Uten tittel
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-28 19:09:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-05-28 19:11:37
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-05-28 19:12:59
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-05-28 19:14:39
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-05-28 19:17:59
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2012-05-29 07:59:53
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2012-05-30 08:05:49
    Versjon #8
  • Lagt inn: 2012-06-01 11:51:51
    Versjon #9
Utstyr
  • Fujifilm X-Pro 1
  • Fujinon Aspherical Lens
  • Brennvidde60 mmmm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_590792} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kristoffer L.
Bra motiv, fanget i et fint øyeblikk! Du har imidlertid en del å gå på i tonene her. Bildet virker litt flatt og grått, og ser heller ikke helt skarpt ut. Jeg har tillatt meg å lage et forslag som jeg mailer over til deg, hvor jeg også har skarpet opp bildet med USM.
Torgny S.
Takk Kristoffer! Jeg har sett på mailen du sendte meg. Jeg hadde en avveining mellom en noe overeksponert skulder, og gråtonene i ansiktet. Kan se at det kan virke noe slapt, men på den annen side oppfatter jeg din versjon som litt for "crispy". Jeg skal gå tilbake til den om litt, og se om jeg kan venne meg til den. Slett ikke umulig det heller. Det er jo ingen fasit her. Men jeg skal i alle fall legge ut en litt mer kontrastfylt versjon. Skarpt er det.
Torgny S.
Et eller annet går galt... Jeg får ikke lagt det inn.
Kristoffer L.
Heisann, tror det muligens har vært noe galt med innleggingen av bilder. Jeg så i alle fall en annen også, som hadde problemer med det. Det ordner seg sikkert, og hvis du kontakter redaksjonen, kan de også sikkert rydde opp i de mislykkede opplastingene. :-)
Kristoffer L.
Her har du fått lastet opp en alternativ versjon, ser jeg. Jeg synes kanskje det 'gror' vel mye sammen i de mørke tonene her. Tenker da på håret, partiet over øynene og det mørke i barten...
Torgny S.
Ja. Jeg har ikke fått noe tilbakemelding fra de ansvarlige i Foto.no. Men skitt au... Det er artig å prøve ut dette. Det var veldig skiftende lys den dagen og jeg passet på å spørre mannen om å få ta portrettet da solen gikk bak en liten sky. Jweg gjorde unna fotograferingen på under ti sekunder. (men hadde planen klar) Lyset er forholdsvis mykt, men det er likevel et høyt motlys som gir spesielt nakken og bakere del av skulderen uønsket mye lys i forhold til ansiktet som ligger i skyggen. Problemet i etterbehandlingen, er forholdet mellom å få opp en ønsket kontrast, ikke la det gro igjen og avdempe de lyse partiene. Det blir å ballansere mellom eksponering, kontrast og forsiktige justeringer på gitte områder. Jeg har helt nytt kamera og all fotografering i disse dager er på et slags forsøksstadium. Har laget en versjon til. Skal se om det er mulig å legge den inn. Takk
Kristoffer L.
Ja, tone- og kontrastbehandling er spennende, og flere forskjellige tilnærmingsmåter og teknikker kan brukes. Avveiningene bak er viktige, og de er ofte svært forskjellige fra bilde til bilde.

Jeg sier ikke at forslaget mitt er bedre, for slikt finnes det ikke fasiter på. Men hvis du for illustrasjonens skyld la ut utkastet mitt her, ville det være enklere å forklare det, og også få vist hvilke resultat som følger av hvilke konkrete avveininger og skritt. Det er vanskelig å få illustrert dette hvis leserne ikke kan se hva det innebærer for bildet.
Kristoffer L.
Der var det, ja, som versjon #9! Kan jo forklare hva jeg gjorde her: Jeg opprettet et justeringslag for kurver, men i stedet for å kurve-modifisere kontrasten, anga jeg svartpunkt og hvitpunkt i bildet. Til svartpunkt brukte jeg det svarteste punktet jeg fant (forstørret bildet mye opp, og plukket det svarteste punktet jeg fant i hans høyre øye). Som hvitpunkt brukte jeg det lyseste punktet jeg kunne finne i den store neseringen. Jeg syntes dette ga et så godt resultat for dette bildet (ivaretok alle toner, ga flotte detaljer både i lyse og mørke parti, og ga tilstrekkelige kontraster, uten utbrenning i høylys) at det ikke var nødvendig med kurvejusteringer. (Se f.eks. glansen i piercingene, refleksjoner i øynene, detaljer i håret osv.)

Bildet ble så til slutt beskjedent skarpet med USM etter følgende parametre (tilpasset denne aktuelle størrelsen): Radius 1, styrke: 100, klipping: 0. Med klipping på 0 ivaretas detaljene her omtrent slik de sees av øyet. Ønsker en noe mindre skarphet på små detaljer kan en f.eks. bruke klipping på 5 eller 10.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu