Nordlys på Skansen
Tatt på min andre fototur for å fange nordlyset, og siste bildet som ble tatt. Ganske fornøyd med skarpheten, fyret kunne vært skarpere men er vanskelig å fokusere i mørket. Fornøyd med komposisjonen.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • -
  • Brennvidde13mm
  • Blenderf/5
  • Lukker13 seks
  • Nei
  • AnnetISO 640
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_574580} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Terje J.

Flott nordlysbilde,som du sier kunne det vært skarpere men synes ikke det gjør noe. Her har du vært meget bevisst på komposisjonen noe som jeg synes mangler i mange nordlysbilder. Fin dybde og godt plasserte elementer. Meget bra! Mvh Terje
Desirée J.

Tusen takk, Terje! Utrolig vanskelig å fokusere godt i mørket, og linsa er ikke helt god. Ny linse er satt på ønskelista, men den oppgraderte varianten kommer ikke i salg for til høsten. Da håper jeg på skarpere nordlysbilder :)
Alf S.

Flott foto, og det har det som mange nordlysbilder ellers mangler, andre elementer enn bare nordlys og en flott komposisjon. Synes også du kommer godt ut med å plassere månen i bildet. Ikke så lett å få dette vellykket.

Man får jo litt bevegølse på stjerner ved såpass lang lukkertid / lav ISO, men her synes jeg ikke det gjør noe. Ellers kan du gå opp i ISO og halvere lukkertid, men jeg vet jo ikke hvor godt ditt kamera og du takler ekstra støy :-).

Ellers hadde jeg regnet med å høre om et visst stativ, og eksempelbilde hovr skarpt det ble :-) :-)
Desirée J.

Tusen takk, Alf! Dessverre så synes jeg ikke at 7D tåler så veldig høy ISO, men kunne nok godt gått opp til 800 her iallefall.

Er strålende fornøyd med stativet, og burde vel fått ut et eksempelbilde tatt med det :) Tiden som ikke strekker helt til bestandig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu