Vandrefalk
I disse dager er Vandrefalkene tilbake på hekkeplassen sin. Den plassen er de gjerne tro mot hele sitt hekkende liv. Hannen er oftest først ute, der har han sitter på sitt faste sitteplass, og fronter sitt hvite brystparti ut mot luftmassene. En fantastisk skapning. Dette bilde er fra i fjor.
Utstyr
  • canon 1D mrkIV
  • Canon eos 500 mm f4 is
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBilde er kraftig croppet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger237
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_579069} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Harald N.

Eit fantastisk bilete av ein fantastisk skapning.
Skarpt og fint av fuglen med ekte falkeblikk.

Mvh Harald
Roy Arne K.

Hei
FOR et blikk denne skapningen har. Sylskarpt sel om du har croppet det kraftig som du sier. Det eneste er litt synd at vingen ble kuttet nede - tror ikke det er meningen - eller???

RAK-foto
Bjørn Aksel B.

Joda croppingen var ment som den er Roy. Bare et utsnitt.
bjørn a
Duy P.

Selv cropping men sylskarpt og herlig blikk.
Regner med du kommer med åretsbilder snart.

:) duy
Kjell Ivar Ø.

Nært nok ja.
Ypperlig av den sjeldne vandrefalken.
Skulle gjerne hat denne på brikka.
Kjell Ivar
GEIR MAGNE S.

supert, så tett på.. en fin mulighet til å studere den flotte fjær drakta.
Odd Chr. K.

Synes utsnittet ble tøft. Herlig positur. Flott fargematch fugl/bakgrunn.
Odd C.
Frode L.

Hei.

Rålekkert av falken, skarpt med fine detaljer i flott utsnitt, flott lys med fine farger mot en bakgrunn som passet veldig godt til falken.

Frode.
Håvard F.

Knallbra. Dette kan du Bjørn Aksel
Mvh
Håvard
Marit O.

Så detaljert og flott bilde av den, med et flott blikk Bjørn Aksel !

Mvh

Marit
Avsluttet .

Har ingen sans for dette bildet. Synes ikke komposisjonen holder mål for å si det mildt! Vandrefalken kjenner jeg, fant mitt første reir i 1973. Et av Norges første ?) Skjønner ikke hvorfor en dyktig fotograf som deg legger ut et slik bilde?

ps! Denne kommentaren er gitt i beste mening av en som kun er prøvemedlem her!

SES









Jostein G.

Skarpheten og det faktum at det er en vandrefalk samt posituren gjør jo at bildet er knall, men jeg savner faktisk at du ikke har tatt med resten av fuglen i komposisjonen. Likevel et imponerende bilde og detaljene kommer godt frem. Jeg forstår det slik at dette er en " vise seg frem " positur ! ?


Mvh Jostein
Bjørn Aksel B.

Her strekker den bare på kroppen Jostein. Hvis du ønsker "resten " av fuglen kan du ta en titt på et par jeg har lagt ut før av samme falken_)
Bjørn A
Bjørn Aksel B.

Stein Erik, overså kommentaren din, og den respekterer jeg fullt ut. Særlig at du ikke har sans for det. Likevel er det i mine øyne et tøfft utsnitt, og det er min mening. Skjønner at du ikke er særlig oppdatert på fugl, når du får deg til å tro at 1973 er et betydningsfullt år for Vandrefalk. I Norge hekket vandrefalken spredt over hele landet frem til ca 1940, og ble av flere grunner i mindretall og nesten borte frem til slutten av sekstitallet. Også av flere grunner er vandrefalken i dag forholdsvis tallrik til en slik art å være.
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Hei!

Beklager en noe klønet kommentar. Bildet er teknisk fint, men det er beskjæringen/komposisjonen som ikke falt helt i smak. Men det viktigste er at du selv er stolt, og fornøyd med eget bilde. Ellers er det fint at du tok kommentaren på en positiv måte :-).

Når det gjelder historikken til vandreffalken har du helt rett. Som du nevner var besanden nærmest utryddet pga miljøgifter (bl.a. DDT), men begynte å bygge ssg opp igjen på 70 tallet, og er idag temmelig vanlig - heldigvis.

Regner med at vi får se mange flotte vandtrfalk bilder fra deg framover her.

SES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu