Melkeveien over Grytdalen, Telemark
Utstyr
  • Canon 5D II
  • Leica R 21mm Super Angulon
  • Brennvidde21mmmm
  • Blenderf/4
  • Lukker30s
  • Nei
  • AnnetStativ og telt og en skikkelig varm genser;-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_584446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjørn L.

Wow.. Dette var bra, bare og sitte å nyte...

Likte de opplyste trærne og lyngen i forkant samtidig som at stjernene kom fint frem...

Tenker den varme genseren gjorde utslag på resultatet =)

Tobby
Morten Ø.

Takker og bukker!
Stjernebildet er Kusken, stjerna i midten er Capella, Venus skinner gjenom treet nederst, og så hadde jeg griseflaks med stjerneskuddet inn fra venstre. Landskapet er lyst opp med lommelykt de 30 sekundene eksponeringen varte. Kjæresten min sov i teltet bak meg og gikk glipp av det hele:-) Grytdalen er et relativt ungt naturreservat, men om en 20-30 års tid blir det ganske kult der.
Tommy P.

Forgrunnen blir kanskje litt i overkant lys, i forhold til resten av bildet. Men ellers var dette er kjempefint bilde. Liker måten trærne bretter seg rundt himmelen for å ramme den inn. Flotte farger på den stjerneklare himmelen, og som du selv sier, så ble stjerneskuddet prikken over i´en. Enig med Tobby at bildet nok hadde blitt helt annerledes hvis den varme genseren ikke var til stede. ;)
John B.

Ett flott stykke arbeid dette her! Synes også at forgrunnen er noe lys her...
Kan kanskje dempes litt uten at det ødelegger for resten av bildet?
John B.
Lars Ivarson F.

Samd i at lyset iforgrunnen kunne ha vore litt dempa, men likevel eit sjåverdig og interessant bilete..flotters
Morten Ø.

Takker for de mange komentarene!
Skjønner kritikken om forgrunnen. Lett å fikse i Photoshop:-)

Slike kvelder må planlegges. Jeg viste at månen ikke kom opp før på morgenkvisten, og værmeldingen lovet en skyfri natt. Jeg konfererte også med Planisfæren min, som viste Melkeveien lavt i nord-nord-vest ved midnatt. Grytdalen smalner av i nordenden i et skar som heter Klemma, og vi slo leir med dette i tankene. Jeg satte opp stativ og kamera tidlig på kvelden for å få riktig utsnitt, så kneppet jeg av kameraet og tok en liten blund. Da jeg sto opp var det så mørkt at jeg ikke kunne se hånden foran meg, men det er vel disse øyeblikkene 6400 ISO er til for:-)
Rita H.

Dette var flott, og kan nok passe på en vegg.
Skjønner det er godt planlagt og godt jobba :)

Hilsen Rita
Tor A.

Enig med di over at bilde er interessant. Jeg har så lyst til å ta et slik bilde selv men skjønner jeg må reise litt. (for mye lys forurensing her jeg bor)

Mvh Tor
Morten Ø.

hei Tor,

Du bør helst være 10 mil unna en storby for å unngå lysforurensning. Og sjekk hvor månen står på yr.no.
En komplett pakke turutstyr for å telte ute bør ikke koste deg mer enn 5000,-. Du finner mye brukte telt, sekker og soveposer på finn.no. Takk for feedback!
Ole Jørgen N.

Veldig bra! Noe stjernespor allerede ved 30 sek eksponering ser jeg. Hadde ant. vært unngått ved 10-15 sek. Kunne du evt. tatt flere eksp av stjernene og så stacket disse sammen med det ene bildet med de opplyste trærne? Forøvrig: Telemark rocks! Hilsen tidl. Søve elev.
Morten Ø.

Hei Ole,

Stacking er mest effektiv på planeter og sånt, og stjernespor er ikke til å unngå dersom man vil ha med forgrunn. Jeg har lite lyst til å legge inne en forgrunn som er annerledes eksponert enn bakgrunnen. Det ser fort kunstig ut, men jeg tar poenget ditt. Stjernespor er avhengig av forstørrelse. Jeg bestemte meg for å gi f.... i korn og stjernespor, og dro til med 6400 ISO 30 sek. og Leica 21mm på åpen blender, fullstendig klar over hva "skadene" kom til å bli:-) Jeg hadde imidlertid bestemt meg for å ikke printe bildet større enn A5, og da kommer ikke de tekniske svakhetene til å være så synlige. En 24mm f.1,4 står selvfølgelig på handlelisten min ...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu