FRA SAREK NASJONALPARK I SVENSK LAPPLAND.
Sarek,Padjelanta og Store Sjøfallet ligger i Lappland.I alt dekker disse parkene et villmarksområde på 5500 kvadratkilometer.Dette er den siste store ødemarken i Skandiinavia.Her er alt fra teigaurskog til store tinder på rundt 2000 m.o, h.,breer,sjøer,elver og prektige deltaområder.Her finnes enda bjørn,jerv,ulv,og en meget stor elgstamme.E. Nilson kjent naturfotograf,ga ut i 1972 bokenSarek,vandring i vår siste villmark.I974 kom boken;Fra De ville dyrens Sarek.Disse bøken kan anbefalles på det sterkeste. Bilde er fotografert fra toppen av Namatis,med utsikt mot Laidaure sjøene og det prektige deltaområdene. Ps:Arkivbilde fra 1988.
Godt naturbilde.Det ble mange fine turer hit opp til Nord-Sverige.Gode minner er gode å ha fra disse unike fine områdene!!
Utstyr
  • Hasselblad 500,cm
  • Distagon 50 mm F,4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger162
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_568024} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Leidulf K.

Hei Dag Tore.

Vilt og vakkert.
Fantastisk natur, storslått er vel rett å bruke her. Må ha vært fantastisk å ferdes i slik flott vild natur. Likte komp og farger.
Så du noen rovdyr på disse turene?

Likte dette.

MVH,
Leidulf.
Fredrik S.

Hei,

Fantastisk natur! Håper sjølv å få oppleve dette området ein dag.

Fint med arkivdykk etter gode minner. Takk for at du deler!

God dybde i bildet.

Mvh Fredrik S
Dag Tore ..

Hei Leidulf Takker fot fin kommentar. Sarek er mulig noe av det fineste villmarksområde i Nord-Sverige. Høsen 1981 besøket jeg Sarek,med Rapaselet og de nørliggende dalfører. Et meget barskt område å besøke på denne tiden! Vi så mye elg,med kjempegevir,spor av bjørn og ulv.Vi trakk oss,. ut etter en uke i regn og snøvær. Det ble mest naturbilder og få bilder av vilt Satser å besøke området i år,hvis formen blir god? DAG
Dag Tore ..

Hei Fredrik....Takker og bukker for fin tilbakemelding DAG/VERMLAND
Avsluttet .

Herlig utsikt! Har sett program fra området, litt av noen elgokser som ferdes i området.
Du har mye spennende i arkivet.

mvh Øyvind
Avsluttet .

Artig og se bilder som er noen år gamle når det virkelig viser at det er det Sarek ser mektig ut. Har hørt at det var mye mer elg der for en del år siden
Dag Tore ..

Hei Ivar. Dette stemmer elgstammen er noe mindre i dag. Skal man fotografere elg i disse områdene,da er den beste tiden juli/August. Hilsen DAG
Dag Tore ..

Hei dere alle!!! Tusen takk for gode tilbakemeldinger! DAG
Jostein G.

Storslått natur du her viser panorama av. Takker for teksten, veldig informativ. Her er skyggene milde og myke blå, så det er vel tatt på høylyse dag. En fin dag i naturen dette :-) Ser innbydende ut også for kanopadlere dette :-) Flott bilde.
Eirik B.

Dette ser ut som et storslått og fantastisk landskap. Interessant å lese det du hadde skrevet også. Je mistenker at det å ha med en mann og sekk i komposisjonen setter dimensjonene her i perspektiv og gjør de tydeligere.

Tursekken vitner forresten om at dette er et retro-bilde:-)

Mvh
Eirik Bøe
Bjarte W.

Storslått naturbilde fra Lappland. Sikkert et slit å komme opp, men for en utsikt! Ryggsekken gir ekstra liv til bildet.

- Bjarte
Dag Tore ..
+2
Hei til Jostein/Erik og Bjarne.Tusen takk alle sammen, PS: I 70 og 80 årene testet jeg en del ryggsekker og telt for Bergan.Det ble turer til Grønland,Alaska og mange nasjonalparker i Norge og Sverige Mange gode minner fra den tiden!!! DAG
Odd E. k.

Flott bilde fra Sarek, der den lett ser det vakre stedet fra høyden. Håper bare at dette stedet blir bevart for ettertiden. Godt fanget og formidlet.

Mvh

Odd E.
Dag Tore ..

Hei Odd.E Jeg takker og bukker. Ha gode fotodager i vinterkulden!! DAG/Lørenskog
Avsluttet .

Dette var et fantastisk delta.
Denne turen må ha vært en opplevelse av de virkelig store.
For en frihetsfølelse.
Dag Tore ..

Hei Kjetil Takker og bukker!! HA EN GOD FOTODAG!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu