I'm just as good as you.
Dette er fra et prosjekt jeg hadde på skolen fra Februar. Det handlet om hvor man starter og hvor man finner inspirasjon fra, og ser hvor du ender til slutt.

I dette bildet tok jeg utgangspunkt i "Madonna" fra Edvard Munch.
I sammenlighning med Madonna, så er dette også om femininitet, selvsikkerhet og hvilke øyne man ser det igjennom.

Grunnen til at jeg valgte en mann istedet for en kvinne, var at jeg ville sette lys på grensene i dages samfunn, hvor vi stadig mister "fordommene" for hva som er direkte kvinnelig og hva som er for "menn." I dag bruker gjerne menn mer produkter enn det kvinner gjør, og det er ikke lenger en stor forskjell på hvem som er hjemme med barna osv. Likevel, blir ofte femnine gutter sett på som litt homofile, siden de bryr seg om utseendet sitt, og tar vare på det. Derfor ville jeg fremstille denne mannen som om han er stolt av hva og hvordan han er, og det er ingen som kan dømme han.

Under Romertiden, var det vanlig å fremstille menn som muskuløse og i en setting hvor de ikke viste noen sterke følelser. Dette ble gjenskapt i skulpturer, og jeg valgte å gå mer mot den veien enn at det skulle ligne på et maleri. (Så jeg har forandrer litt på hud og lys i Photoshop etterpå)


Jeg synes det setter fint lys på feminitet hos gutter/menn i dagens samfunn, og personlig synes jeg at alle skal få den muligheten til å være seg selv uten å bli dømt.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_578987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Jeg liker lyssettingen/Etterbehandlingen slik at huden har blitt helt lys, men jeg opplever at det står litt i kontrast til det du skriver om den metrofile mannen som er opptatt av eget utseende. Men det er kanskje meningen? Han er så trygg på seg selv at han ikke trenger brunkrem, solarium og hårfjerningsprodukter?

Når det gjelder Tittelen synes jeg den også krasjer litt med måten du ønsker å fremmstille han. Tittelen antyder (for meg) en person som er usikker og må overbevise seg selv om at han ER like mye verdt og er like bra som andre. Ikke en tittel som utstråler selvtillit og et sterkt selvbilde slik jeg ser det. Men dette blir selvsagt bare min tolking av ordene - andre vil ha en annen tolkning.

Fremmstillingen er mer androgyn enn feminin/maskulin, selv om håret for meg gir noen myke og kanskje "feminine" assosiasjoner.

Det er synd at ene albuen er klippet, for jeg liker geometrien og de indre og ytre trekantene som dannes av armene/albuene og kroppen.

"Madonna"-referansen er åpenbar og tydelig, og jeg synes det er spennende å bytte ut modellen med en mann. Det er interessant hvordan lyssetting og positur til tross for nakenhet ikke gir noe erotisk tilsnitt i mine øyne, og jeg tar meg i å tenke hvorfor det er sånn.

Kanskje kunne mer lek med lys og skygge bedre fått frem denne tosidigheten jeg opplever at du beskriver. Feminin/maskulin, Homo/hetro, mann/kvinne, selvsikkerhet nok til å posere med kraft, usikker nok til å måtte sammenligne seg med andre...

Spennende bilde som satte i gang mange tanker her.
Ann Charlotte V.
Dette gir meg mye oppmuntring til å tenke mer over hvordan jeg vil fremstille bildet, og teknikken skal jeg definitivt tenke litt mer over!

Tusen takk for konstruktiv kritikk, dette setter jeg veldig mye pris på! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu