Hvor er dette?
Dette er et gammelt bilde jeg har funnet blant andre gamle bilder fra slekta (antakelig), men helt uten opplysninger om hvem, hva, hvor og når.

Jeg skulle gjerne visst hvor det er. Kan noen hjelpe meg å identifisere stedet?

Med utgangspunkt i bilen antar jeg bildet er fra ca. 1920, +/- noen år. Det er altså et sted med jernbanestasjon ved en fjord eller et stort vann og en havn med kran. Det kan likne LITT på Voss, men Fleischers hotell mangler i så fall, og krana stemmer neppe. Har vel aldri vært sånn båttrafikk på Vangsvatnet.

Bildet er satt sammen av to eksponeringer, så fotografen hadde nok planlagt å lage panorama av det slik jeg har gjort.
OBS! Dette er ikke jeg som har tatt bildet, men da det er svært gammelt, fotografen er ukjent og sikkert er død, og jeg eier negativet antar jeg at jeg har rettighetene også.
Utstyr
  • Ukjent
  • Ukjent
  • BrennviddeUkjentmm
  • Blender-
  • LukkerUkjents
  • Nei
  • AnnetBildet er satt sammen av to eksponeringer, så fotografen hadde nok planlagt å lage panorama av det slik jeg har gjort. Scannet fra mellomformatnegativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_569508} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Paal B.

Kan det være Åndalsnes? Stasjons bygningen ligner, samt plassen foran denne og fjorden. Så mitt tips blir Åndalsnes
Lars Åke A.

Det var jernbane fra Voss til Hardanger før, bygd i 1935. Toget gikk til Granvin. Er ikke så kjent at jeg kan si om dette er Granvin, men det kan jo ligne på Hardangerfjorden, så tenkte jeg skulle nevne det..
Lars
Anders F. R.

Ja, det tror jeg du har rett i! Jeg har sett på flyfoto nå, det likner absolutt. Takk, takk, for rekordraskt svar!

Da er spørsmålet hva noen har gjort der. Jeg har ikke slekt fra den kanten av landet i det hele tatt, så vidt jeg vet.
Avsluttet .

Anders F. R.

Må bare legge til at mitt første svar var til Paal. Det er nok Åndalsnes. Tror ikke det var så stor stasjon i Granvin. Fjordarmen inn dit er nok for trang også. Takk for engasjementet likevel!
Avsluttet .

Linken virker ikke ser jeg, men søk i wikipedia på
Åndalsnes stasjon og se på bildet. Det er ingen tvil om at dette er derfra.
Fred S.

Åndalsnes stasjon, ja, med den gamle stasjonsbygningen midt på bildet. (Den står der fremdeles, om enn i mer moderne utgave.) Isfjorden i bakgrunnen, med en rekke av fjell som i dag hører til de mest etterspurte for topptur-folket (på ski), ikke minst Kirketaket (skjult i skodda)

fred s
Anders F. R.

Takker! Dette løste seg fortere enn jeg hadde trodd. Jeg har studert kart og flybilder på nett over mulige steder med tog og fjord, men glemte Raumabanen.
Harald G.

Jeg ankom til Åndalsnes i 1957 med damptog. Det ligner det jeg så selv om dette bildet må våre eldre. Mitt tips er altså Åndalsnes.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu