Jerpe i miljø
Ja, da er det straks mars, og jerpefotografering får høy prioritet. Gleder meg voldsomt til å møte disse små utrolig vakre skogshønsene igjen.
Ok miljøbilde
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-28 15:00:55
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 1D mrkIV
  • canon eos 300mm f2,8 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger192
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_575934} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Odd Chr. K.

Herlig Bjørn A. Lekker diagonal catwalk. Er jo noen flotte fugler dette. Flott lys. Litt synd at nebbet og den mørke brystflekken ikke står litt lenger unna det mørkeste i bakgrunnen - drukner litt..., men du verden...:)
Odd C.
Avsluttet .

Vakkert bilde av jerpa i fint skogsmiljø.Skarpt i nydelig lys.

mvh Øyvind
Truls L.

Et nydelig bilde av jerpa med flotte farger og fine detaljer i fjærdrakten :)

Truls
Torbjørn P.

Utrolig flott jerpebilde dette. Kanonskarpt og fantastisk lys. Liker godt kvisten den spaserer på. En art som står høyt på ønskelista.
Jon Ø.

Henger meg på de andre her,herlig bilde og helt herlig der den rusler nedover på kvisten og det er jo også en nydelig fugl jerpa.
Kjell Ivar Ø.

Jerpa har du mange supre bilder av og dette er intet unntak. Kjempeflott.
Kjell Ivar
Hans-Jørgen H.

Flotters av jerpa Bjørn Aksel!
Ja, sanneligen drar det mot parringsleiker både for den ene og den andre. Om ikke lenge tschooooer det fra myrene og...
Skulle hatt dobbelt så lange døgn og rukket mye mer nå utover...veit om jerpelokaliteter, men veit da sjøttan om jeg får tid til så mye kamuflasjepostering. Fløyte skal jeg i alle fall så da får vi se...
Tyrin.
Roar K.

Hadde ikke denne fuglen vært perfekt så hadde vi vel aldri fått sett'n.
Men jeg er faktisk litt enig med de gamle fotografer som påsto at det uskarpe hører bakgrunnen til - uskarpt både foran og bak er en uting sa de. Men vet jo utmerket at herom strides de lærde og jeg er ikke blant dem.
Men kunne tenkt meg et bånnkutt slik at både det uskarpe og klompen til høyre forsvant for da ville den morkne trebetan gå rent ut på nedre ramme og lage et fnt perspektiv og spenning med inngang venstre og utgant nedre.
Men det er kanskje litt farlig for en ihuga amatør litt nedpå skalaen når det gjelder fuglefoto å pirke borti?

Roar
Lillian Utstrand G.

Nydelig av jerpa, det er nesten så den går på "catwalken" i spotlight for din skyld! Flott fanget den der!
Mvh Lillian
Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer. Roar, hva adde vært vitsen med en slik "dott" som denne visst man ikke skulle komme med meninger og innspill, og når du kaller deg selv ihugga amatør, så er vel det en riktig betegnelse på de fleste av oss her inne. Flott at du mener. Det er jo lov å være uenig med deg likevel, som her. Jeg er jo av de som er tilhenger av dus og "uskarp" bakgrunn. Uskarrp forgrunn liker jeg også, og når en liker naturfoto på korte hold med store teleobjektiver har en oftest dybdeskarpheter på noen cm maks. Da er det vel ikke til å unngå diffuse forgrunner heller. Kutt nede her synes jeg vil ødelegge det flotte miljøet som jeg synes skaper bilde her. En diagonal pinne som evt ville bli igjen etter kutt blir kjedelig synes nå jeg, men det er nå min mening. Respekterer selvfølgelig din mening Roar:))
Bjørn A
Jan Fredrik I.

Igjen et flott bilde av Jerpa. Diagonalen i komposisjon skapt av "pinnen" og miljøet den fører Jerpa til er topp. Ørlite hardt og kaldt lys er hva jeg kan pirke på..
Mvh JFI
Børge W.

Topp jerpebilde. Ikke noe mer å si på det. Den siste punchen får du når lyset er varmere og mer gyldent, men det er det dessverre ikke bare å bestille.
Per G.

Igjen et glimrende jerpebilde fra deg Bjørn A. Strølyset som fremhever de vakre farvene i jerpehannen mot den mørke duse bakgrunnen er fantastisk.
Mvh
Per
Frode L.

Hei.

Lekkert bilde av jerpa, alt er nevnt og ser frem til nye jerpebilder fra deg, v1 på meg.

Frode.
jarl kjetil j.

Heisann!

Nok et strøkent bilde fra jerpeskogen "din" Bjørn Aksel. Fin diagonal på stokken med den spankulerende jerpehannen på. Flott miljø hvor den duse forgrunnen skaper fin dybde. Venter med spenning på nye ferske bilder fra jerpeprosjektet ditt utover våren

jkj
Roar K.

Jeg tror nok du har rett her for med mitt forslag ville det jo bare bli pipip på pinne og intet miljø selv om kanskje perspektivet ville blitt bedre.

Roar
Jan Fredrik I.

Liker bedre V2 men må nok vente på drømmelys og ikke justeringer i PS for å få det lyset jeg tenkte på. Prøvde meg på en rask justering som jeg sendte deg på epost.
Mvh JFI
Jostein G.

hei !
Et fantastisk føott Gjerpebilde. Jeg vil kalle dette et blinkskudd ! Akkurat som om det har landet en lysstråle i passelig mengde på fuglen og som om den var kommandert opp på pinnen der. Den sitter stilig til der på pinnen og miljøet i forgrunnen er kledelig, men Roars forslag hadde fungert bra det og...fordi fuglen er så skarp. Detaljer å studere i fjærdrakta her :-)
Veldig flott !




Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu