Rome (Narthecium ossifragum)
Romen her ble fotografert på ei myr like før sola nådde horisonten. Lyset traff akkurat på riktig sted slik at bakgrunnen ble liggende i skyggen.
Utstyr
  • Olympus Camedia C-5050Z
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFotografert med den såkalte ''Super-makro-funksjonen'' på kameraet. Litt aluminiumsfolie ble brukt som reflektor. Bildet utgjør ca. 50% av originalen, er skarpet opp litt i PS + litt USM.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger172
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_57853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Marianne M.

Hei Bjarne.
Kan ikke si noe annet enn vakkert jeg! For et utrolig flott lys som falt på blomsten.Nydelig blomst forresten!Godt å se på.
Vennlig hilsen Marianne
Marit E.

Nyyyydelig! Et fint lys på blomsten, sitter bare og lurer på om jeg i det hele tatt har sett denne arten før. Vokser den bare i myrlendt terreng?
Marit
Eskil O.

Flott fargeklatt, sommelig, skarpt.

Eskil.
Avsluttet .

Dette er virkelig bra. Makrofotografering er _ikke_ lett. Godt planlagt og veldig godt gjennomført. Ser ut som alufolie-reflektoren din gjør jobben på en høyst akseptabel måte =)

-marius
Tom E. F.

Et meget ''spiselig'' bilde!
Godt gjennomført i alle deler!
(Så får diskusjonen gå om den er like spiselig for de med ull og 4 bein...)
mvh Tom
Avsluttet .

Et fint bilde med spesiell belysning. Allumineumsfoliet har så helt klart en stor effekt på skyggene som dannes i blomsten. Ble liksom mye å forholde seg til her, men likte å se effekten av denne type belysning. Utsnittet har ikke så mye luft på sidene, men det er jo smak og behag.

Vh Svenn
Terje L.

Genialt! Detaljert og fint!
Utrolig hvor god macrofunksjon mange kameraer har fått!
Jeg misunner deg dette bildet..

-Terje :)
Tom A. T.

Skarpt, tiltalende og vel gjennomført.
Severdig bilde.
mvh Tom T
Dag Frode H.

Veldig bra, flott bilde, bra gjennomført.
Mvh
Dag Frode
Mehrzad G.

Vakkert blomsterbilde med fine farger !

mvh Mehrzad
Øyvind A.

Tiltalende og fint bilde. Fin gjengivelse av blomsten. Jeg regner med at du har valgt en såpass mørk bakgrunn bevisst. Sjøl ville jeg nok ha foretrukket at bakgrunnen var noe lysere.
mvh Øyvind
Bjarne S.

Heisann!
Takker for positive og hyggelige tilbakemeldinger!! Romen er stort sett å finne på myrer i kalkfattige områder. Som TEF sier er den ikke spiselig for husdyr (''Alveld''). Tilhører liljefamilien.

Mvh
Bjarne
Birna R.

ekte makro er dette jo milevis unna, men et brukbart nærbilde av rome er det jo. skulle nok ha foretrukket en adskillig bedre og mindre mørk bakgrunn, samt bedre bruk av reflektor. nå er det altfor mye ujevn lyssetting og slagskygger. fargene drar også for mye i rødt. komposisjonen er tradisjonell blomsterbilde og ikke veldig spennende.

rome er giftig for beitende dyr. artsnavnet ''ossifragum'' betyr ordrett ''beinknekker'' og reflekterte troen på at planten skadet dyrene temmelig direkte. nå er det vel heller slik at rome, som er en kystbundet art, vokser på veldig næringsfattig og mineralfattig mark, og dyr som beiter her får sikkert plenty av mangelsykdommer, herunder beinskjørhet. men giftig er romen uansett.

rome får forresten fantastiske høstfarger, spesielt de utstikkende frøkapslene blir praktfulle.
Bjarne S.

Å heisann Bjørn!
Takk for konstruktiv kritikk!! Mye lærdom her! Flott også med utfyllende info om rome!! :)

Mvh
Bjarne
Rune Edvin H.

Fint bilde.
BR: Macro blir i grunnen litt ekskluderende for almennheten når vi legger inn din definisjon :o), men det er jo noe i det.
Rune
Inger-Lise S.

Et flott bilde,-med nydelige farger,lys og utsnitt!! Sorry Bjarne,finner ikke bedre ord! :-) Men jeg liker bildet ditt veldig godt! Hilsen Inger-Lise!
P.S. Du har så mange fine bilder!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu