down
Tja, hva man skal si da når bildekritikken er død, kanskje litt som Fred Strømme; kjør på, skriv hva dere måtte ønske.
Om noen gidder en noe lunde utfyllende kommentar, setter jeg pris på det.



http://www.facebook.com/holmedalphotography
liker det, bare liker det.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_589999} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
En dalende fallskjerm, men med litt fantasi, kan man også oppleve en manet på vei ned i dypet.
Det kvadratiske formatet og skjermens plassering med dens tråder som går skrått ned mot bildekanten virker bra, og bildet trenger luften rundt, ikke noe tettere utsnitt...lys, kontrast og skjermens noe sammenfoldete form hever også bildet.
Du lærte vel ikke mye av denne kommentaren, har ikke noe å sette fingeren på, men du fikk ihvertfall min mening.

mvh Ulv
Ivan H.
Lærte og lærte, jeg fikk en innblikk i hvordan du ser på bildet. Jeg deler en del av dine positive meninger, eller du støtter opp under mine valg. Det er ok å ta med seg videre.
Bildet blir også diskutert i denne gruppen, der jeg har fått noen konstruktive kritikker OG diskusjon:
http://foto.no/grupper/kritikk

Der nevner jeg at jeg ikke ønsker tettere utsnitt, heller mer luft. Men har ikke noe mer å gå på her.

Takk for at du tok deg tid til bildet, Ulv.
Avsluttet .
Dette var da tøft. Jeg ser en fallskjerm som ikke er som den skal, og kombinert med at mannen er skjult, gir dette et intrykk av dramatikk. At fallskjermen er plassert såpass langt ned i bildeflaten, forsterker inntrykket at den er på vei ned (ref tittel).

Veldig ren komposisjon forøvrig, helt uten forstyrrende elementer. Liker godt hvordan du har fått himmelen så mørk, og det gjør at fallskjermen i sine lyse toner står veldig tydelig frem. Fin "smell" i bildet. Eksponeringen sitter som et skudd, og selv om fallskjermen er svært lys, er alle detaljer intakt. Teknisk upåklagelig (selvfølgelig). Ser ingen forbedringsforslag. Mulig et høydeformat (med mer luft oppe) hadde forsterket inntrykket av fallet. Dog er det kvadratiske formatet "strammere".

Forstår at du liker dette, det gjør jeg også.

Mvh Jens :)
johnny s.
Kan si noen ord om dette bildet siden jeg forstår at du liker å få forskjellige synspunkt fra en vanlig betrakter. Thumben syntes jeg lignet et makrobilde med litt irriterende skeiv komposisjon. Når jeg såg det var en kuttet fallskjerm syntes jeg først det virket litt kjedelig og innholdsløst. Så begjynte jeg å lure på hvorfor snorene var stramme når jeg trodde skjermen var på vei til å klappe sammen, altså ikke tatt i landingsøyelikket likevel, og skjermen er på vei ut? Mens jeg funderer over dette ser jeg kontrasten skjerm/ren bakgrunn er god og skjermen har en vrengt vridning som i seg selv har en elegant fasong og som sammen med virkningen av format og komposisjon gjør at jeg ser for meg at skjermen gjør en sleng mot venstre i fallet idet den åpner seg.
Inntrykket blir enkelt og stilrent, og spenningen for meg blir lagd av komposisjon og tanken på hvordan bildet er tatt. Det siste ønsker jeg egentlig ikke å vite. Det kan jo tenkes at skjermen ikke er av en type som en ville stole på ved hopp fra fly.. og siden bildet ikke gir noen referanser ang størrelse så overlates dette til ens egne funderinger, og det er bra.

Du viser til en serie der bildet inngår, og jeg syns også det gir enda mer der.
(Så er det nevnt at bildet med brostein ikke passer inn, men ikke hvorfor. Jeg syns det er fordi dette har stor forgrunn ute av fokus, og kanskje burde plenen vært jevnere og velfrisert for å stå i stil med de andre.)
/j
Ivan H.
Jens; takk for kritikk og beklager altfor sen tilbakemelding på den. Ang den mørke himmelen så har jeg justert den blå kanalen i s/h konverteringen og fått himmellen passelig mørk, uten at det går ut over overgangen til fallskjermen. Bør ikke dra for hardt i spakene her!

Jonny; tusen takk for en utfyllende kritikk. Synes det er fint du legger merke til snorer og hvordan fallskjermen er. Det er der cluet ligger og en som har hoppet selv hadde sikkert sett situasjonen for seg. Den kan være dramatisk men også kontrollert. Mer trenger jeg ikke si om den saken.
Etter litt sommerferie og noen turer (Tsjernobyl og Spania) har denne serien ligget litt latent. Men der kommer nok flere bilder. Om det kommer noen her på kritikken er jeg usikker på. Om du ønsker å følge med så har jeg en side på facebook og du kan følge meg på hjemmesiden min.

Ang dette bildet så er det tatt for en del år siden. Det har ligget i arkivet og ble ikke sett nøye på før i år. Derfor anbefaler jeg alle å ta en titt på eldre bilder dere har tatt for ofte ser du på bildene med nye øyner, og men en ny komposisjon kan man få et helt annet bilde enn det man såg for seg under opptak.

God sommer til dere alle :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu