Keep on truck'n in India - 7 versjoner
Absolutt ikke skrytebilder dette - bare dokumentasjon av hva man kan møte på indiske veier. V3 og V5 hardt croppet for å komme litt nærmere om enn i ruglete utgave. V6 og V7 eksponert for en del år siden i Mapusa. Ikke akkurat superkomp, men egnet til å vise hvilke rullende "kunstgallerier" man kan møte på veiene.
Som man ser er alle bilene av merke Tata som antagelig er verdens største selskap som setter megaselskapene i USA i skyggen. På bilfronten produserer de alt fra småbiler til lastebiler og busser. De driver med telefoni og internett samt at de har en masse hoteller for bare å nevne noe.
Hva transport med lastebiler har Norge og NSB noe å lære av India. På turen til Karnataka var dessverre kamera nedpakket da vi faktisk tre ganger møtte store godstog trukket av et diesel-lok. som hadde opptil 70 åpne vogner på slep og hva befant seg på de åpne vognene? Jo, der sto det på hver og en en lastebil og sjåføren satt enten inne i bilen eller rett og slett ute på vogna. Tenk bare på hva 70 frysebiler med fisk på godstog kunne spart veiene for slitasje og miljøet for forurensing. India har forstått hva tog kan brukes til. Jeg har sett lange tog med jernmalm gå oppe den bratte veien fra Goa og opp til Decanplatået med 30-40 vogner med heavy jernmalm - to lok. foran, ett i midten og to bak. Der kunne man ha noe å lære istdenfor å prøve å utnytte det indiske mobilmarkedet. Jeg blr storlig forundret hvis Telenor får tilbake sine 20 milliarder. Mine erfaringer etter 15 år er at inderne gir aldri noe tilbake hvis de først har fått handa på det. Der lever regelen om at den som har makta rår. men ting er på gang.

http://pbase.com/kneppen
Dokumentasjon med dårlig kvalitet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-09 10:52:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-05-09 10:53:34
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-05-09 10:54:13
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-05-09 10:54:47
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-05-09 10:55:18
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2012-05-09 10:55:50
    Versjon #7
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSamtlige tatt for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_587735} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Walter S.

At disse indiske sjåførene er meget glad i sine kjøretøyer, slik som de maler, og utstyrer dem med all slags utsmykniner, er lett å se. Flotte glorete farger og mye "stasj", spesielt på verson # 6 og 7

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Fargesterk og interessant serie.
Ja, det er slik de ser ut, de som legger ut på halsbrekkende smale fjellveier hvor sikt fremover ikke later til å være nødvendig ved forbipasseringer.
Tvert imot.
Det gikk et TV program for noen dager siden hvor truckførere fra USA var fraktet til India for å se hvordan de klarte seg på indiske veier og i trafikken der.
Det er ingenting for sarte sjeler.
Kjente meg godt igjen...... akkurat som du også vil gjøre.
Holder en knapp på kvintetten i orginalen.
Roar K.

Tror jeg har sett det programmet du nevner, Ketil. Indiske sjåfører kjører til det stopper selv om de ser at det ikke går. Veit ikke hvor mange lastebilvrak jeg så på en biltur fra Goa til Bombay og tilbake. Edruelighet bak rattet synes å være mer fraværende enn tilstedeværende for disse som kjører om natta..

Roar
Kirsten H.

Gamle slitere langs veien dette. Fin serie, fikk veldig sansen for v3. Den tror jeg du kan gjøre mer ut av. Hva med s/h til en forandring?
mvh Kirsten
Terje M.

Herlig serie av fargerike doninger. Ikke mer å si.

Mvh
TerjeM
Roar K.

Disse er nok ikke så gamle som de ser ut, Kirsten. Men inderne har en tendens til å bygge karosserier som vi anser som old fashion. men det er iferd med å endre seg.

Roar
Jan G.

Fargerike doninger dette som får hjulene til å gå rundt i India. Vi har kjørt på indiske veier og er glade for at vi overlevde. Jeg reagerte ikke så mye da det sto på, men etterpå kom angsten. Jeg setter en knapp på originalen. Den er dokumentarisk og ren i komposisjonen.
Mvh Jan
Avsluttet .

Fargerikt og tøfft dokumentert Roar..
Fin serie!
Hilsen Tove
Håkon Ø.

Her er det lastebile i alle varianter og farger, herlig presentert dette Roar.
Berit A.

Så det tv-programmet jeg også, og satt med hjertet i halsen. Ikke for mitt bare liv hadde jeg turt å kjøre der, langt mindre sittet på. Men det gikk jo greit med bare å tute og rygge litt. ;) For noen veger.
Flott dokumentasjon av fargerike doninger, og kjempefin tekst til. Likte alle bildene dine, men v1 viser jo alle og er veldig fint. :))
At Norge og NSB kanskje lærer etter hvert så jeg i dag, et godstog med godt over 50-60 stabler med tømmer.
Jostein G.

Likte best V6 fordi den var flott dekorert. Syntes det er en fin skikk å pynte på bilene...litt rørende og.
Flott tekst du serverer her. nedpakket kamera....det var vel noe kleint for en amatørfotograf...kameraet må jo være parat !

Kanskje Telenor burde konferert med Indiatravere som deg før de sjanset med 20 Milliarder i markedet der huhh.

Fargerike bilder og gamelfashion design...men sjarmerende.




Mvh Jostein



Olav Bjarte K.

Her har du kost deg skikkelig - langt fra Linjegods og andre norske selskaper. Mulig vi snart har dem her til lands på våre vinterveier?
Jeg velger meg V#6 med flott tatovering på tanken - fin vinkel og lys.

Vennlig hilsen.
ketil g.

Virkelig sært og overraskende fra deg igjen. Du er god på å "se" rundt deg og fange ulike motiv.

ketil
Oddmund K.

Artig og fin serie av de spesielle og fargerike truckene, og med interessant undertekst.
mvh Oddmund
Carsten W.

Jeg har sett liknende lastebiler også. Sjåførene er nesten forelsket i kjøretoyene sine og ble ikke lei å pynte de...
...til fotografens glede;)
Frode L.

Hei Roar.

Her var det litt av hvert å velge immelom, tydelig at de er glad i farger og "stæsj".

Nok en flott undertekst.

Frode.
Camilla A.
+1
Flotte og fargerike bilder. La oss håpe det ikke er forsent å lære Norge nye triks;-)

Flott at du bringer litt av India til oss. Tusen takk:-)

Mvh Camilla
Harald N.

Flott serie med intressant undertekst.

Harald
Harald N.

Flott serie med intressant undertekst.

Harald
Bjarte W.

Her skulle du hatt litt mer luft foran bilen i v6, men falt likevel pladask for dette bildet. Herlig av den flott dekorerte lastebilen med den gamle spinkle tilhengeren bak (kan i hvertfall se slik ut c",)

- Bjarte
Avsluttet .

Er det sirkus som har ankommet byen:) Ja de liker tydeligvis sterke farver der nede i herlige Goa, for jeg hadde helst hatt lysst til å dratt ned dit om vinteren jeg og, men tilfredsstiller nok ikke krava om støtte enda ihvertfall:)
Jaja, men det var en herlig samling fullt dugenes lastebiler som nok alltid er overlastet på sin ferd langs møkkete veier.
V3 ble da ganske grusom, hehe. Men gøy er det lell.

mvh arild
Roy Arne K.

Hei Roar
Jeg har sett på disse kassebilene og det som slår meg er fargene som de velger å bruke på dem - herlige- ellers så er det en fin dokumentarserie du viser oss her, mere er det vel ikke å si - her er jo det meste sagt, bortsett at det hadde vært artig å tatt en tur ned dit.

RAK-foto
Lars Ivarson F.

flott frå den lokale transportgiganten..likevel v3 og v7 blir mine favorittar..flotters
Sissel Elisabeth H.

Fargerike kompakte kjøretøy fint oppstilt for fotografering. Ser for meg doningene på smale veier med lite sikring mot div skråninger. Takk for titten og informasjonen.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Heidi N.

Likte originalen veldig godt. Fint utsnitt, og som alltid fascinerende fargespekter. Imponerende og særpreget bilpark....
Heidi
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu