Mt Cook
Utstyr
  • Nikon D700
  • -
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetHDR. Satt sammen av flere eksponeringer slik at både forgrunn og bakgrunn blir fornuftig eksponert.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580841} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Erik R.

Dette må være ett av de beste HDR-bildene jeg har sett. Motiv og komposisjon er perfekt, og eksponeringen(e) sitter som et skudd.
Jeg kunne ikke si at det var satt sammen av flere eksponeringer før jeg så det i teksten. Et bilde som hører hjemme på en vegg, i ramme og ikke bare på en dataskjerm!
Geir B.

Wow, tusen takk, Erik. Jeg synes målet med HDR er å gjenskape virkeligheten slik den ble oppfattet der og da uten denne kunstige typiske HDR "tone mapping'en" man ofte ser. Poenget er å få både forgrunn og bakgrunn til å komme frem slik øyet oppfatter det. Du inspirerer meg til å prøve mer av dette.

MVH


Geir
Geir B.

Kan forresten legge til at bildet er tatt fra utkanten av Mt Cook village på ca. 700 moh. Toppen er på 3754 moh. Ikke så imponerende i forhold til en del fjell i Alpene, f.eks., men dette er likefullt er "seriøst" fjell, og det tar flere dager å komme seg opp. Her finnes ingen gondolheiser som bringer deg opp i 3000 meters høyde, så det er bare å ta beina fatt fra 700 moh. I praksis må man sette av en uke om man har tenkt seg til topps.
Tom-Runar J.

Virkelig et hdr du kan være stolt av. Har har du fanget et flott bilde som du har sikret alle detaljene i. Enig i at slike hdr-bilder som dette fortjener denne formen for naturtro behandling, så kan man leke seg med andre motiv som egner seg og tåler at strikken tøyes. Virkelig flott, ser for meg dette som 2000-delers puslespill i påsken.
Erlend S.

Herlig HDR-effekt! Det føles ganske tredimensjonalt. Stofflighet til å ta å føle på. Det eneste jeg ikke liker fullt ut, rent teknisk er at de forrerste åskammene har fått en mørk rand.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu