Før det spirer - i bøkelunden
Landskapsfotografering dreier seg mye om god planlegging. Det skal rekognoseres, kameravinkel, brennvidde og lys skal vurderes i forhold til topografien - og man skal møte opp på stedet når forholdene er slik som planlagt. Nok en fotomorgen ble resultatet annerledes. Jeg hadde planlagt gylne motlys soloppgangsbilder av bøkestammer (Fagus sylvatica) i morgentåka. Tåka forsvant bokstavelig som dugg for sola. Da ble det noen mer ordinære skisser i vanlig sidelys i selskap med svartspetten. Dette bildet er tatt 15.3 i år. Bilde bilde nr. 615779 er tatt 3 mai et annet år i samme lunden. Jeg har et vakkert under å vente på!
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-18 09:39:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS-1Ds Mark II
  • Canon EF 17-40 L
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 50, stativ, trådutl., man. fokus, man. eksp., kelvin 5400.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_579161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Hei V2 ble min favoritt her..nydelige farger og fint lys og god skarphet!!
Fin sødag til deg!
Hilsen Tove
Torbjørn L.

Hei i motsetning til Tove likte jeg best V1 for åpenheten, man kan liksom bare forstille seg hva som er i vente når spiringen er kommet i gang

Hilsen Tobby
Heidi N.

Nei, ting blir ikke alltid som vi tenker, men her har du fått to fine bilder med fin ro og godt teknisk innhold. Jeg faller spesielt for v2. Det er noe spesielt med lysets gjenskinn i både blader og trestamme. Vakkert! :)
Ha en fin dag!
Heidi
Walter S.

Se der var det. Bilder fra bøkelunden. Har gått og ventet på de, men du er noe tidlig ute i forhold til spiringen av hvitveis. Men bra som en rekognoseringstur, som du jo skriver om.

Kjenner faktisk igjen området, p.g.a. de "falne kjempene" til venstre og rett frem - enda jeg bare har vært der 1 gang - versjon 3 i bilde nr. 621675 som er fra samme sted.

Liker godt sidelyset og dette virrvar av grener mot blå himmel, og så var det trærnes skygger på den løvfylte bakken.

Mvh,
Walter
Håkon Ø.

Et flott motiv dette med vakkert lys, liker komposisjonen din her, ser ryddig og fin ut, ble veldig severdig.
Trygve B.

Ja, jeg går også for v2. Det var noe spesielt med det bildet. Lyset satte en ekstra spiss her. Bøkeskog er helt nydelig. Du fikk frem litt av den følelsen som oppstår når en vandrer i en slik skog: ro og stillhet. Mvh Trygve
Lars Ivarson F.

samd med trygve..flotters
Vidar K.

Jeg så bildet og tenkte; "Har jeg ikke sett noe tilsvarende før?"
Og det hadde jeg.

Så nå har du satt standarden.
Du bør ta et månedlig bilde av denne bøkelunden så vi får med oss endringene igjennom et år
kanskje du kunne lagt en serie utav det :-)

hilsen
Vidar K.
Olav Bjarte K.

He-he, du husker den Vidar? Ikke verst! Det blir noen økter i lunden tenker jeg, men den er fredet som reservat, så det blir mye hopp og sprett for ikke å tråkke i salaten. - Og litt respekt må man også ha - her er gravlagt mange mennesker - selv om tiden har gjort dem til støv...
Vh.
Avsluttet .

Hei
synes V1 hadde mest i seg og potensial for å bli ett flott skogsbilde, rett tid og sted så blir det et flott bilde.
Ang. Planelgging så sa Morten Krogvold en gang At "motorsag" er ett favoritt verktøy,:) ikke sikkert grunneier synes det men, for å få ett bra bilde bør det rydes godt i bilderuten.Men tørris er jo noe som kunne vært fint her :)
God helg.
Hilsen
Ulf.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu