg?. Vi trudde ikke at bildene kunne legges ut.Men jeg tok noe feil:Kvaliteten er jo meget bra.Dyktig jobbet :Bjørn.Canon utstyres fungere meget bra her!!! Ha en god fotodag DAG
Roy Arne K.

Hei Bjørn
Dette er noe av det råeste jeg har sett. Ante ikke heller at det fantes såpass stor fisk der i Østensjøvannet - har liksom bare sett slike småfisk, men denne er jo skikkelig stor.

Kjempebra serie dette her - Få det opp på veggen i tre litt store rammer etterhverandre.

RAK-foto
Jostein G.

Hei !


Veldig godt fanget dette. Lang avstand reduserer jo noe av kvaliteten, men det skal jo godt gjøres at når situsjoner som dette dukker opp, at alt ligger tilrette for nærbilder, lys, miljø osv. En helt utrolig bildeserie når en ser størrelsen på gjedda! Skulle ikke forundre meg om den tok kverken på seg selv her. Dette ser jo unektelig noe hasardiøst ut. Jeg så en laksand som tok en megastor ål. Litt etterpå fikk jeg bilder av den da den måtte holde seg nært land....det var is på vannet men ei lita smelteråk mellom land og isen. Jeg fikk gode nærbilder av fuglen og jeg trodde jeg så at den hadde en fisk i nebbet. Etterpå så har jeg skjønt at det var enden av ålen jeg så i nebbet. Ålen var så lang og stor at den ikke fikk plass i magesystemet hos fuglen! Da skjønte jeg at de ikke går av veien for å hive innpå heller stor fangst. Skulle tro det var risikabelt for ålen dør jo ikke så lett og hva om den da gnager høl på systemet innvendig hos fuglen...eller dør de kjapt av magesyren ? Har aldri sett fugl ta så stor fisk...men hørt om måker som ikke kan lette etter å ha svelgt stor fisk.




Mvh Jostein
Jostein G.

http://static.foto.no/linkeddata/bildekritikk/images/6350...0x1024.jpg


Her er linken til silanda som har enden av ålen stikkende ut av nebbet!



Mvh Jostein
Tore B.

Wow! Fantastisk at de forsøker seg på noe sånt. Får håpe han overlevde måltidet.

Bjørn J.

Takker for alle kommentarer, og for historien din om silanda Jostein. Var en tur innom vannet idag og så en toppdykker, som tydelig var en av et par, fiske på samme sted. Kanskje lykken var bedre enn forstanden?
Aage S.

Tviler vel på om gjedda er et kilo, men stor i forhold til fuglen er den, viser bare hvor tøft det er å skaffe seg nok mat. Har selv sett svartbak sluke en levende teist hel, så d er nok magesyre så d holder :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu