Godt brukt! Taubåten "TIGER" i Fredrikstad.
Bare baugen på en gammel taubåt som jeg gikk forbi med min GH2 over skulderen. Prøvde å utnytte 9:16-formatet som dette kamera har i full oppløsning 16,1 Mp.

Panasonic GH2 er - såvidt jeg vet - eneste kamera som ved bruk av 9:16 formatet IKKE cropper sensoren for å oppnå det lave og avlange formatet, men har stor nok sensor (som egentlig er på 18Mp) så alle formatene ligger godt innenfor en sirkel, slik at man kan ta ut den lovte 16Mp-oppløsning!
Fikk i dag greie på litt av historikken til denne båten: Opprinnelig en tysk steambåt som het "Schleppko 11" som kommer opprinnelig fra Hamburg. Ble bygget som steamslepebåt i 1907 og kom, via omveier til Fredrikstad.
Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-18 00:46:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-04-18 00:50:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-04-18 00:51:18
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-04-18 09:10:24
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-GH2
  • Panasonic LUMIX G Vario 14-42mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH Mega O.I.S.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_584284} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Interessante detaljer fra det jeg tror må være et veteranfartøy.
Likte det "skrikende" røde.
Jeg synes det var spennende å se resultatet med det analoge Olympus objektivet.
Er jeg helt på villspor når jeg føler at det ga enda mer detaljer i baugfenderen?
Da må jeg hente frem og tørke støv av det jeg har liggende på kistebunnen min.
Solvår B.

V1 - Flotte detaljer fra et maritimt miljø. Jeg regner med at denne fortsatt er i aktiv tjeneste, eller....?
: ) Solvår
Olav Bjarte K.

Jern og klink, arrete og nedslitt - men fortsatt i vigør. Som vanlig gir du oss valgets kvaler blant flere versjoner. - Det blir V#3, denne gangen ikke fordi du har brukt snadderobjektiv - men fordi bakgrunnen er rolig og fin, og fargen er litt mer dempet og naturlig (Mellom original og V#4). I S/H-versjonen tror jeg at jeg ville ha nyttet den kanalen som gir det lyseste inntrykket av sinober (Hvis denne ikke allerede er nyttet) for å øke spranget mot det blå i vannet.

Bil, motor kjøretøy?. Jeg sliter med dette - som jeg antar du gjør òg (Tenk å nedgradere/henvise Radichen dit!) - og tar meg friheten til å foreslå "stilleben" for dette bildet.

Vennlig hilsen.
Håkon Ø.

Herlig og fint utsnitt av den gamle sliter på Glomma. Har sett disse i aksjon en gang jeg var oppe i elva med egen båt, verdens største seilskip uten hjelpemotor lå i Fredrikstad. Knall hard strøm gjorde det til en spennende seanse å se hvordan de tauet og loset dette skipet ut igjen. Går for v3 denne gang, selv om alle utsnitt er fine.
Roar K.

Her har jeg sansen for hele serien. V2 i svarthvit får kanskje fram nostalgien litt ekstra.
I V4 ville jeg kutta ytterligere 3 mm nede og fått linje som munner ut på nedre ramme svært nær krysset litt lenger til venstre hvilket vil gi litt mer luft fram til hjørne. Hvorvidt dette bedrer perspektivet og øker spenningen - eller om det rett og slett er flisespikkeri og unødig pirk fra min side får helle være et åpent spørsmål.

Roar
Avsluttet .

Et flott utsnitt og klare fine farger som forhøyer bildet..Flott!! V1 er min favoritt!!

Hilsen Tove
Jan G.

Originalen for meg. Tett beskjæring gir mye rødt. Den ser slitt ut, men er sikkert fortsatt i drift. Naturlige farger og god komposisjon.
Mvh Jan
Lars-Anders M.

Fakta om Den röda båten

Priser:
10 bäddsrum 260 kr / pers.
3-4 bäddsrum 310 kr / pers.
Dubbelrum 650 kr för en våningsäng, 750 kr för dubbelsäng eller två enkelsängar.
Enkelrum 520 kr.
Samtliga priser är inklusive lakan. Frukost kan beställas vid incheckning för 65 kr eller köpas direkt för 90 kr.

Men det er ikke denne båten. Liker den
Walter S.

Hjertelig takk for aktivitet her inne og hyggelige kommentarer. Nostalgi er alltid noe som fenger!

@ Kjetil: Gamle, analoge Olympus objektiver er som regel av god optisk kvalitet. Idag er det mest to grupper fotografer som bruker disse. Den ene er m4/3-eiere (som meg) og den andre er Sony NEX-brukere. Til begge disse systemene finnes det et utall av adaptere som brukes mellom kamera og objektiv for å få rett registeravstand til sensoren (husk, at det i analoge tider var større avstand mellom filmplan og bajonett p.g.a. speilkassen). Dette OM-system 55mm f/1.2 er særdeles bra til f. eks. portretter innendørs i naturlig lys, men når det stoppes ned til f. eks. f/5.6 eller f/8 så duger det bra til slike bilder som her.

@ Solvår: Joda, disse gamle taubåtene er fremdeles i daglig drift her på Glomma.

@ Olav Bjarte: Når du snakker om s/h-kanaler, så faller jeg av lasset. Mine digitale sort-hvit kunnskaper er meget skrøpelig, serru!

@ Håkon: Ja, strømmen kan gå ganske så stritt her, spesiellt rundt Isegran der hvor Glomma deler seg i Østerelva og Vesterelva. Der er det mange undervanns-stryk, så taubåtførerne er rene kunstnere på ælva!

@ Roar: Joda, du måtte jo finne en linje som går ut i et av kryssene. Jeg burde jo ha forutsette det - men gjorde det ikke. Jeg kaller det for Roar-effekten. ;o) Men det er alltid like hyggelig å få kommetar fra deg!

Mvh,
Walter

P.S.: P.g.a. en del spørsmål her, så har jeg lagt ut enda et bilde (versjon #5) som forklaring, og for å gi noe overblikk for de av dere som ikke er lokalkjent.
Erik L.

Masse herlige detaljer. En "ekte Schøffthaler" :)
Fotografisk fint motiv og interessante velbrukte detaljer, men også teknisk svært interessant informasjon.
De gamle Zuiko-objektivene var skikkelige saker.
mvh. Erik
Sissel Elisabeth H.

Fargerikt detaljert og fint. Man kan her se at den har vært i bruk over en lang tid. Sikkert en gammel sliter. Fint lys i bilde. Liker best orginalen.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Walter S.

Hei Erik og Sissel Elisabeth, og takk for hyggelige kommentarer her inne!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu