Audi A3 HDR
Tok dette bildet for å øve meg på HDR. Poenget mitt er å oppnå bilder som kunne vært på fremsiden av magasiner. Bildet er satt sammen av 3 eksponeringer.
Jeg er selv fornøyd med bildet, men synes at det ble litt støyete etter redigering.
Utstyr
  • Canon
  • Standard 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMerget og redigert i Photomatix, gjort skarpere med highpass i Photoshop og redigert i Lightroom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_579179} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Carsten W.
+1
Det er ikke noe galt med å ha hoye ambisjoner;)

Jeg tviler at kunnskapene mine holder til å bedømme forsiden-fotografi men jeg skal si hva jeg ser:
Eksponeringen har du truffet ganskje bra, jeg syns. Bare lyset til venstre er litt utbrennt.
Jeg skønner idéen din med matchende bakgrunnen men valget ditt var altfor kjedelig, sorry. Et fjellvegg eller flere graffitti?
Vinklingen er jeg usikkert på. Bilen virker ganskje voldsom og stenene foran bilen gir en fin grafisk effekt men avlenker samtidig.
Hvis du har mulighet så kunne du jo prøve en gang til fra forskjellige perspektiver og mindre vidvinkelbruk.
Walter S.
+1
Nå er ikke jeg noen bilentusiast, men synes vel at du har kommet ganske godt fra det, hvis man ser på bilen isolert. Glatt og fin og vel eksponert.

Jeg har litt problemer med bakgrunnen og underlaget den står på, noe som "clasher" med bilens opplagt pene og glatte fremtreden. Samtidig som bl.a. de betongsøylene forstyrrer inntrykket og denne taggingen absolutt ikke appelerer til målgruppen som eventuelt skulle ønske å kjøpe denne bilen (hvis vi nå snakker om et reklamebilde, som du jo antyder). Jeg ville ha holdt større avstand mellom objketet og bakgrunnen for å "softe" ut bakgrunnens forstyrrelser.

Jeg undres bare over instillingene du har brukt.

- Hvorfor ISO 1600 ? Såpass høy ISO øker selvfølgelig støyen betraktelig. Spesielt til bilder som skal gå gjennom en ToneMapping i Photomatix - som ytterlige forstereker støyen, spesielt i undereksponerte felt.

- Hvorfor kombinasjon f /6.3 (vel det kan hende du har regnet ut DOF'en til denne blenderåpningen, men
- hvorfor da eksponeringstid på 1/320 sekund? På et objekt som står dønn stille?

Regner med at du har brukt stativ og da kunne du ha eksponert meget lavt (1/60 del eventuelt, eller ennå lavere) og heller skrudd ned ISO til 100, som ville ha gitt deg den beste forutsetning til å unngå støy.
Alt dette henger sammen. Kunne vært artig å høre din begrunnelse for at du har valgt som du har. Skal du unngå støy så bruker man lavest mulig ISO.

Mvh,
Walter
Even S.
+1
Flott bilde, her er virkelig bilen i fokus! Det som drar litt ned er stagene til nakkestøttene inne i bilen, hadde disse vert justert ned hadde det ikkje dradd noe oppmerksomhet mot det, men ellers bra!
Julian J.

Tusen takk for hurtig og konstruktiv kritikk!

Jeg ser det nå som Carsten sier det, at fargene har brent seg litt på venstre side desverre. Ellers skulle egentlig bildet tas på plassen ved siden av med mer "spennende" graffitti, men der stod det selvsagt en bil parkert... Var litt usikker på vinkelen selv, ble ikke helt enig med meg selv så sa meg fornøyd med dette.

Angående innstillinger, så skal det først nevnes at jeg enda er amatør når det gjelder fotografering. Har hatt speilrefleks siden jul 2011. Grunnen til at jeg valgte en stor blenderåpning ( og lukker-automatikk som fører til den raske lukkertiden) var pga mørke omgivelser UTEN stativ, da det jeg har bestilt enda ikke er kommet.

Ang. ISO er dette en glippe, rett og slett. Dette har jeg ikke sett før nå, har glemt å stille inn denne på dette bildet..

Setter stor pris på tilbakemeldingene, og skal ta alt dette i betraktning ved senere fotograferinger.

Mvh, Julian
Geir K.
+1
Flott bruk av HDR. Du har allerede fått gode råd fra Carsten og Walter. Kul bil, Audi er min favoritt.

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu