Beitende Jerpe i strølys
Blir mye mas med dette strølyset, men det er nå det jeg har prøvd å jobbe mest med. Denne jerpa beita Sisselrotblader. På bilde ser dere bare stilken(til høyre) tilbake etter at Jerpa har forsynt seg av bladene. Tydelig kjærkommen mat dette. Smaker du på en slik, og særlig rota, er det en slags søt lakrisaktig/Anis smak.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-12 17:27:28
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 1D mrkIV
  • canon eos 300mm f2,8 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger212
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_578004} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Kjell Ivar Ø.

Uansett strølys eller ei når man jobber med jerpa på denne måten blir resultatet der etter.
Nydeleg jerpebilde.
Kjell Ivar
jarl kjetil j.
+1
Ja resultater skal jeg si denne jerpesatsingen gir. Dette syns jeg er årets beste så langt, og det sier vel ikke så lite. Nært med herlig "lyssetting, og dette frodige skogsmiljøet er jo så fint. Må være utrolig moro og spennende å jobbe med disse.

jkj

Solvår B.

Nydelig bilde av jerpa. Flotte detaljer i fjærdrakten.
: ) Solvår
Harald N.

Dette blei flott av jerp, nært og med fine fargar i det nydelege lyset.
Godt jobba!
mvh harald
Marit O.

Vansklig lys,men du har klart og få den fint frem her,nydelig miljø du har tatt bilde av den i Bjørn Aksel !

Mvh

Marit
Håkon Ø.

Et fantastisk flott jerpe bilde, i sitt rette miljø, blir noe mørk akkurat rundt nebbet, men det blir småting. Helheten er fantastisk.
Dag Tore ..

Hei Dette bilde går helt til topps!!!Dyktig gjennomført dette Bjørn!! DAG/SV
Avsluttet .

Rett og slett nydelig bilde av jerpa!

ps:sisselrot er ikke godt ;)

mvh Øyvind
Truls L.

Et lekkert bilde av jerpa med flott lys og fine detaljer :)

Truls
Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer. Joda Øyvind, Sisselrot(rota) er god den:)
Bjørn A

Rolf S.

Nok et flott bilde av Jerpa, slikt spotlys gjør bilde veldig severdigt, godt jobba!
Mvh Rolf
Odd Chr. K.

Ja, jeg ventet bare på det. Tror jeg klagde litt på det forrige jerpebildet ditt hvor strølyset var en aning hardt inn på jerpas hvite felter, og bestilte et med litt mykere strølys. Moro med folk som leverer på bestilling!:) Nydelig bilde.
Odd C.
Jostein G.

Fantastisk bilde og en helt egen stemning av å være i skogen, med dette " strølyset " Man aner skog som lyset her og der får passere igjennom. Veldig stemningsfullt og skarpt. Ikke noe hardt lys her nei :-)


Mvh Jostein
Frode L.

Hei.

Lekkert, ikke noe mer å si enn, lekkert!

Frode.
Morten W.

Flott altså!
Nils Christian S.

Meget vakkert foto - det selektive lyset gjør dette Jerpebilde ekstra spennende.
Profft bilde!!
Morten E.

Glimrende! Øvrige kommentarer er unødvendig her. :)

Mvh Morten.
Jan Fredrik I.

Lekkert dette også. I det noen er fornøyd med lyset så må jo jeg bare være uenig..Flott lys i hodepartiet (kanskje litt hardt her også selv om det er dempet) for hardt og utbrent bak på fuglen. Ellers igjen veldig bra i flott miljø og veldig tett på den lille.
Mvh JFI
Asle B.

Nok et knallflott jerpebilde! Synes lyset ble ekstra fint her, det tekniske sitter, som alltid. Meget fint stemningsbilde!

Mvh
Asle
Kjell Arne Ø.

Flott fugl i et flott miljø!
Liker også dette bilde meget godt, lyset er bare helt lekkert.

Mvh Kjell Arne
Vidar L.

Et bilde i øverste divisjon som for øvrig mange av dine bilder er! Strølyset er fantastisk, men adferden er jo spennende den og. Går det an å ønske seg et bilde der jerpa faktisk napper av et blad fra siselrota?

hilsen Vidar
Bjørn Aksel B.

Hei, og takk igjen. Jan Fredrik, joda jeg så nok de fjærene, men velger å ikke klone eller rote det til. Det var slik det ble. Når det er sagt er de hvite fjæra hos Jerpa nesten helt umulig, når det gjelder sollys og utbrenthet. Fjæra er nesten perlemor, og "reagerer" voldsomt i sol. Vidar, skal se om jeg finner frem et "beitebilde". Det skulle være flere slike.
Bjørn A
Vidar L.

Det er jo flott å få sånne kommentarer som gjør deg oppmerksom på uønskede detaljer, og jeg ser at de hvite fjærene kan være vanskelig å få skikkelig til med sol på. Likevel er de eventuelle utbrendte delene her så ubetydelige at jeg ikke klarer å se at de skal være forstyrrende. Fotomessig er nok bildet med strølys noe bedre, men fortellermessig er jo beitebildet fantastisk. Snakk om fortellende adferd!

hilsen Vidar
Jan Fredrik I.

He he tviler ikke på at de er vanskelig å få eksponert riktig, men i kombinasjon med sollyset som treffer bak fuglen så ble mitt kritiske øye som er skrudd på når jeg ser dine bilder dratt imot det lyse på fuglen. Jeg er også imot kloning i denne typen bilder men kanskje et kutt i bakkant kunne gjort seg for hele fuglen vises jo uansett ikke. Bra er det uansett! V2 er jo veldig bra som miljø/adferds/portrettbilde uten at lyset hever det til de store høyder. Interessant å se for en stakkar som knapt har opplevd arten.
Mvh JFI
Bjørn Aksel B.

Hei, jo det er fryktelig "trikky" dette med sola og jerpa, men det er bare å kjøre på likevel. Et og annet blir jo greie. Bilder uten spennende lys blir ofte veldig kjedelig som "bilde", slik den beitende versjonen ble. Som art og doku er det helt greit, men en hiver jo etter noe mere, etterhvert som disken fylles med "like" Jerpebilder.

Bjørn A
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu