Kjøkøysund i februar
Lengselen etter vinterbilder fra eget kamera er så stor at jeg måtte helt tilbake til februar 2010 for å finne noe som kan kompensere for den snøløse vinter vi hadde her i Østfold i år. Denn vinterens bilder har for det meste bestått av brune, sorte og grå landskaper ellers. Jeg savnet snøen som "rydder opp" i naturen og gjør den om til et eventyrlandskap.
Vi ser her i forgrunnen rester etter det gamle og nå forfalne fergestedet fra Kråkerøy over sundet, til Hvaler, fra før Hvaler ble landfast med både Puttesund- og Kjøkøybro.
Stille og rolig, nesten idyllisk på en måte. Imponert over den lille G1 sin oppløsning og skarphet / kontrast i kitobjektivet.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-G1
  • Panasonic G Vario 14-45mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO 100 - Aperture priority - stativ - 5 forskjellige eksponeringer med (som regel) 0,7EV i mellom (fast blender - varierer med lukkertiden), gir meg de rike mellomtoner i HDR'en som jeg fortrekker.
    Bruker noe som heter: DynamicPhoto-HDR versjon 5.0.2 fra www.mediachance.com
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_579101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Håvard F.

Synes dette blei pent. Nesten som et maleri
Flott Walter
Mvh
Håvard
karin s.

Skikkelig flottt,fargene bare er der og vinklingen,skarpt,nydelige.
Lars Morten B.

Glimrende vinterfoto. Blikkstille og fine speglinger i sjøen.

Mvh,

Lars M
Thomas S.

nydelig stemning og kjempe fine farger. God kompsisjon.

Mvh Thomas
Eirik B.

Virkelig stemningsfullt vinterbilde. Flott med speilingene. Kompet virker balansert og er i alle fall behegaelig å hvile øynene på.

Flott lys.

Mvh
Eirik
Carsten W.

Henger meg på rosen ovenpå: pent og rent og beundringsverdig kvalitæt. Gratulerer!
Bjarte W.

Det første som slår meg her, er hvor skarpt bildet er i hele dybden. Fine farger og lys som alltdid, og en flott komposisjon. Liker speilingene i det stille vannet.

- Bjarte
Håkon Ø.

Et flott harmonisk vinterbilde som oser av ro og stillhet. Komposisjon, skarphet, farger og speiling alt man kan ønske seg i et flott bilde.
Walter S.

En takk til Håvard, Karin, Lars Morten, Thomas, Eirik, Carsten, Bjarte og Håkon, for vennlige ord i kommentarene!

@ Bjarte: Angående skarpt og klart i hele dybden. Dette har mest med været å gjøre. En par timer før dette bilde ble tatt var det skyet med lett tåke over hele Tangen. Plutselig lettet tåken og i løpet av en time eller to ble luften med ett så klar at det var nesten "synlig". Og så var det helt blikk selvfølgelig, og da er det ideelle forhold for å ta AE-Brackets til HDR fordi ingenting beveger seg i mellom eksponeringer.

Mvh,
Walter

Avsluttet .

Underbar vinterbild! :)Kan bara hålla med ovanstående talare.

Mvh
Jeanette
Knut Georg F.

Idyllisk vinter i pastell.
Mvh Knut
Heidi N.

Krystallklart og vakkert vinterbilde. :)
Heidi
Olav Bjarte K.

Et lyst, lett og vinterlig motiv med mange detaljer. Pastellen i skyene og speilingene i sjøen bryter med den blå pastellen som er bildets lød,- en fin harmoni. Jeg flytter betongblokkene inn og ut av bildet flere ganger, men som ihuga dokumentarist er de akseptert til slutt. En hyggelig vandring i det walterske landskap. Takk for meg!

Vennlig hilsen.
Walter S.

Takker også Jeanette, Knut, Heidi og Olav Bjarte for hyggelige og oppmuntrende kommentarer.

@ Olav Bjarte: Akkurat det å rokere blokkene, som du skriver, har jeg også prøvd i flere omganger. Kutter jeg de vekk, så forsvinner noe av den fine speilingen av pælebrygga, og den vil jeg beholde.

Mvh,
Walter
Stein Adler B.

Velger meg dette blandt alle dine vel gjennomarbeidete bilder, Walter. Du innehar en teknikk ( og et øye ) for slike stedsmotiver.
Flott dybdevirning, og et bilde som er oppbygget av mange enkeltelementer som "balanserer"glimrende i billedflaten. I tillegg skildrer den vinterkulden når den er på sitt beste :-)
Samtidig takk for mange kommentarer på mine bilder.
Setter stor pris på slikt . Mvh Stein
Walter S.

Det var da svært hyggelige ord, Stein Adler. Takker og bukker.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu